Vodopády a ledovce Norska

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: chata Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Vodopády a ledovce Norska

Vydejte se na náš nejprodávanější zájezd, jehož název napovídá, že v programu má největší zastoupení zhlédnutí přírodních krás Norska. Kromě vodopádů a ledovců nezapomeneme ani na další unikátní scenerie – fjordy. Dny s několikahodinovými túrami se střídají s kratšími vycházkami a s odpočinkovými poznávacími dny.

Ubytování je zajištěno v chatkách TURIST (spací pytle) v malých kempech, případně 1x v hostelu. Vybrané kempy patří dle našich zkušeností i reakcí klientů k nejkrásnějším, které v Norsku najdete! Ve třech kempech zůstaneme po dvě noci. Na všechny termíny vám zajistíme chutnou polopenzi.

Při dokoupení lůžka v kajutě, které doporučujeme, si můžete vytvořit příjemný zájezd bez nočních přejezdů.
Pokud toužíte po zdolávání vrcholů, zvolte o něco náročnější zájezd Návrat do Norska. Méně náročných zájezdů nabízíme celou řadu.

Nově v prodeji: LETECKÁ VARIANTA ZÁJEZDU: 21. 8. - 29. 8. 2015, odlet z Prahy.

Na ostatní termíny si vyžádejte nabídku jednosměrných letenek:
Praha - Oslo (+nocleh)
Vídeň - Oslo
Oslo - Praha
Oslo - Vídeň

Přednáška NORSKO: 18. 2. 2015 (Praha)

Minimální počet účastníků: 35

NOVINKA V TOMTO ZÁJEZDU PRO ROK 2015: Nevšedním zážitkem a specifickou nabídkou nejen v našich zájezdech je možnost vydat se na zajištěnou ferátu u obce Loen. Zájemci se odpojí od zájezdu na většinu dne. Z tohoto důvodu nebudou čerpat výše uvedený bod programu „několikahodinová túra v oblasti“ a služby průvodce.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR dopoledne. Tranzit přes SRN do přístavu, noční trajekt do Švédska. Na vyžádání možnost odletu z Prahy do Osla a nocleh v Oslu. Další den individuální prohlídka centra a odpoledne cesta naproti autobusu vlakem.
2. den: Na vyžádání možnost odletu z Vídně do Osla, cesta naproti autobusu vlakem. Po vylodění v přístavu Trelleborg následuje přejezd jihozápadním Švédskem na švédsko-norskou hranici. Zde nás přivítá první norský fjord Iddefjorden, přes který přejedeme po hraničním mostě Svinesundbron. Poté dorazíme ke fjordu Oslofjorden a pak se již dostaneme do jižního Norska. Večer příjezd na ubytování ve druhém největším norském údolí Hallingdalen 2 noci na stejném místě.
3. den: Ráno se vydáme přes horské městečko Geilo k nejrozsáhlejší evropské náhorní plošině Hardangervidda (cca 10 000 km²). Vlakem pojedeme nejvýše položenou norskou železniční tratí do stanice Finse (jízdné je v ceně). Zde od stejnojmenného jezera a turistické chaty vyrazíme na půldenní túru k ledovci Hardangerjøkulen (73 km²), který svými nejvyššími ledovcovými partiemi dosahuje do výšek nad 1 800 m n. m. Večer návrat na ubytování.
4. den: Napříč Hardangerviddou dojedeme k vodopádům Vøringfossen, v jejichž okolí podnikneme za příznivého počasí vycházku. Krásnou soutěskou Måbødalen sjedeme k druhému největšímu fjordu Norska – Hardangerfjord, který přeplujeme trajektem z přístavu Bruravik do Brimnes. Zastavíme se u kaskádovitého vodopádu Tvindefossen a zamíříme do pohoří Vikafjell, odkud se nám otevřou nádherné výhledy do světa norských hor. Poté se trajektem přeplavíme přes nejdelší skandinávský fjord Sognefjorden. Ubytování v kempu Høv uprostřed idylické přírodní scenerie.
5. den: Tento den je volným dnem v krásné přírodě. Můžeme jen tak lenošit v krásném kempu, lehce se projít po okolí nebo podniknout několikahodinovou túru v povlovném, avšak divokém terénu stezkou Fosstigen („Stezka vodopádů“) kolem několika kaskádovitých peřejí řeky Gaula.
6. - 7. den: Oblastí divokých řek, jezer, fjordů a dalších krásných scenerií dojedeme na dosah národního parku Jostedalsbreen. Za dobrého počasí spatříme některý ze stále ubývajících ledovcových splazů největšího zalednění pevninské Evropy. V oblasti též podnikneme několikahodinovou túru a na 2 noci se zde ubytujeme v dalším pěkném kempu za městečkem Stryn u ledovcového jezera Strynsvatnet. Pozn.: Program 6. a 7. dne uspořádá průvodce, mj. podle počasí, výkonnosti skupiny, počtu zájemců o ferátu apod. Info pro zájemce o ferátu: Nevšedním zážitkem a specifickou nabídkou nejen v našich zájezdech je možnost vydat se na zajištěnou ferátu u obce Loen. Zájemci se odpojí od zájezdu na většinu dne. Z tohoto důvodu nebudou čerpat výše uvedený bod programu „několikahodinová túra v oblasti“ a služby průvodce.
8. den: Dnes projedeme tzv. „Zlatou cestou severu“: nejprve začneme stoupat do hor a za příznivého počasí vyjedeme náročnými serpentinami až na vyhlídku Dalsnibba, odkud je úchvatný výhled na svět fjordů a hor. Poté sjedeme ke světoznámému fjordu Geirangerfjorden (UNESCO). Na fjord se ještě znovu podíváme z vyhlídkové silnice Orlí cesta. Po přeplutí fjordu Norddalsfjorden trajektem uvidíme údolí Valldalen s jahodovými plantážemi. Silnice vystoupá až k vrcholu Trolí stezky (tzv. Trollstigen). Navečer se od úpatí nejvyšší kolmé stěny v Evropě Trollveggen (Trolí stěna, přibližně 1 km) vydáme dlouhým údolím Romsdalen na další nocleh (příjezd pozdě večer).
9. den: Nakonec nás čeká národní park Rondane. Při dnešní několikahodinové túře se s malebnými horskými partiemi Norska rozloučíme. (V případě nepříznivého počasí může být změněno na několik kratších vycházek i mimo NP Rondane). Navečer přesun na ubytování.
10. den: Dnes se začneme vracet na jih. Zastávka na letišti Gardermoen (možnost odletů do Vídně nebo Prahy na vyžádání). Svoz z Vídně do Bratislavy nezajišťujeme. Cestu do švédského přístavu Trelleborg, kde se v noci nalodíme na trajekt do Německa, nám zpestří krátká vycházka.
11. den: Ráno vylodění v Německu, návrat do ČR odpoledne.