Adventní Drážďany + FESTIVAL ŠTOL (autobusem z Brna)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Adventní Drážďany + FESTIVAL ŠTOL (autobusem z Brna)

Adventní zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z předvánočních Drážďan a zažijete velkolepé štolové procesí. Zhlédnete barokní Zwinger i Semperovu operu, zamíříte na „Striezelmarkt“ s největší vánoční pyramidou na světě a s pekaři a cukráři oslavíte štolové řemeslo. Prožijte s námi kouzlo německých Vánoc a poznejte adventní Drážďany!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Po příjezdu do Drážďan prohlídka centra Drážďan s průvodcem a poté volné odpoledne, které můžete strávit na adventních trzích či návštěvou místních muzeí, galerií a jiných památek.   Odjezd z Brna : přibližně v 5:00 h. Příjezd do Drážďan. Při společné procházce historickým centrem s průvodcem uvidíme  barokní skvost Zwinger, kde je možné si individuálně prohlédnout galerii Starých mistrů , zbrojnici nebo výstavu porcelánu. V rezidenčním zámku pak bude možnost navštívit světoznámou pokladnici Zelená klenba (Grünes Gewölbe). Poté uvidíme renovovaný kostel Frauenkirche, známou Semperovu operu, Brühlsche Terasse  a Hofkirche . Po prohlídce historického centra budeme mít spoustu času na tradiční adventní trhy včetně návštěvy nejstaršího vánočního trhu v Německu - drážďanský trh "Striezelmarkt" má svou tradici již od roku 1434. Své jméno získal od originální drážďanské štoly Dresdner Christstollen, která patří k symbolům německých Vánoc . V tento den oslavují místní pekaři a cukráři své řemeslo velkolepým  štolovým procesím , při kterém vezou obrovskou vánoční štolu vážící téměř čtyři tuny a která je zvětšenou napodobeninou typické dvoukilové drážďanské vánoční štoly. Štola je poté naporcována obrovským drážďanským štolovým nožem právě na vánočním trhu "Striezelmarkt" a po kouscích prodávána příchozím návštěvníkům . Kromě mnoha vyzdobených stánků s vánočním zbožím uvidíme i největší vánoční pyramidu na světě vysokou 14 metrů! Na mnoha místech si můžeme pochutnat na svařeném víně! Bude také možnost projít obchodním centrem Altmarkt Galerie či nákupní ulicí Prager Straße. Odjezd z Drážďan okolo 17 hod, návrat do ČR ve večerních hodinách (po 22 hod).