Maroko s dobrou partou - hostel

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hostel Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Maroko s dobrou partou - hostel

Maroko s dobrou partou

Stravování: vlastní

Probíhá individuálně. Není třeba brát s sebou větší zásoby jídla, budete mít dostatek možností dát si dobré jídlo v restauracích a také dokoupit potraviny buď v menším obchůdku ve městě, nebo při zastávce ve velkém supermarketu. S možností vaření na místech ubytování nepočítejte. Ceny jsou s malými odchylkami zhruba na úrovni České republiky.

Ubytování: hostel

Budeme nocovat nejčastěji v hostelech (většinou vícelůžkové pokoje, někde 2lůžkové). Dvě noci strávíme v berberských stanech, pro které je nutné mít s sebou vlastní spacák. Ten je potřeba také při výstupu na Jebel Toubkal pro nocleh na chatě Neltner. V hostelu v Marrákeši je ubytování povinně oddělené – zvlášť pro muže a zvlášť pro ženy. V případě hotelové varianty bude ubytování v hotelech na 2lůžkových pokojích (zpravidla s vlastním příslušenstvím) a cena zahrnuje snídani. Pouze v případě výstup na Toubkal je ubytování rovněž na horské chatě a tam také případně potřebujete vlastní spacák. Stačí lehký spacák, který se může hodit i jindy, např. v případě zájmu o noc v dunách na poušti.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Maroka (přílet do Marrakéše nebo Casablancy).
2. den: bájný MARRÁKEŠ - mešita Koutobia, tržiště (souky), Saadské hrobky, palác Bahía, večer ožívající orientální náměstí Djemaa el-Fna se zaklínači hadů, kejklíři, lidovými vypravěči a stánky s jídlem.
3. den: zastávka ve výrobně arganového oleje, pobřežní město ESSAOUIRA - portugalská pevnost, přístav, malebná medina, koupání…
4. den: návštěva mešity TIN MAL, sběr achátů ve vyschlém říčním korytě, horské jezero OUIRGANE, příjezd do ASNI v podhůří Atlasu.
5. - 6. den: pro zájemce dvoudenní trek v pohoří VYSOKÝ ATLAS z berberské horské vesnice Imlil, noc na chatě Neltner (3 200 m) a výstup na nejvyšší horu severní Afriky JEBEL TOUBKAL (4 167 m), alternativně turistika na náhorní plošině Kik, návštěva městečka MOULAY BRAHIM a dle možností další "nížinný" program.
7. den: průsmyk TIZI-N-TICHKA (2 260 m), nejkrásnější ksar AIT BENHADDOU (kulisa k filmům Lawrence z Arábie, Ježíš Nazaretský, Honba za klenotem Nilu, Gladiátor aj.), příjezd do soutěsky Todra.
8. den: výšlap soutěskou TODRA, rozlehlé palmárie.
9. den: sopouch umělé podzemní řeky (khettara), pouštní město ERFOUD, pistou do písečných dun ERG CHEBBI - skutečná Sahara, možnost výletu na velbloudech.
10. den: východ slunce na dunách, fakultativně výlet jeepem do skalnaté pouště (naleziště zkamenělin, škola etnické hudby Gnawa, návrat přes oázu Merzouga…).
11. den: přes údolí řeky ZÍZ a průsmyk COL DU ZAD (2 178 m) ve Středním Atlasu do oblasti cedrových lesů a příjemného městečka AZROU.
12. den: FÉS - prohlídka nejstarší marocké medíny (UNESCO), neuvěřitelný labyrint úzkých uliček, řemeslnické dílny a obchody, barvírny, medresy, souky, brána Boujeloud, Královský palác a saadská pevnost Borj Sud.
13. den: cesta na jih s prohlídkou městečka BENI MELLAL (kasba, zahrady), příjezd k vodopádům OUZOUD, večer pohoda s Berbery v čajovnách a hospůdkách.
14. den: pobyt v podhůří STŘEDNÍHO ATLASU: vodopády Ouzoud - 100metrové kaskády, možnost pěšího výletu do okolí - volně žijící makakové.
15. den: návrat do ČR.