Tajemství Barmy - od zlatých pagod k exotickým plážím

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Tajemství Barmy - od zlatých pagod k exotickým plážím

Myanmu nebo-li po staru Barmu naleznete na poloostrově Zadní Indie u pobřeží Bengálského zálivu. Napříč touto zemí najdete osobité kouzlo neodkrytých tajemství a autentičnost nenarušenou davy turistů. Zvědavce ze všech koutů světa láká prastará buddhistická tradice, málokdo však ví, že je v každém domě malý oltář zasvěcený duchům natům. A ačkoliv Barma patří k nejchudším zemím, překypuje pozlacenými pagodami, zdobnými chrámy a obřími Buddhy posetými drahokamy. Je to naprosto bezpečná země, která se uvolňuje z nadvlády vojenské junty, která, jak se zdá, nezanechává stín na srdečnosti barmského lidu a na jejich zářivém úsměvu. Vždyť vše řídí vesmír a vláda se spoléhá na předpovědi astrologa. CK Poznání vás provede kulturním i historickým dědictvím od Yangonu po Mandalay. Uzříme prastarý Bagan s jeho pověstnými rozsáhlými chrámovými komplexy, čeká nás relax na exotické pláži s palmami u čistých vod Indického oceánu.

Program zájezdu

1. den: odlet z ČR.
2. den: přílet do YANGONU. Ubytování v hotelu nedaleko centra, návštěva místních večerních trhů a Čínské čtvrti, kdo si troufne na smažené cvrčky či aromatický durian?
3. den: dopolední přelet do MANDALAY, prohlídka města - starý dřevěný klášter Shwenandaw a okolní chrámy se stovkami bělostných a zlatých čedí tyčících se jako stromořadí a ukrývajících mnohé náboženské relikvie. Den zakončíme pohledem na západ slunce nad městem z MANDALAYSKÉHO KOPCE, na který vystoupíme po dlouhých schodech s mnohými chrámy a stánky po cestě.
4. den: pro ranní ptáčata možnost spatřit obřad omývání Buddhovy tváře v pagodě MAHAMUNI, který je vykonáván pravidelně ve 4 hod. ráno. Po snídani se pak všichni vydáme na průzkum tří starobylých měst AMARAPURA, SAGAING a INWA. Zúčastníme se ranního obřadu darování rýže mnichům v klášteře MAHAGANDHAYON, projdeme se po 1,2 km dlouhém dřevěném U BEINOVĚ MOSTĚ napříč jezerem Taungthaman, nahlédneme do Mezinárodní Buddhistické Akademie Sitagu, z pagody na SAGAINGSKÉM KOPCI si prohlédneme Mandalay a její širé okolí. Jako poslední šperk si prohlédneme z koňmi tažených povozů starobylé městečko INWA také nazývané "tajné hlavní město Barmy." Večer přejezd do BAGANU.
5. den: celodenní prohlídka starobylých chrámů v BAGANU zařazených na seznam UNESCO. Západ slunce na jedné z pagod, možnost večeře na terase se scénickým výhledem do okolí u řeky Irrawaddy.
6. den: dopoledne dokončení prohlídky BAGANU. Přesun do MONYWY, prohlídka místních památek - 2. nejvyšší stojící Buddha na světě, který je ve skutečnosti 31patrovou budovou o 130 m, a mnoho dalších obřích soch na témž kopci, ze kterého i shlédneme exotický západ slunce nad plochou nížinnou krajinou posetou sochami Buddhů a siluetami chrámů.
7. den: prohlídka nedalekého skalního města PHO WIN TAUNG, které sestává z mnoha svatyní a chrámků vytesaných před osmi stoletími do pískovce. Přesun do MANDALAY a večerním letem do YANGONU, kde strávíme jednu noc.
8. den: polední přelet do THANDWE, přesun do plážového letoviska NGAPALI. Ubytování u pláže.
9. - 11. den: zasloužený odpočinek a lenošení na pláži. Fakultativně šnorchlovací výlet.
12. den: odlet do YANGONU. Návštěva monumentální ŠWEITIGOUMSKÉ PAGODY, která je jednou z největších v celé Barmě. Dále se projdeme kolem královského jezera KANDAWGYI ke zlatému paláci KARAWEIK, který nesou dvě mohutné lodě ve tvaru bájného ptáka. S Barmou se tu i rozloučíme, zažijeme barmský kulturní večer s tanečními vystoupeními i s vydatnou večeří.
13. - 14. den: zblízka si prohlédneme známou zlatou pagodu SULE nezvykle situovanou v těsném sevření kruhového objezdu, arcibiskupství s katedrálou sv. Marie, hinduistický chrám bohyně KHÁLÍ či pagodu BOTAHTAUNG, která ukrývá Buddhovy vlasy. Nákupy posledních suvenýrů a odlet domů.