Německo - Velký okruh Německem

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Německo - Velký okruh Německem

Německo, náš největší soused. Německo je země, kterou mnohokrát využíváme jen jako průjezdní zemi do sousední Francie nebo do Španělska. Německo je země, která nám je v mnohém blízká a zároveň nabízí mnoho unikátních historických měst, starobylých architektonických staveb a monumentálních katedrál. Příjemným zpestřením v Německu pro vás bude plavba jedinečně tvarovaným údolím Rýna, která poskytuje nádherné panoramatické pohledy na množství starobylých hradů. Řeka Rýn, zejména právě romantický úsek mezi Mohučí a Kolínem, je pro mnohé ztělesněním turistického Německa. Německo však nabízí mnohem víc: pobřeží Baltského moře, hlavní město Berlín, korunovační město římských císařů v Cáchách, pohoří Schwarzwald. To vše budete moci poznat na našem novém poznávacím okruhu po Německu.

Stravování: vlastní

2x snídaně, 2x večeře

Ubytování: hotel

7x ubytování v hotelích (2lůžkové pokoje)

Program zájezdu

1. den: odjezd z východních Čech v pozdních večerních hodinách.
2. den: odjezd z Prahy těsně po půlnoci z 2. na 3.8. Ráno zastávka v POSTUPIMI, prohlídka zámku SANSOUSSI (UNESCO) – letního sídla německých císařů. BERLÍN (UNESCO) – návštěva zajímavých míst německé metropole (třída Unter den Linden, Braniborská brána, Říšský sněm, ander Platz, Pergamonské muzeum aj.).
3. den: SCHWERIN – město s malebnou polohou mezi jezery, pohádkovým ostrovním zámkem a jedinečně zachovalým historickým jádrem, jehož starobylé budovy přečkaly 2.svět.válku bez újmy. Schverinu se též přezdívá "Florencie severu", poněvadž se v minulosti stal Mekkou umělců. LÜBECK (UNESCO) – ve středověku nejvýznamnější město na Baltu. Po 2.svět.válce bylo pěkně obnoveno. Upoutá zde velké množství cihlových staveb (průčelí domů, radnice, brány, kostely aj.), přitahující obdivovatele tzv. cihlové gotiky. TRAVEMÜNDE – výletní místo na pobřeží Lübeckého zálivu s plážemi, kasiny a restauracemi.
4. den: HAMBURG – město různých stavebních slohů. Historické centrum obklopené parky, vykřičená čtvrť Sant Pauli, možnost projížďky lodí po obrovském přístavu, který leží přímo v centru města. BRÉMY (UNESCO) – centru Brém vévodí staré jádro s velkolepým románským dómem a radnicí s renesančním průčelím. Náměstí Marktplatz s pěknými štítovými domy.
5. den: CÁCHY (UNESCO) – město korunovace římských císařů a německých králů. Dóm s trůnem Karla I. Velikého a osmiúhlou dvoupatrovou kaplí je nejvýznamnější stavbou z karolínského období. Dále ve městě můžeme vidět gotickou radnici, lázeňský park, kolonádu aj. KOLÍN NAD RÝNEM (UNESCO) – město se může pochlubit nejslavnější gotickou stavbou v Německu – ohromným Dómem. Dále množstvím dochovaných románských kostelů, malebnými domy na Fischmarktu, radnicí, velkým výstavištěm, muzei a dalšími zajímavostmi. BONN – bývalé hlavní město SRN. Rodné město L. van Beethovena založené Římany v roce 11 př.n.l.
6. den: Romantické ÚDOLÍ MOSELY – město TREVÍR – jedno z nejkrásnějších německých měst s řadou památek z římské doby (např. monumentální brána) i dob pozdějších. BERNKASTEL – městečko s unikátním souborem hrázděných domů obklopené proslulými vinicemi. ELTZ – zde se nachází jeden z nejkrásnějších pohádkových hradů v Evropě, množství věží a věžiček a romantické výhledy dolů do údolí Eltz.
7. den: PORÝNÍ: Možnost plavby lodí z KOBLENZE, města malebně položeného na soutoku Mosely a Rýna, po Rýnu. Z paluby lodi budete moci obdivovat krásné údolí s terasovitými svahy, na kterých se rozkládají vinice a malebné vesničky. Celému údolí Rýna (UNESCO) dominují romantické mohutné hrady, např. zámek Stolzenfels, hrady Rheinfels, "Kočka" a "Myš". Lodí také připlujete k proslulé skále Lorelai, kde se zrodila slavná legenda o krásné dívce s čarokrásným hlasem. Na závěr dne prohlídka MOHUČE, arcibiskupského města na soutoku Rýna a Mohanu s proslulým dómem sv. Martina, přední stavby v německém románském stylu.
8. den: HEIDELBERG – patří k nejkrásnějším německým městům. V 18. století byl vybudován v barokním slohu. Z impozantního starého mostu je krásný výhled na Heidelberský zámek, který dominuje městu. Klášter MAULBRONN (UNESCO) byl založen v r. 1147 mnichy z Alsaska. Je jednou z nejzachovalejších ukázek středověké architektury v Evropě. Celý komplex obepínají obranné hradby s věžemi. BADEN – BADEN – elegantní lázeňské středisko s kolonádou, parky, novými lázněmi i zříceninami římských lázní.
9. den: Zámek LUDWIGSBURG je situován v blízkosti Stuttgartu a přezdívá se mu "švábské Versailles". K procházkám zde lákají malebné zahrady s romantickým zámečkem, barokní park a ovocná zahrada. REGENSBURG – významné historické město, jehož Dóm je nejvýznamnější gotická sakrální stavba v Bavorsku. Prohlídka malebného centra s řadou gotických i renesančních městských domů, kostelů a muzeí. Příjezd do Prahy v pozdních večerních hodinách.