Marrákeš - pobyt ve světě pohádek tisíce a jedné noci

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Marrákeš - pobyt ve světě pohádek tisíce a jedné noci

Vydejte se s námi na netradiční zájezd na jih Marockého království. Vtáhneme vás do kulis arabských pohádek. Ubytujeme se na týden v hotelu v historickém tradičním domě s patiem přímo uprostřed jednoho z nejatraktivnějších měst celé Afriky. Marrákeš dala jméno celé zemi a po staletí představuje jednu z jejích metropolí a kulturních center. S naším průvodcem nebo individuálně můžete denně vyrážet za atmosférou bazarů, do labyrintu starobylých uliček, do zahrad sultánských a vezírových paláců, čajoven nebo arabských lázní. Navíc se můžete zúčastnit výletů, které vás zavedou na místa, z nichž čiší exotika – vodopády, výhledy na zasněžené čtyřtisícovky, nocování v beduínském stanu na poušti, hliněné vesnice Berberů, břehy Atlantského oceánu, starobylá Essauira.

Stravování: snídaně

snídaně.

Ubytování: hotel

7x ubytování v hotelu*** - tradiční marocký riad – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím

Program zájezdu

1. den: odlet s průvodcem z Prahy nebo Vídně. Přílet do Marrákeše a přejezd na ubytování.
2. den: celodenní prohlídka královské MARRÁKEŠE, města, které má milión obyvatel a červenou barvu architektury: labyrint úzkých uliček, 12 km dlouhé středověké hradby, barvírny kůže, tradiční trhy – súky, mešita Koutobia se slavným minaretem ze 12. století, židovská čtvrť – mellah, skvostná medresa (islámská škola) Ben Yussef, palác el Badi – sídlo sultánů, mauzoleum saadských sultánů s jedinečnou maurskou výzdobou a Djama el Fna – nejživější náměstí severní Afriky s kejklíři, tanečníky, vypravěči, léčiteli a prodejci.
3. den: pokračování v prohlídce MARRÁKEŠE: toulky uličkami, kde se proplétají chodci s osly a mezky, prohlídka paláce Bahia – sídlo velkovezíra, zahrady a nádrž Menara, vila a zahrady návrháře Yvese Saint Laurenta, nákupy na největších trzích celého Maroka, možnost návštěvy arabských lázní hammam.
4. den: celodenní fakultativní výlet na úpatí pohoří VYSOKÝ ATLAS: VODOPÁDY OUZOUD – 110 m vysoká vodní kaskáda, plavba lodičkou, setkání s makaky. Cena: cca 20 €.
5. den: dvoudenní fakultativní výlet za romantikou na největší poušť světa SAHARU: přejezd pohoří Vysoký Atlas přes PRŮSMYK TIZI-N-TICHKA ve výšce téměř 2300 m, který obklopují nejvyšší hory severní Afriky. Poté prohlídka největší marocké hliněné vesnice – KSÁRU AIT BENHADDOU, jež si uchovala svou podobu z hlíny a slámy z časů, kdy byla zastávkou karavan z nitra Afriky – místo natáčení filmů Gladiátor nebo Království nebeské. Vyhlídková jízda ÚDOLÍM DRAA s oázami, hliněnými hrady a vesnicemi. Poté přejezd na velbloudech na poušti u ZAGORY do berberského pouštního kempu, tradiční večeře na koberci, hvězdné nebe na poušti a nocleh v beduínských stanech.
6. den: po snídani a při svítání cesta na velbloudech k minibusu. Zastávka v OURZAZATE u kasby Taorirt, která byla sídlem paši. Cesta přes Vysoký Atlas zpět do Marrákeše. Cena: cca 50 €.
7. den: celodenní fakultativní výlet k ATLANTSKÉMU OCEÁNU do historického přístavního města ESSAUIRA, koloniálního Mogadoru s výhledem na Purpurové ostrovy: koloniální architektura včetně hradeb, súky – trhy, rybářský přístav s rybami a mořskými racky, písečná pláž s dunami, nejzápadnější výběžek arabského světa. Cena: cca 20 €.
8. den: přejezd na letiště. Odlet, návrat domů.