Norsko 55+

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hostel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Norsko 55+

Tento zájezd jsme připravili především pro klientelu 55+. Je-li vám v den odjezdu 55 let a více, je pro vás při včasné úhradě cena zájezdu o 2 000 Kč nižší. Jako specialisté na sever Evropy se již více než 20 let snažíme zprostředkovat našim klientům hodnotné zážitky z nádherné přírody Skandinávie. Letecký zájezd do Norska vám v průběhu pár dní umožní poznat téměř všechny krásy této jedinečné severské země. Ocitnete se s námi u majestátních fjordů, uvidíte ledovcové splazy největšího evropského pevninského ledovce, stanete u nespoutaných řek a vodopádů, uvidíte nejvyšší vrcholy Skandinávie, navštívíte nejkrásnější sloupové kostely a poznáte kouzlo hlavního města Oslo. Ubytování je zajištěno v apartmánech a v hostelech, přičemž dvakrát strávíme dvě noci na jednom místě. Můžete očekávat pohodový poznávací program s mnoha nenáročnými vycházkami do přírody a v červnových termínech i kouzelné večery s "bílými nocemi".

Poznámka : úklid apartmánů: podle norských zvyklostí při ubytování v chatách a apartmánech vás žádáme o dodržení tohoto postupu: nádobí umyté a uklizené, vynesené koše z kuchyně i z koupelny, setřená podlaha v celém apartmánu vč.koupelny. Děkujeme za pochopení a dodržení postupu a věříme, že oceníte luxus ubytování, který jsme vám v tomto typu ubytování zajistili.

Program zájezdu

1. den: vaše dovolená v Norsku začne kolem poledne odletem z Prahy na letiště Gardermoen severně od Osla. Po příletu dojedeme autobusem na poloostrov Bygdoy, kde začneme prohlídku hlavního města Norska návštěvou muze a polární lodi Fram. Navečer budeme pokračovat procházkou centrem města, při které uvidíte královský palác, radnici, parlament a novou dominantu Osla– budovu Opery. Odjezd na nocleh mimo Oslo.
2. den: začíná naše cesta na sever. V Lillehammeru se zastavíme na olympijských skokanských můstcích a v Ringebu si prohlédneme sloupový kostel Ringebustavkirke. Stokilometrovým údolím Gudbrandsdalen se pak přesuneme na ubytování mezi národními parky Jotunheimen a Rondane.
3. den: dnes nás čeká celodenní pobytv přírodě na východním okraji NP Jotunheimen. Vydáme se k ledovcové řece Sjoa, kde podnikneme vycházku k soutěsce Ridderspranget (Rytířský skok) a k tyrkysovému jezeru Gjende, kde u chaty Gjendesheim začíná norská národní túra Bessegen. Kousek se po ní projdeme, z vyhlídky budeme mít horský svět i nádherné jezero jako na dlani.
4. den: v turistickém centru v městečku Lom budeme mít čas na prohlídku starobylého sloupového kostelai na nákup suvenýrů. Pokračujeme do oblasti nejvyššího pohoří celé Skandinávie – Jotunheimen (česky Domov obrů). Stejnojmenný národní park je nejvýše položeným NP celé Skandinávie. V jeho interiéru se nachází 29 nejvyšších vrcholů Norska. Údolím Visdalen se vydáme po nejvýše položené silnici severní Evropy Galdhopiggenvegen k chatě Juvasshytta do výšky 1 841 mn. m. Za dobrého počasí můžeme zahlédnout nejvyšší vrchol NorskaGaldhopiggen (2 469 m n. m.). Procházka v okolí. Cestou zpět fotografické zastávky na panoramatické silnici Sognefjellvegen s úžasnými výhledy na hory, ledovce a později i dolů do údolí nad fjordy. Na konci dne dorazíme do městečka Skjolden, které leží přímo u nádherného fjordu Lustrafjorden.
5. den: dnes nás čeká výlet k ledovcovému splazu Nigardsbreen, pár kilometrů za obcí Gjerde. Tento splaz je součástí největšího evropského ledovce (mimo Island)– Jostedalsbreen. Nejprve poplujeme lodičkou po ledovcovém jezeře a následně dojdeme až na dohled mohutného čela ledovce. Pěší výlet asi na 2 hodiny. Cestou zpět na ubytování se zastavíme na fotografické zastávky na další ledovcový splaz Bergsetbreen, na divokou ledovcovou řeku Jolstra a na fjord obklopený horami a malinovými plantážemi.
6. den: i další den bude naplněný zážitky. Projedeme např. nejdelším silničním tunelem světa Laerdaltunnelen dlouhým 26 km. Z Aurlandu vyjedeme autobusem na nádhernou vyhlídku Stegastein do výšky 600 m n. m. Vyhlídka je součásti tzv. Sněžné cesty – Snoveien. Oblast norských fjordů je zapsána na listině světového dědictví UNESCO. Při plavběpo fjordech Aurlandsfjorden a Naroyfjorden na trase Gudvangen– Aurland se o tom budete moci sami přesvědčit. Jízdné je v ceně. Odjezd na ubytování.
7. den: při průjezdu malebnou severskou krajinou bude ještě čas na fotografie, které vám budou vždy připomínat váš zájezd do Norska. Během několikahodinové cesty zastavíme u některého supermarketu, abyste si mohli zakoupit chutné suvenýry z Norska– marmelády, sledě nakládané v sladkokyselém nálevu, hnědý sýr "brunost"apod. Z letiště Gardermoen pak navečer odletíme zpět do Prahy.