Pohodový týden v Alpách - Slovinsko - NP Triglav a Slovinské moře

Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze
1 termín od 30. června 2024

Cena zájezdu

od 19 290 Kč


Tento zájezd je oblíbenou kombinací pobytu v horách a později i pobytu u moře, na své si přijdou milovníci hor a pěkných túr, ale i ti, kteří preferují pohodu u moře. Nejdříve poznáme krásy Triglavského národního parku na severní části tohoto kouzelného kraje. Po čtyřech dnech v horách se autobusem přesuneme ke slovinskému moři, kde si dosyta užijete koupání v moři. Můžete pak využít i našich výletů do velmi zajímavých míst v blízkosti rybářského městečka Izola, kde máme zajištěno ubytování. Určitě stojí za vidění veliký jeskynní systém Postojnska Jama, anebo slovinské Benátky Piran - obojí pod záštitou UNESCO. V horách jsme ubytováni v ****hotelu s bazénem a saunou a u moře ve ***hotelu. V obou hotelech se podává bohatá snídaně i večeře. Poznámka: Dětské slevy platí jen při ubytování s 2 dospělými osobami. Poznámka II: Svozy se realizují od 4 osob! Dětské slevy: 0 - 6 let: zdarma, 7 - 11 let: 2 500 Kč (děti ubytované se 2 dospělými)... Celý popis

Pohodový týden v Alpách - Slovinsko - NP Triglav a Slovinské moře

Termíny a ceny

30.06. - 08.07.2024 neděle - pondělí
polopenze autokarem
19 290 Kč
cena za 9 dní (8 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • 6x nocleh, 7x snídaně, 6x večeře, vstup do krytého bazénu a sauny, doprava klimatizovaným autobusem, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vstupy a lanovky 95 Eur a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 6 000 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně pojištění na horskou turistiku a připojištění stornopoplatků 675 Kč

    • Pobytové zájezdy
    • Pobyty na horách

Popis zájezdu

Pohodový týden v Alpách - Slovinsko - NP Triglav a Slovinské moře

Tento zájezd je oblíbenou kombinací pobytu v horách a později i pobytu u moře, na své si přijdou milovníci hor a pěkných túr, ale i ti, kteří preferují pohodu u moře. Nejdříve poznáme krásy Triglavského národního parku na severní části tohoto kouzelného kraje. Po čtyřech dnech v horách se autobusem přesuneme ke slovinskému moři, kde si dosyta užijete koupání v moři. Můžete pak využít i našich výletů do velmi zajímavých míst v blízkosti rybářského městečka Izola, kde máme zajištěno ubytování. Určitě stojí za vidění veliký jeskynní systém Postojnska Jama, anebo slovinské Benátky Piran - obojí pod záštitou UNESCO. V horách jsme ubytováni v ****hotelu s bazénem a saunou a u moře ve ***hotelu. V obou hotelech se podává bohatá snídaně i večeře.

Poznámka: Dětské slevy platí jen při ubytování s 2 dospělými osobami.

Poznámka II: Svozy se realizují od 4 osob!

Dětské slevy: 0 - 6 let: zdarma, 7 - 11 let: 2 500 Kč (děti ubytované se 2 dospělými).

Stravování: polopenze

polopenze - Vždy se podává bohatá snídaně i večeře.

Ubytování: hotel ***

V horách jsme ubytováni v **** hotelu s bazénem a saunou a u moře ve *** hotelu také s bazénem.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR v podvečerních hodinách odjezd do Slovinska.
2. den: příjezd do KRANJSKE GORY (810 m), dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu. Základní varianta (náročnost 2,5 z 5; 5 hod., ↑160 m, ↓160 m): od hotelu pěšky k prameni řeky SAVA a pro zájemce prodloužení o prohlídku skokanských můstků PLANICA. Zpět stejnou trasou do hotelu. Odpoledne relax v bazénu či vířivce, večeře.
3. den: snídaně, odjezd busem do města ARNOLDSTEIN (600 m), výjezd lanovkou SELTSCHACHER ALM (1 458 m). Základní varianta (2 z 5; 6 hod., ↑350 m, ↓700 m): krásný výstup na DREILAENDERECK (1 508 m), což je hraniční hora tří států - Rakouska/Itálie/Slovinska, menší okruh k slovinské chatě TROMEJA (1 145 m), od chaty po hranici k vesnici RATEČE (865 m). Přejezd busem k hornímu jezeru LAGHI DI FUSINE. Základní varianta (1 z 5; 2,5 hod., ↑150 m, ↓300 m): okružní cesta kolem kouzelných, jedinečných jezer přes chatu BELVEDERE, zpět na parkoviště, kde na nás bude čekat náš bus, který nás doveze do hotelu. Lehčí varianta (1,5 z 5; 4 hod., ↑350 m, ↓350 m): od chaty Tromeja k horní stanici lanovky, sjezd lanovkou do údolí a busem k jezerům Laghi di Fusine, večeře.
4. den: snídaně, odjezd busem do TARVISIA, výjezd lanovkou ke kostelu SANTUARIO DI MONTE LUSSARI (1 751 m), což je staré poutní místo, založené již v roce 1360. Základní varianta (2,5 z 5; 4 hod.,↑150 m, 900 m): krásný okruh kolem velikánu CIMA DEL CACCIATORE (2 071 m) do sedla SELLA PRASNIG (1 491 m), údolím VALLE DI RIOFREDDO a na konci údolí na nás bude čekat bus. Lehčí varianta (1,5 z 5; 3 hod., ↑150 m, ↓350 m): ze sedla zpět k horní stanici lanovky po druhé straně masívu Cacciatore, sjezd do Tarvisia a přejezd pro první skupinu. Všichni odjezd do hotelu, večeře.
5. den: snídaně, odjezd k moři se zastávkou u světoznámého jezera BLED, procházka kolem jezera s možností vyzkoušení jízdy letní sáňkařskou dráhou, odpoledne dojezd do STRUNJANU, ubytování, večeře.
6. den: snídaně, základní varianta (2 z 5; 3 hod. ↑100 m, ↓100 m): odjezd busem na prohlídku POSTOJNSKÉ JESKYNĚ, kde již od roku 1872 jezdí vláček pro turisty, ze kterého shlédneme nejúžasnější jeskyni Slovinska. Poté přejedeme busem na fakultativní ochutnávku výborných vín, odjezd na hotel, večeře.
7. den: snídaně, busem jen pár km do nejhezčího města slovinské riviéry PIRAN, procházka po hradbách ze 7. století, prohlídka starých nádherných uliček. Poté pěšky krásnou stezkou podél pobřeží do STRUNJANU, okruh KRAJINSKIM PARKEM STRUNJAN s pěknými zátokami s ptactvem a hezkou flórou. Odpoledne odjezd do hotelu.
8. den: snídaně, dopolední vyklizení pokojů, možnost koupání u moře a pozdě odpoledne odjezd do ČR.
9. den: příjezd do ČR v brzkých ranních hodinách.

Podobné zájezdy