Madeira - květinové slavnosti - Residencial Monumental **

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Madeira - květinové slavnosti - Residencial Monumental **

tři atraktivní výlety po levádách i v hlavním městě:
česky mluvící průvodce a delegát

Poloha: hotel se nachází přímo u pobřežní promenády Lido, 200 m od moře. V blízkosti hotelu je nákupní středisko Forum Madeira, restaurace a bary. Hotel je vzdálen 2,5 km od centra Funchalu.

Vzdálenosti pobřežní promenáda Lido je vzdálena 200 m od hotelu, je zde kamenitá pláž a vstup do moře.

Vybavení: hotelová recepce, výtah, terasa umístěná na střeše s lehátky. K hotelu patří dvě restaurace, Chancellery a Grany´s House, kde mají klienti ubytovaní v hotelu Residencial Monumental slevu. Wi-Fi v celém hotelu zdarma.

Sport a zábava: Změna programu vyhrazena. Minimální počet 10 osob.

Stravování: snídaně

snídaně formou kontinentálního bufetu.

Doprava: letecky

Letecky

Ubytování: hotel **

jednoduše vybavené pokoje, koupelna/WC, minilednice, televize, stoleček, trezor za poplatek, Wi-Fi zdarma. Některé pokoje mají balkon.
MAXIMÁLNÍ OBSAZENOST: 2 dospělí + 1 dítě

Program zájezdu

1. den: přílet z Prahy do Funchalu, ubytování.
2. den: celodenní výlet do Funchalu, hlavního města ostrova Madeira, prohlídka sochy císařovny Sissi, zahrady regionální vlády, Parku Santa Catarina, Sochy Kryštofa Kolumba. Dále uvidíte divadlo Baltazar Dias, Sochu Zarcos, Katedrálu Sé a navštívíte vinný sklípek Oliveiras, kde se dozvíte něco o historii vzniku Madeirského vína. Později Vás cesta zavede malebnými uličkami k městské tržnici s různými druhy tropického ovoce, ryb, květin a suvenýrů. Výstup do čtvrti na Monte (pro zájemce je možné využít lanovku – cca 12 EUR), kde navštívíte Tropickou zahradu (fakultativní vstup – cca 13 EUR), přejdeme ke kostelu Monte, kde je pochovaný Rakousko-Uherský císař Karel I. Zájemci mohou využít původní místní dopravu zpět do Funchalu - jízdu na saních, o délce 2km (cena jízdy cca 30 EUR/sáňky). Návrat do hotelu.
3. den: celodenní výlet východní částí ostrova – vesnice Camacha s manufakturou proutěného nábytku, dále druhý nejvyšší vrchol Madeiry - Pico do Areeiro, přejezd přes vnitrozemí do Ribeiro Frio, s návštěvou pstruží farmy v krásné zahradě. Krátká procházka levadou Balcones (Balkónky), která na svém konci poskytuje panoramatické výhledy na okolní hory. Po obědě (individuálně) přejezd do městečka Santana, kde se nachází typické madeirské domky ve tvaru písmene A. Cestou zpět zastávka na vyhlídce Ponta do Rosto. Cesta zpět povede kolem pobřeží a města Machico. Fakultativně oběd v rámci programu (14 EUR/os.).
4. den: čtvrtek je prvním oficiálním dnem Květového festivalu, přičemž se vám naskytne možnost si prohlédnout "Květinové koberce" vytvořené uměleckými skupinami, které se táhnou přes střed chodníku od začátku centra až po katedrálu. Volno a možnost relaxace, koupání a individuální návštěva Funchalu.
5. den: celodenní výlet na západní pobřeží, spojený s koupáním. Návštěva nejkrásnějších míst západní části Madeiry. Cesta vede do městečka Camara de Lobos, kde při své návštěvě Madeiry maloval své obrazy Winston Churchill a také zde vznikla replika Columbovi lodi, která kotví ve Funchalu. Cesta dále pokračuje na Cabo Girao, druhý největší útes na světě a Ribeira Brava. Po překročení 4 vegetačních pásem, návštěvě oblasti Encumeada, odkud je vidět jižní a zároveň severní pobřeží Madeiry, následuje prohlídka vodopádů Veu Da Noiva (Nevěstin závoj). Dále se pokračuje do Porto Moniz, kde se nachází koupaliště z lávových kamenů. Zbytek výletu je věnován koupání v přírodním koupališti Porto Moniz (vstup 2 EUR). Fakultativně oběd v rámci programu (14 EUR/os.). Večer návrat do hotelu.
6. den: v 9:00 se podílí tisíce dětí na "Přehlídce dětí". Každé dítě nese květinu, kterou donese na místo zvané "Zeď naděje", která se nachází na radnici na náměstí. Tato krásná tradice končí vypuštěním holubů a následuje show pro děti.
7. den: kolem 16:00 hodiny se koná další z významných událostí – květinová "Grand paráda", která je hlavní přehlídkou. Účastní se jí stovky tanečníků v květinových kostýmech, kteří se pohybují za zvuku hudby, kterou provází měkká a nezapomenutelná vůně květin. Alegorické vozy jedou přes Funchal, začínají na konci městské promenády a pokračují po nové promenádě až do hlavního přístavu.
8. den: volno a plánovaný odlet do Prahy.