Putování za vínem a krásami Porta

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Putování za vínem a krásami Porta

Porto - Casa da Sezim - Guimaraes - Quinta do Tamariz - Braga - Bom Jesús del Monte - Amarante - Quinta da Aveleda - Porto

Stravování: polopenze

kontinentální snídaně a večeře.

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v Portu, v hotelu *** ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3. osoby na přistýlce bez slevy. V případě včasného přihlášení do 2 měsíců před odjezdem se zájmem o doobsazení nebude účtován příplatek za 1/1 pokoj.

Program zájezdu

1. den: Odlet z ČR do Porta , transfer z letiště k ubytování v hotelu v Portu.
2. den: Snídaně, odjezd k celodennímu výletu, nejdříve se zastavíme v rodinném vinařském podniku Casa da Sezim (prohlídka a ochutnávka), dále budeme pokračovat k prohlídce kolébky portugalského lidu, středověké město Guimaraes (Unesco), kde úzké středověké uličky v zachovalém jádru přímo vybízejí k procházce. Historické jádro města je uznáno světovým kulturním dědictvím. Historické domy byly postupně zrekonstruovány a hrad sv. Michala se stal dominantou města. Další zajímavostí města je Vévodský palác Paco dos Duques - dnes muzeum. Po prohlídce města pokračujeme k vinicím Quinta do Tamariz, které si prohlédneme a nepohrdneme další ochutnávkou jejich vín. Návrat na ubytování, večeře.
3. den: Snídaně, odjezd k celodennímu výletu. Pojedeme do města Braga - jednoho z nejstarších portugalských sídel a hlavního náboženského centra. Od 11. do 18. století tu sídlilo arcibiskupství, které si činilo nárok na svrchovanost nad celým královstvím a dokonce i nad celým Španělskem. Proto Braga překypuje kostely, ovšem jen nestarší katedrála v zemi (stavba začala r. 1070) unikla rozsáhlým barokním přestavbám. Jde o nesouvislý komplex kaplí a místností románského, gotického či barokního stylu. Nejzajímavější jsou zdobné věžičky a střecha v manuelském stylu. Stojí za to navštívit i tesouro (poklad), sbírku uměleckých předmětů, včetně kříže, který byl použit při první mši v nově objevené Brazílii. Náhrobek tu mají rodiče prvního portugalského krále, Afonsa Henriquese. Zastavíme se na poutním místě Bom Jesus do Monte. Svatyně Bom Jesus do Monte stojí na kopci, na který vyjedete lanovkou z centra Bragy. Jedná se o výjimečný architektonický skvost. Byla dokončena v 19. století a představuje poutní místo, které zbožňují návštěvníci z celého světa. V budově ovlivněné barokním stylem naleznete vskutku výjimečné vyobrazení Kristova odsouzení a okouzlí vás i klikaté schodiště vedoucí do kostela. kdy nejdříve navštívíme poutní místo Bom Jesús del Monte s barokním skvostem schodiště s křížovou cestou. Dále odjedeme do městečka Amarante, kde se podíváme do historického středu města, budeme obdivovat půvabný obloukový most Ponte Sao Goncalo. Okolí Amarante je doslova poseto vinicemi, kde se pěstují odrůdy k výrobě mladého pološumivého „zeleného“ vína „vinho verde“, typického pro Portugalsko – jistě je i ochutnáme v rodiiných vinicích Quinta da Aveleda a prohlédneme si i jejich zahrady, návrat do hotelu, večeře. (Fakultativní návštěva představení fada.)
4. den: Snídaně. Program v Portu - Porto druhé největší město Portugalska, hlavní město provincie Douro, ve světě proslavené především portským vínem, které však není z Porta – vinice se nacházejí v údolí řeky Douro, asi 100 km od města a víno je v sudech převáženo do Vila Nova de Gaia, městečka ležícího na druhé straně řeky téměř splývajícího s Portem, kde dozrává ve sklepech. Porto je krásné město, které si Vás získá kouzelnými uličkami, pozoruhodnou historií, množstvím pamětihodností, které pocházejí z období baroka, i rušným nočním životem. Procházky po historické čtvrti Ribeira, po březích Doura až po jeho ústí do Atlantiku mají nezaměnitelnou atmosféru. Návštěvníci mohou obdivovat také tradičně přezdobené interiéry kostelů svatého Františka a svaté Kláry. Patrně nejvýznamnější barokní stavbou v Portu je kostel Igreja dos Clerigos. Na této stavbě vás nejvíce zaujme 75 metrů vysoká věž Torre dos Clerigos. Ta se stala jedním z největších symbolů města. Mezi další významná místa patří mosty, které překlenují řeku Douro. Říká se jim Pontes. Prohlédneme si katedrálu Terreido da Sé, čtvrť Barredo s domy naklánějícími se do stran, až máte pocit, že musejí spadnout. V odpoledních hodinách transfer na letiště a odlet do ČR.