Království Fjordů Z Bergenu

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hostel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Království Fjordů Z Bergenu

Díky přímým letům mezi Prahou, Oslem a Bergenem a navazujícím výletům loděmi a vlakem si užijete velmi atraktivní podívanou! Přílet do Bergenu nad ledovci, fjordy a členitým pobřežím se stovkami barevných domků je ve světovém měřítku ojedinělý.

Město samotné stále vyzařuje atmosféru tradičního bohatého královského přístavu. Pohledy na panorama města vám navždy utkví v paměti. Až si je dosyta vychutnáme, vydáme se autobusem a lodí do krajiny plné magických fjordů, vysokých hor a desítek vodopádů.

Při cestě vlakem do Osla spatříte mnohé scenerie tolik typické pro celé Norsko. Hlavní město Oslo nabízí víc než muzeum Fram, park se sochami a skokanský můstek. Díky moderní architektuře a parkové úpravě přímořských čtvrtí vyrůstá každým rokem do krásy. Proto nabízíme a doporučujeme prodloužení pobytu v Oslu o jeden den. Podtrženo a sečteno: čeká vás zájezd do Norska, jak má být.

Ubytování v hotelu je možné za příplatek: na vyžádání.

Program zájezdu

1. den:  Večer odlet z Prahy přímým letem do Bergenu. Let trvá jen něco málo přes dvě hodiny. Transfer taxi nebo letištním autobusem do centra města a následně na ubytování v hostelu. 
2. den:  Prohlídka centra Bergenu, jehož neopakovatelnou atmosféru tvoří rybí trh, unikátní hansovní domy na nábřeží Bryggen (UNESCO), starobylá pevnost, středověké kostely s nejkrásnějším Mariánským a staré čtvrti dřevěných domů. Můžete také navštívit akvárium mořských živočichů (populární je hlavně cvičení s tuleni a krmení tučňáků). Pěkný pohled na centrum města nabízí vyhlídka Flřyen, kam se dá, podobně jako na pražský Petřín, vystoupat pěšky nebo se nechat vyvézt pozemní lanovou dráhou. Za vidění stojí muzeum Edvarda Griega. Zájemci mohou využít aktuální nabídky výletní plavby po fjordech, které jsou součástí kulisy tohoto zajímavého města. Při pěkném počasí doporučujeme vyjet lanovkou nebo vystoupat pěšky na horu Ulriken. Světlo je dlouho do večera. Jedná se o lehčí horskou túru, výhled do okolní krajiny plné hor a členitých ostrovů v moři je opravdu nádherný.
3. den:  Norsko v kostce. Dnes během jediného dne spatříte jedny z nejkrásnějších míst Norska, právem zařazené na seznam světových přírodních památek UNESCO. Čeká vás plavba po fjordech Sognefjorden a Nćrřyfjorden a vyhlídková jízda věhlasnou vysokohorskou železnicí Flĺmsbana, kdy vás speciální vlak doveze z přístavního městečka Flĺm vysoko do hor. Ve stanici Myrdal poté přestoupíme do vlaku na lince Bergen– Oslo. Trasa vede dramatickými sceneriemi norských hor na dosah ledovce Hardangerjokullen a poté klesá s výhledy na řeky, jezera a malebné údolí Hallingdalen. Příjezd do Osla pozdě večer. 4. den: Dopoledne prohlídka centra hlavního města Norska – Osla. Chloubou moderní norské architektury je budova Opery. Od ní se pak projdeme pěší zónou Karl Johans Gate, kterou lemují hlavní budovy města (parlament, univerzita, národní divadlo a královský palác) k přístavu u radnice. Fakultativně návštěva parku se sochami Gustava Vigelanda nebo plavba lodičkou k muzeu polární lodi Frama zpět. V podvečer odjezd na letiště a odlet do Prahy. Doporučujeme možnost prodloužení pobytu v Oslu o další nocleh a den – průvodce bude přítomen při min. 6 klientech.
4. den:  Dopoledne prohlídka centra hlavního města Norska – Osla. Chloubou moderní norské architektury je budova Opery. Od ní se pak projdeme pěší zónou Karl Johans Gate, kterou lemují hlavní budovy města (parlament, univerzita, národní divadlo a královský palác) k přístavu u radnice. Fakultativně návštěva parku se sochami Gustava Vigelanda nebo plavba lodičkou k muzeu polární lodi Frama zpět. V podvečer odjezd na letiště a odlet do Prahy. Doporučujeme možnost prodloužení pobytu v Oslu o další nocleh a den – průvodce bude přítomen při min. 6 klientech.