Polsko - Mazurská jezera na kole a na lodi

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Polsko - Mazurská jezera na kole a na lodi

Na kole krajinou Mazurských jezer, jedním z nejmalebnějších míst Evropy, nazývaném "zelené plíce" Polska. Dokonalými cyklostezkami po nefrekventovaných silničkách a písčitých cestách mezi tisíci jezer propojených kanály a říčkami, které vytvářejí ideální region pro mnoho druhů vzácné flóry a ptactva. Z paluby výletní lodě, na kole či na pronajaté jachtě můžeme obdivovat pralesy, chráněné vodní rostliny, rezervace zubrů a labutí. Uvidíme staropruská opevnění, zámky a kostely, křižácké hrady a pevnosti, válečné bunkry a mnoho dalších historických krás tohoto regionu.

Poznámka: doporučujeme crossová kola nebo MTB.

Stravování: polopenze

polopenze.

Ubytování: hotel

4x ubytování v hotelíku ve 2lůžkových pokojích s příslušenstvím.

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd z ČR autobusem do Polska. Zachovalý BORECKÝ PRALES, středisko chovu zubrů ve Wolisku, na kole rezervací Spytkowo kolem historických dvorů, barokních kostelů, zbytků opevnění, všudypřítomných jezer a kolem tvrze BOYEN do kempu u Giżycko.
3. den: GIŻYCKO - křižácký hrad, otáčivý most. "Modrou" cyklostezkou, typickými městečky mezi jezery Dargin a Mamry, přes Pozezdrze s kostelem a nedalekým polním sídlem SS. Zámek Sztynort, Hitlerovo nedobytné "Vlčí doupě", chráněná krajinná oblast GLAZOWSKA s tisíci kameny.
4. den: hospodářské stavení v GORAZDOWO, usedlost v Monetki, bývalé středisko kultury Ariánů Stará Rudówka, hrad křižáckých rytířů RYN a zděné domy ve městě. Zpět přes staropruské hradiště v Orlo, nebo dále na gotický kostel a barokní zámek v Nakomiady a muzeum Mazurské země v OWCZARKI.
5. den: vyhlídková cesta pronajatou lodí po jezerech spojených unikátní soustavou kanálů z Giżycka do "perly Mazur", městečka MIKOLAJKI s historickými domy. K obřímu jezeru ŚNIARDWY se svou legendou o zakleté dívce. Odpočinek, koupání či na kole do přírodní rezervace vodních rostlin jezera Lisunie.
6. - 7. den: na kole z malebného městečka Mikolajki kolem největšího polského jezera Śniardwy, přírodní rezervace ŁUKNAJNO s největší evropskou rezervací divokých labutí (UNESCO) a kolem mnoha dalších jezer, působivý kostel v OKARTOVĚ, přes mosty a lesními cestami, pláž v Novych Gutech, splav v Karwiku, památné stromy a možnost koupání na jednom z osmi ostrovů či pláži Niedźwiedzi Róg. Autobusem zpět do ČR.