Za Mayskou civilizací

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Za Mayskou civilizací

9 dnů Mexiko
Cancun - Tulum - Chetumal - Palenque - Misol - Há - Campeche - Uxmal - Merida - Chichen Itzá - Cobá - Cancun
Minimální počet 10 osob
Letecká doprava může vést přes USA. K tranzitu via USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.
Zájezd může být směřován opačně.

Program zájezdu

1. den: PRAHA - CANCUN Odlet z Prahy do Cancunu. Po uvítání na letišti průvodcem America Tours Vás čeká transfer do osady Tulum ležící na břehu Karibského moře. Ubytování a orientační meeting s průvodcem ( v případě pozdního plánovaného příletu bude ubytování blíže letišti a do Tulumu dorazíte druhý den ráno )
2. den: TULUM, CHETUMAL Ráno navštívíte jedinečnou mayskou památku - ruiny města Tulum rozprostírající se na pahorcích nad blankytně modrým mořem. Jistě neodoláte možnosti koupele na sněhobílé pláži... Odpoledne odjezd do Chetumalu, města v těsné blízkosti hranic s Belize. Ubytování a nocleh.
3. den: PALENQUE Dnes Vás čeká náročný celodenní přejezd vnitrozemím poloostrova Yucatán do Palenque. Zde po příjezdu ubytování a dle časových možností podvečerní návštěva mayského města Palenque.
4. den: PALENQUE, MISOL-HÁ Časně ráno nejprve navštívíte krásné pralesní vodopády Misol-Há, a potom se již budete plně věnovat prohlídce jedinečného archeologického skvostu - mayského městečka Palenque obklopeného šťavnatým tropickým pralesem. Odpoledne následuje přesun do města Campeche, kde Vás čeká ubytování.
5. den: UXMAL, MÉRIDA Vrcholem dne bude dnes návštěva chrámového komplexu Uxmal. V odpoledních hodinách si pak ještě prohlédnete historické centrum starobylé Méridy. Nocleh Vás očekává ve slavném Chichen Itza.
6. den: CHICHEN ITZÁ, COBÁ Den zahájíte prohlídkou slavného Chichen Itzá - bývalého hlavního města říše Mayů. Budete mít možnost výstupu na pyramidy, prohlédnete si proslulou obětní propast a Vaší pozornosti jistě neunikne ani observatoř, kde vznikl známý přesný mayský kalendář. Po poledni odjezd do Cobá - největšího dosud známého města Mayů, které je stále ještě z větší části skryto v nepropustném pralese. Odvážní mohou vystoupit na vrchol nejvyšší známé mayské pyramidy, odkud je uchvacující rozhled nad korunami pralesní vegetace. Večer příjezd do turistické metropole Cancunu a ubytování v hotelu ležícím přímo u sněhobílé pláže.
7. den: CANCUN ( ISLA MUJERES ) Celodenní volno k relaxaci na sněhobílé pláži a u hotelového bazénu. Fakultativně Vám nabídneme výlet lodí na ostrov Isla Mujeres ( prohlídka ostrova, šnorchlování, relaxace, oběd)
8. den: CANCUN - PRAHA Dopoledne volno k relaxaci, odpoledne transfer na letiště a odlet do Prahy, event. prodloužený pobyt v Cancunu.
9. den: Přílet do Prahy v odpoledních hodinách.