Nepál, Čína, Tibet - Nepál komfortněji s Tibetem

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Nepál, Čína, Tibet - Nepál komfortněji s Tibetem

Nepál, Čína, Tibet - Nepál komfortněji s Tibetem

Poznámka : zájezd je určený pro ty, kteří chtějí navštívit Nepál a Tibet, dotknout se Himaláje, ale nechtějí, nebo nemohou vyrazit na trek. Pěší výlety jsou bez zavazadel, vzdálenost do 10 km, bez velkého stoupání.

Program zájezdu

1. - 3. den: letecký přesun do NEPÁLU, hlavní město KÁTHMÁNDÚ (královský palác, náměstí Durbar, příbytek živé bohyně Kumárí, hinduistické stupňovité chrámy), nepálské buddhistické svatyně SVAJAMBHÚNÁTH a BÓDNÁTH, spalovací gháty na řece BAGMÁTÍ v PAŠUPATINÁTHU, možnost vyhlídkového letu k MT. EVERESTU (8 848 m).
4. - 5. den: chrámy v PÁTANU a BHAKTAPURU, pozorování východu slunce na vyhlášené vyhlídce NAGARKÓT na okraji káthmándského údolí, procházka dolů z kopce horskými vesničkami k chrámu ČANGU NARAJÁN, návrat do královského KÁTHMÁNDÚ.
6. - 8. den: odjezd do národního parku ČITVAN (pozorování nosorožců, opic a krokodýlů - výprava do džungle na slonech, plavba na dřevěné kanoi, pěší safari s průvodcem, koupání slonů, kulturní vystoupení), odjezd do POKHARY.
9. - 10. den: malebné městečko POKHARA v podhůří HIMÁLAJE, úžasné výhledy na masiv osmitisícových ANNAPUREN a DHAULÁGIRÍ z vyhlídky SARANGKOT, nenáročný pěší výlet k vodopádům DÉVÍ a PAGODĚ MÍRU, plavba přes jezero PHEWA.
11. - 12. den: historická městečka BANDIPUR a GORKHA, východ slunce na vyhlídce DAMAN (nejpanoramatičtější výhledy na Himálaje), návrat do KÁTHMÁNDÚ.
13. - 15. den: letecký přesun do tibetského hlavního města LHASA (starý CHRÁM JOKHANG, poutní okruh Barkhor), dalajlámovo zimní sídlo POTALA a letní sídlo NORBULINGKA, bývalý největší klášter na světě DREPUNG, poutní okruh kolem kláštera GANDÄN, cvičení mnichů v klášteře SERA.
16. - 17. den: přejezd průsmyků KAMPA LA (4 794 m) a KARO LA (5 045 m) kolem jezera YAMDROKTSO do GYANTSE (pevnost Dzong, klášter Palkhor Chöde s výjimečnou tibetskou stúpou Kumbum), prohlídka sídla pančenlámů - kláštera TASHILHUMPO v SHIGATSE (poutní okruh kolem kláštera, staré tibetské město, nově rekonstruovaná pevnost).
18. - 22. den: cesta vysokohorskou silnicí FRIENDSHIP HIGHWAY přes průsmyky GYATSO LA (5 220 m) a THONG LA (5 150 m) s výhledy na nejvyšší vrcholy světa MT. EVEREST (8 848 m), CHO OJU (8 201 m) a SHISHAPANGMU (8 027 m), sjezd několika vegetačními pásy o 3000 metrů níže do NEPÁLU.