VELKÁ INDIÁNSKÁ CESTA STŘEDNÍ AMERIKOU - MEXIKO, GUATEMALA a BELIZE + Salvador a Honduras

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: pension Doprava: letecky Strava: bez stravy

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

VELKÁ INDIÁNSKÁ CESTA STŘEDNÍ AMERIKOU - MEXIKO, GUATEMALA a BELIZE + Salvador a Honduras

!!! Při zakoupení zájezdu do 30.4.2017 sleva ve výši 2000,- Kč/os!!!

Stravování: bez stravy

vlastní stravování

Doprava: letecky

z Prahy

Ubytování: pension

19x ubytování v penzionech a turistických hotelech - dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy.
2. den: Přílet do mexické metropole. Mexico City – hlavní náměstí Zocalo, pěší zóna, Latinskoamerická věž, Plaza Garibaldi aj. Nocleh v centru Mexico City.
3. den: Posvátná místa Aztéků: Tenochtitlan – pozůstatek pyramidy a muzeum a město bohů - Teotihuacan s gigantickými pyramidami z doby 1000 let před Aztéky. Nocleh v centru Mexico City. Nocleh.
4. den: Výlet za nejslavnější toltéckou památkou – Tula (tisíc let staré gigantické sochy a pyramidy). Nocleh v centru Mexico City.
5. den: Dopoledne fakultativní výlet do Cortesova sedla pod Popocatepetlem (cca 30 $). Odpoledne prohlídka Antropologického muzea, které soustřeďuje komplexní sbírku mexických indiánských kultur. Nocleh v centru Mexico City.
6. den: Přejezd do oblasti Puebly – jedinečný mariánský kostel v Tonantzintle, svaté indiánské město Cholula s největší americkou pyramidou a výstavní koloniální město Puebla. Nocleh.
7. den: Tehuacanské údolí – saliny a kaktusové lesy pouště uprostřed Mexika. Večer příjezd do Oaxacy. Nocleh.
8. den: Oaxaca – koloniální architektura a zapotécká metropole Monte Alban (akropole s pyramidami zapotécké kultury). Noční přejezd do mexického státu Chiapas.
9. den: San Cristobal – indiánsko-koloniální horské město (působivá architektura a trhy). Možnost výletu do indiánských vesnic v okolních horách (cca 20 $). Nocleh v centru San Cristobalu.
10. den: Fakultativní výlet do velkolepého mayského města v džungli - Palenque (cca 50 $). Nocleh v centru San Cristobalu.
11. den: Výlet ke kaňonu Sumidero (až kilometr vysoké kolmé stěny, krokodýli, projížďka lodí a vyhlídky z horní hrany) a koloniální město Chiapa de Corso. Nocleh v centru San Cristobalu.
12. den: Celodenní přejezd na guatemalskou hranici a poté horskou krajinou Guatemaly do Panajachelu u jezera Atitlan, které je rámováno vulkány a indiánskými vesnicemi. Nocleh.
13. den: Dopoledne prohlídka horského indiánského města Chichicastenango, kde se koná největší indiánský trh Střední Ameriky a kde přežívají pohanské tradice (uctívání křesťanských světců i pohanských mayských idolů). Odpoledne přejezd do Antiguy, historického koloniálního města, které bylo v 17. století metropolí Střední Ameriky. Nocleh v centru Antigui.
14. den: Pobyt v Antigui. Fakultativní výlet na sopku Pacayu (cca 20 $). Nocleh v Antigui.
15. den: Fakultativní výlet do Salvadoru – dosažení pobřeží Pacifiku (cca 50 $). Nocleh v Antigui.
16. den: Fakultativní výlet do Hondurasu – mayské město Copan (cca 50 $). Noční přejezd do Floresu, do oblasti tropického deštného pralesa.
17. den: Prohlídka jedinečného mayského města v pralese Tikal (vysoké pyramidy, nosálové, řev džungle), jezero Peten Itza a městečko Flores na ostrově v jezeře. Nocleh.
18. den: Přejezd na hranice do Belize a prohlídka mayského města Xunantunich. Zastávka v metropoli - Belize City. Večer překročení mexických hranic. Nocleh v Chetumalu.
19. den: Cesta vnitrozemím poloostrova Yucatan. Příjezd do historického koloniálního města Valladolid a možnost koupání v krasové jeskyni Dzitnup. Nocleh v centru Valladolidu.
20. den: Fakultativní výlet do oblasti Puuc: mayská města Uxmal a Kabah. (cca 50 $) nebo výlet do metropole Yucatanu Meridy a na pláž Mexického zálivu (cca 30 $). Nocleh.
21. den: Prohlídka jedinečně zachovalého maysko-toltéckého města Chichen Itza (dokonalá Kukulkánova pyramida, obětní studna, observatoř aj.), které bylo roku 2007 zapsáno mezi 7 novodobých divů světa. Přejezd ke Karibiku. Nocleh.
22. den: Dosažení Atlantiku. Prohlídka mayského pevnostního města Tulum a koupání v Karibiku. Nocleh.
23. den: Koupání v Karibiku a večer odlet.
24. den: Večer návrat domů.