ADVENT V NORSKU, Oslo, zimní fjordy a Bergen

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

ADVENT V NORSKU, Oslo, zimní fjordy a Bergen

POZNEJTE ZIMNÍ POHÁDKU - NORSKO V DOBĚ PŘED VÁNOCEMI. OBOHACENÝ PROGRAM OBLÍBENÉHO ZÁJEZDU. OSLO, FLĹM A 2 PAMÁTKY UNESCO - FJORDY A BERGEN. VLAKEM PŘES NÁHORNÍ PLOŠINU HARDANGERVIDDA, KDE SE PROJEDEME SE PSÍM SPŘEŽENÍM A UŽIJEME SI KRÁSNÝ HORSKÝ WELLNESS HOTEL.
Severské království fjordů a hor je krásné nejen v létě, ale má své kouzlo i v zimním období.  Vydejte se s námi zažít pár dní v Norsku v době adventu. Projdeme se hlavním městem Oslo, kde zavítáme na vánoční trhy na svátečně nasvícené hlavní pěší zóně Karl Johans Gate. Do srdce fjordů dojedeme vlakem přes náhorní plošinu Hardangervidda. V horském středisku Geilo budeme mít možnost si zalyžovat, v ceně je výlet se psím přežením. Proplujeme úzkým Naeyroyfjordem (UNESCO), pohlédneme na zimní krajinu z vyhlídky Stegastein a zavítáme do pohádkového Bergenu (UNESCO). Nenáročný zájezd plný zážitků a kvalitních služeb pro malou skupinu. Pro aktivní cestovatele možnost užít si první sníh na sněžnicích či běžkách.

Program zájezdu

1. den: V poledne odlet z Prahy do Osla. Vlakem se přesuneme do centra města, kde se ubytujeme. Navštívíme vánoční trhy a projdeme si centrum města s královským palácem, parlamentem, budovami univerzity a katedrálou. Nevynecháme také již ikonickou stavbu Opery. Večer posezení v restauraci, kde budou k večeři servírovány speciality inspirované severskou kuchyní. Večeře v ceně.
2. den: Přejedeme na poloostrov Bygdoy, kde budeme mít možnost navštívit některé z nejznámějších muzeí Osla – Fram, Kon Tiki, skanzen. Odpoledne se přesuneme na procházku do Frogner parku vyzdobeného sochami Gustava Vigelanda. Po návratu do centra volný program - možnost vánočních nákupů nebo například prohlídka Munchova muzea. Večeře v ceně.
3. den: Po snídani opustíme hotel a pojedeme vlakem přes největší evropskou náhorní plošinu Hardangervidda do horského střediska Geilo. Navštívíme husky farmu a vydáme se na výlet se psím spřežením. Zájemci budou mít možnost půjčit si navečer běžky a vyzkoušet první sníh (dle aktuálních sněhových podmínek). Před večeří si můžete užít krásný horský hotel Vestlia s bazény v ceně. Večeře v ceně.
4. den: Ráno si můžete půjčit sněžnice nebo běžky, nebo jen relaxovat v hotelu. V poledne se vydáme vlakem do horské stanice Myrdal. Z Myrdalu pojedeme slavnou vyhlídkovou železnicí Flĺmsbanen až k hladině fjordu do městečka Flĺm. Ubytování a procházka po okolí. Odpoledne můžete využít fjordsaunu - nutnost rezervace předem, viz příplatek. Večer možnost ochutnávky piva z místního minipivovaru Aegir. Viz příplatek. Večeře v ceně.
5. den: Dopoledne se vydáme na plavbu do úzkého Naeroyfjordu (UNESCO). Dramatickou krajinou strmých skalních stěn fjordů doplujeme do vesničky Gudvangen, odkud nás zpět do Flĺmu zaveze autobus. Plavba je v ceně zájezdu. Odpoledne si vyjedeme na prosklenou vyhlídku Stegastein, která se tyčí vysoko nad Aurlandsfjordem a nabízí pohled na království fjordů, ledovců, hor a vodopádů z ptačí perspektivy. Viz příplatek. Po návratu z vyhlídky opustíme Flĺm a autobusem se dostaneme až do druhého největšího norského města Bergenu. Nábřeží Bryggen (UNESCO) je v předvánočním čase bohatě vyzdobeno a nabízí pohádkovou atmosféru. Ubytování v centru města na 2 noci.  
6. den: V centru města si projdeme vánoční trhy a zavítáme do bergenské pevnosti (Bergenhus Festning), kde se v zimě koná výstava více než 40 magických světelných instalací pod názvem LUMAGICA. Kromě světelného umění tu můžeme zažít také hudební produkci. Pozemní lanovka nás vyveze do stanice Floyen, odkud je krásný výhled na město, usazené mezi sedmi horami a mnoha ostrůvky při členitém pobřeží. V centru města nahlédneme do prastarého Mariánského kostela a zájemci mohou navštívit některou z dalších významných památek, jako je Muzeum Hansy, věž Rosenkratz nebo středověké sídlo krále Hĺkona Hĺkonssona. Večer si vychutnáme posezení u výborného jídla v nejstarší restauraci přímo na nábřeží historického Bryggenu. Večeře je za příplatek – objednávejte při rezervaci zájezdu, prosím. 
7. den: V brzkých ranních hodinách odjezd na letiště a odlet s přestupem v Oslu do Prahy.