Fjordy A Další Klenoty Norska

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Fjordy A Další Klenoty Norska

POSLEDNÍ VOLNÁ MÍSTA NA POZNÁVACÍ ZÁJEZD DO NORSKA V ČERVENCI 2024. GARANCE MENŠÍ SKUPINY.
Letecký poznávací zájezd bez turisticky náročného programu, který zahrnuje všechna známá místa Norska, po jejichž zhlédnutí většina lidí touží. Spatříme mnoho vodopádů, fjordy, ledovce, divoké řeky a vůbec všechnu romantickou přírodu Norska. Čeká na vás dovolená v Norsku, jak má být.
Zájezd obsahuje dvě památky UNESCO: norské fjordy včetně vyhlídkové plavby po Geirangerfjordu a malebné královské město Bergen s dřevěnými domy Bryggen na nábřeží.  Dalším pěkným zážitkem je cesta ke splazu Nigardsbreen největšího kontinentálního ledovce Jostedalsbreen. Zastavíme se v olympijském městě Lillehammer, kde se nachází nejznámější norský skanzen Maihaugen. Budeme také moci dobře poznat zelenou norskou metropoli Oslo, která je sídlem královské rodiny. 
Ubytování se snídaněmi a 4 večeřemi je zajištěno ve dvoulůžkových pokojích turistických hotelů.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy s přestupem do Bergenu. Přelet nad ledovci a fjordy je za dobrého počasí pěkným zážitkem a přílet do Bergenu patří k nejhezčím na světě. Prohlídku druhého největšího města Norska – Bergenu – začneme procházkou po nábřeží, kterému vévodí řada hanzovních domů Bryggen (UNESCO). Zájemci pak budou mít možnost podívat se na vyhlídku Flřyen, kam se lze, podobně jako na pražský Petřín, svézt pozemní lanovou dráhou. Ubytování v Bergenu.
2. den: Po snídani opustíme Bergen a vydáme se na severovýchod. Zastavíme se u krásného vodopádu Tvindefossen. Přes pohoří Vikafjell se dostaneme do obce Vik, kde budeme obdivovat krásně zdobený sloupový kostel Hopperstad. Nejdelší norský fjord Sognefjord překonáme trajektem a po jeho severním břehu dojedeme na ubytování. (2 noci). Večeře je v ceně.
3. den: I když ledovce obecně ubývají, stále patří k velkým divům přírody. Ukážeme vám jeden z nejkrásnějších ledovcových splazů na světě – Nigardsbreen. Je to jeden z výběžků největšího ledovce evropské pevniny Jostedalsbreen. Dostaneme se k němu jízdou kolem fjordu Lustrafjord, pak zužující se silnicí proti proudu ledovcové řeky, a nakonec plavbou lodičkou po ledovcovém jezeře. Zdatnější se ještě mohou chůzí po oblých skaliscích přiblížit více na dohled mohutného čela ledovce. Odpoledne se zajedem podívat na jeden z krásných norských vodopádů - Ĺsafossen nebo Feigefossen. Návrat na ubytování. Večeře je v ceně.
4. den: Dnes opustíme Sognefjord a vydáme dále na sever. Čekají nás přejezdy hor, divoké řeky, pobřeží dalších fjordů a zahlédneme další ledovcová pole v NP Jostedalsbreen.Odpoledne se vydáme na plavbu po nejznámějším norském fjordu Geirangerfjord (UNESCO) - plavba je v ceně. Uvidíme mj. vodopády Sedm sester. Pokud nám bude přát počasí, vystoupáme serpentýnami z městečka Geiranger až na vyhlídku na hoře Dalsnibba (1 497 m n. m.). Údolím Ottadalen s divokými peřejemi a mnoha farmami pak dojedeme na ubytování. Večeře je v ceně zájezdu.
5. den: Před polednem si v olympijském městě Lillehammer prohlédneme nejstarší norský skanzen Maihaugen, který leží nedaleko areálu, kde se konal zahajovací i závěrečný ceremoniál ZOH 1994. Pak přejedeme do hlavního města Osla. Zde nejprve zajdeme do parku Frogner. Zde je umístěno 212 soch Gustava Vigelanda, vč. symbolu města – Sinnataggen (v překl. Vztekající se chlapeček), fontánou, monolitem a dalšími sochami tohoto nejznámějšího norského sochaře. Při podvečerní procházce městem uvidíme jednu z moderních dominant města – budovu Opery, která leží přímo u fjordu. Pěší zónou Karl Johans Gate, kolem níž jsou rozesety hlavní budovy města (parlament, univerzita, Národní divadlo), dojdeme ke královskému paláci. Ubytování mimo centrum města. Večeře je v ceně zájezdu. 
6. den: Velkým pojmem pro všechny návštěvníky Osla je poloostrov muzeí Bygdřy, na který lze doplout lodičkou z centra města, kde se nachází též parlament, Národní divadlo a radnice. Navštívíme unikátní muzeum - originál polární lodě Fram, na které se plavili polární dobyvatelé Nansen, Amundsen a Sverdrup k severnímu a jižnímu pólu. Nebo si můžete prohlédnout vor Kon Tiki a papyrovou loď Ra II světoznámého norského výzkumníka Thora Heyerdahla. Závěrem našeho pobytu v Norsku se podíváme na vrcholek sportovního areálu Holmenkollen s moderním skokanským můstkem s ozdobou polární záře a vyhlídkou na Oslo a přiléhající fjord. Přesun na letiště a odlet do Prahy.