Adventní Krakov

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Adventní Krakov

Za vánočním kouzlem do adventního Krakova, jednoho z nejkrásnějších evropských měst na řece Visle, renesančního skvostu a města legend, na jehož podobě se podíleli renomovaní umělci a architekti z Itálie a Nizozemí, historické domy a paláce, proslulý městský trh Sukennica, pohádkové betlémy, obchody, stánky s místními specialitami, příjemné kavárny a návštěva Solného dolu Wieliczka. Určitě ochutnáme i místní specialitu preclíky (obwarzanky).

MĚSTO KRÁLŮ A SOLNÝ DŮL WIELICZKA

1. den zájezdu
Odjezd z ČR v ranních hodinách. Prohlídka jednoho z nejatraktivnějších dolů na světě, Solného dolu WIELICZKA (UNESCO). Odjezd do KRAKOVA (UNESCO), první část prohlídky města tzv. "Jagellovské perly". Procházka Starým městem - Královská cesta - Kanovnická ulice, nejkrásnější ulice starého Krakova, Floriánská brána, Hlavní náměstí s pouličními kavárnami a Mariánským kostelem, návštěva Sukiennice - na místě bývalé gotické tržnice se suknem, kostel Panny Marie s největším gotickým vyřezávaným oltářem na světě a radniční věží. Ubytování. 2. den zájezdu
Dokončení prohlídky KRAKOVA , bývalá židovská čtvrť KAZIMIERZ (UNESCO), synagoga Remuh, židovský hřbitov, dominanta a turistický magnet - pahorek WAWEL (Wzgórze Wawelskie) s impozantním Královským zámkem z 10. stol., gotickou katedrálou sv. Stanislava a Václava, místo korunovace polských králů, dnes se tu v kryptě nachází ostatky polských králů, vyhlídka na řeku Vislu, atmosféra města. V pozdních odpoledních hodinách odjezd do ČR.

Orientační ceny vstupného: Krakov - Katedrála Wawel zdarma Krakov - Wawel královské komnaty 18 Krakov - Wawel zbrojnice + klenotnice 18 Krakov - Katedrální muzeum + krypta, zvonice 12 Krakov - Stará Synagoga 10 Wieliczka - solný důl, skupinová prohlídka 89 dospělý, 69 dítě nebo student pro organizované skupiny nad 20 osob platí navíc 10% sleva (mějte prosím připravenou přesnou částku, průvodce ji bude vybírat v autobuse) Solný důl Wieliczka – doplňující informace: Během přibližně 2,5 hodinové prohlídky sejdete dolů více než 800 schodů celkem a teprve na konci prohlídky teprve pojedete nahoru výtahem. Prosíme o informaci, zda se prohlídky zúčastníte.

Kapesné: dle individuálního zájmu o návštěvy památek, doporučujeme 150 PLN

Zajímavosti:

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 08.12. - 09.12. odjezd A*, B*, L HLAVNÍ AUTOBUS (označen názvem zájezdu) 01:50 hod. PRAHA – konečná stanice metra "B" - Černý Most – cca 100 m od zastávky MHD Černý Most, z parkoviště "K+R" 03:15 hod. PARDUBICE – čerpací stanice MOL u autobusového nádraží 03:40 hod. CHRUDIM – Masarykovo nám., od oční optiky 04:40 hod. LITOMYŠL – od hotelu Zlatá Hvězda, Smetanovo nám. 05:00 hod. SVITAVY – autobusové nádraží, od restaurace ASTRA 06:10 hod. OLOMOUC – ulice Jeremenkova, nástupiště "M" autobusů Student Agency

Ubytování: různé

hotel***