To nejlepší z Dolního Slezska + WROCLAW (autobusem z Ostravy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Dolního Slezska + WROCLAW (autobusem z Ostravy)

Jedinečné víkendové zážitky v sousedství, kousek za hranicemi. Se zkušeným průvodcem objevíte největší zajímavosti Dolního Slezska. Vydáte se do malebného Kladska i k jednomu z nejkrásnějších polských zámků Ksiaź, projdete se lázeňským městečkem Kudowa-Zdrój a nevynecháte ani historickou perlu Wroclaw. Prožijte krásy Dolního Slezska na vlastní kůži a bez starostí!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: různé

ubytování je v jednolůžkových, dvoulůžkových, třílůžkových pokojích
pokoje mají vlastní sociální zařízení, na hotelu je zdarma WiFi

Program zájezdu

1. den: Tento den navštívíme tři úžasná města - malebné historické Kladsko, lázeňské centrum Kudowa-Zdrój a industriální Walbrzych. Odjezd v ranních hodinách z Ostravy . Po příjezdu do Kladska se vydáme na procházku tímto malebným městem. Dominantou Kladska je zejména pevnost ze 17. století , která během 2. světové války sloužila jako pobočka koncentračního tábora Gross-Rosen (Rogoznica). Na centrálním náměstí uvidíme radnici a během procházky romantickými uličkami centra dojdeme až ke gotickému mostu sv. Jana, který se velmi podobá Karlovu mostu v Praze . Odpoledne se přesuneme do kouzelného lázeňského města Kudowa-Zdrój, kde navštívíme zejména lázeňské sanatorium Zámeček a budovu sanatoria Polonia s velkým divadelním sálem . V podvečer přejedeme na do města Walbrzych,   které je průmyslovým centrem Dolnoslezského regionu. Na své si zde přijdou zejména milovníci industriální architektury . Uvidíme mimo jiné ocelovou těžní věž šachty Chwalibóg, železobetonovou věž šachty Tytus nebo původní zachovalý uhelný důl Thorez .
2. den: Tento den bude věnován jednomu z nejkrásnějších polských zámků Ksiaź a centru dolnoslezského vojvoství Wroclawi, tzv. městu sta mostů. Ráno se vydáme k zámku Ksiaź, který je jedním z nejkrásnějších a největších v Polsku . Základy zámku byly položeny už v polovině 13. století, postupně si zámek prošel několika přeměnami, z nichž poslední úpravy probíhaly během 2. světové války. Na zámku jsou proto patrné vlivy jak středověku, tak i renesance a zároveň jsou zde patrné stopy nacistické okupace. Kolem poledne přejedeme do Wroclawi a vydáme společně na procházku touto historickou metropolí Dolního Slezska . Město se rozkládá na ostrovech na ramenech řeky Odry a díky jejím přítokům a kanálům bývá nazýváno „městem sta mostů“ . Prohlédneme si historickou část zahrnující Tumský ostrov, nejstarší městskou část s komplexem církevních budov a katedrálou sv. Jana Křtitele a Staré město, jemuž vévodí nádherné náměstí s radnicí . Při prohlídce musíme dát pozor, abychom nezakopli a neublížili trpaslíkům, kteří hlídají naše kroky po celém centru města. Ve večerních hodinách odjezd zpět do Ostravy .