Madeira - Poznávání Madeiry S Možností Koupání ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: rezidence Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Madeira - Poznávání Madeiry S Možností Koupání ***

Poloha: Ostrov Madeira, podle kterého se nazývá celé souostroví, je přezdíván jako Ostrov věčného jara, Ostrov květů, nebo Zelená perla Atlantiku. Je to souostroví vulkanického původu, má mnoho dalších poetických pojmenování, která napovídají, že je toto místo skutečným rájem na zemi. Přírodní bohatství je tu opravdu nad všechny jiné poklady a o věčné jaro se stará Golfský proud, díky němuž je na ostrovech konstantní klima kolem 20°C.

1. den - Přílet do Funchalu
Přílet do Funchalu, po přivítání delegátem na letišti následuje transfer do hotelu a informační schůzka, během které se dozvíte podrobnosti o programu zájezdu.
Přenocování v oblasti Funchal.

2. den – Půldenní výlet - prohlídka Funchalu
Po snídani v hotelu nás čeká první výlet, prohlídka města Funchal. Budeme mít možnost vidět sochu – památník císařovny Alžběty, zahrady regionální vlády, park Sv. Kateřiny, sochu Krištofa Kolumba, divadlo Baltazara Dias, park Municipal, sochu portugalského mořeplavce Zarcos, který byl považován za znovu objevitele Madeiry. Dále také katedrálu, radnici a Jezuitský kostel Colégio. Poté následuje návštěva nejstaršího vinného sklípku Oliveiras, kde proběhne ochutnávka vína. Zde se také dozvíme zajímavosti o vzniku Madeirského vína. Následuje přechod malebnými uličkami středem centra města Funchalu k tržnici Mercado, kde najdeme různé druhy tropického ovoce, ryb, květin a spoustu suvenýrů. Poté návrat zpátky do hotelu.
Přenocování v oblasti Funchal.

3. den – Celodenní výlet – východ ostrova
Po snídani se vydáme na náš celodenní výlet, během kterého prozkoumáme východní část ostrova. Naše první zastávka bude ve vesnici Camacha, kde se nachází manufaktura proutěného nábytku. Poté nás čeká druhý nejvyšší vrchol Madeiry Pico do Arieiro, který se pne až do 1 818 m a nachází se uprostřed východní části Madeiry. Naše cesta pokračuje přes vnitrozemí do vesničky Ribeiro Frio, známou pro její pstruží farmu zasazenou do krásné zahrady. V této vesničce se napojíme na stezku Levada Balcoes, která vyústí v srdci hor a poskytne nám nádherný panoramatický výhled na okolní hory a údolí. Po cestě na severovýchod navštívíme městečko Santana, kde se nachází jedny z posledních typických Madeirských domů, které jsou ve tvaru písmene A. Na zpáteční cestě si ještě uděláme zastávku v nejvýchodnější části Madeiry na vyhlídce Ponta do Rosto. Následuje transfer zpět do hotelu.
Přenocování v oblasti Funchal.

4. den- Půldenní výlet - Eira do Serrado / Monte
Dnes se nejdříve vypravíme na vyhlídku Pico dos Barcelos, ze které si vychutnáme nádherný výhled na Funchal. Dále se vydáme na jedno z nejkrásnějších míst na Madeiře - Eira do Serrado, kde se zastavíme a pěší chůzí se přesuneme na skálu nad údolím, odkud budeme mít možnost vidět město Cural das Freiras – údolí jeptišek. Jeptišky se zde ukrývaly před piráty při jejich nájezdu na Funchal. Následuje cesta do Monte, kde nás čeká návštěva slavného kostela, ve kterém je pohřben poslední Rakousko-uherský císař Karel I. Budeme mít možnost se projít v městských zahradách pod kostelem a svézt se na tradičních dřevěných saních, jedná se o nezapomenutelný zážitek (jízda saněmi není zahrnuta v ceně). Poté nás čeká cesta zpět do hotelu.
Přenocování v oblasti Funchal.

5. den – Celodenní výlet – západ ostrova
Po snídani nás čeká celodenní výlet, kde poznáme nejkrásnější místa západní části ostrova Madeiry. Hlavní cesta ostrova Estrada Monumental nás zavede do městečka Camara de Lobos, kde Winston Churchill trávil čas malováním obrazů v době jeho návštěv Madeiry a také zde vznikla replika lodi Kryštofa Kolumba, kterou najdete ve funchalském přístavu a slouží jako výletní loď. Dále budeme pokračovat k útesu Cabo Girao, který je druhým nejvyšším na světě. Z městečka Ribeira Brava, které se nachází na úrovni moře, nás cesta zavede směrem nahoru přes čtyři různá vegetační pásma (nachází se zde i část původního pralesa s vzácnou flórou). Posléze se podíváme do oblasti Encumeada, kde z jednoho bodu je vidět na jižní a zároveň i na severní pobřeží Madeiry. Následně sjedeme do obce Sao Vicente a zastavíme se v Seixal, který je známý svým vodopádem Veu da Noiva (Nevěstin závoj). Po severní cestě pokračujeme do Porto Moniz, kde se nachází přírodní koupaliště z lávových kamenů, a my budeme mít možnost koupání. Večer návrat do hotelu.
Přenocování v oblasti Funchal.

6. den – Celodenní výlet - Sao Lourenco
Po snídani v hotelu se vydáme na východní pobřeží ostrova k výběžku Sao Lourenco, do jednoho z mála nedotčených míst Evropy, kde rozeklané různobarevné skály vytvářejí fantastickou kombinaci spolu s mořem a divokou přírodou. Ze zátoky Baia d´Abra nás čeká pěší procházka k vyhlídce a majáku. Na závěr budeme mít možnost se vykoupat na jediné přírodní písečné pláži ostrova – Prainha. Jedná se o pláž s černým pískem, která se nachází na půli cesty mezi Canicalem a zátokou Baia d´Abra (jde o jedno z nejlepších míst na koupání na ostrově). Poté následuje transfer zpátky do hotelu.
Přenocování v oblasti Funchal.

7. den – Volný den nebo extra výlet: Levada Ribeiro Frio – Portela
Dnešní turistický výlet začneme návštěvou pstruží farmy Trout farm v Ribeiro Frio. Farma je rozdělena na několik nádrží s rybami různých velikostí, které jsou umístěny ve velmi pěkné zahradě. Následně se vydáme na naši hlavní trasu levádou z Ribeiro Frio do Portely. Turistika vede převážně lesem, krásná okolní příroda nám dodá relaxační energii. Tento unikátní les patří do skupiny Laurisilva, nazývaný také jako les, který vyrábí vodu. Protože je jedním z mála Laurisilva lesů na Zemi, který se nachází v takových rozměrech a zachovalosti, právem tedy patří pod ochranu UNESCO. Laurisilva les se skládá ze stromů a keřů s plochými listy, kapradiny, mechy, lišejníky a dalších malých rostlin. Tato Levada patří mezi středně náročnou turistiku, prochází se zde částečně přes úzké lávky a je dlouhá cca 11 km. Následuje cesta zpět do hotelu.
Přenocování v oblasti Funchal.

8.den - Odlet zpět do Prahy
Tento den se bohužel musíme rozloučit a čeká Vás transfer na letiště a let zpět do Prahy. Přejeme Vám mnoho šťastných zážitků.


Poznámka: Změny programu nejsou plánovány, ale jsou vyhrazeny!
- Počet dětí u poznávacích zájezdů je omezen. Děti jsou na vyžádání u CK.
- Konkrétní jméno ubytovacího zařízení bude sděleno na místě delegátem. Fotografie ubytování uvedené u nabídky jsou ilustrační.
- Jednotlivé výlety vč. transferů na jednotlivá místa, vstupů do navštívených objektů či památek a výkladů průvodců nejsou zahrnuty v ceně zájezdů. Výlety jsou obsaženy v programovém balíčku.
- Pro vstup do krajin schengenského prostoru není nutný cestovní pas, vycestovat je možné i na základě OP.

Stravování: snídaně

SNÍDANĚ– snídaně formou bufetu.
Možnost dokoupení večeří (nezahrnuje nápoje) – 16,- Eur / osoba / večeře (platba na místě u delegáta)

Ubytování: rezidence

Vybavení hotelu: Po celou dobu je ubytování zajištěno v jednom residenčním komplexu nebo penzionu v oblasti Funchal. V blízkosti ubytování mají klienti nákupní možnosti, restaurace apod.

Při poznávacích zájezdech se nejedná o ubytování v žádném konkrétním penzionu. Jméno ubytovacího zařízení se dozvíte až po příletu do místa od našeho delegáta. U těchto ubytovacích zařízení nemůžeme zajistit Vaše zvláštní požadavky. Fotografie ubytování v této nabídce jsou pouze ilustrační.


Vybavení pokoje: Standardní pokoje jsou vybaveny TV, telefonem, koupelnou s toaletou.