MADEIRA - turistika

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

MADEIRA - turistika

Již devátým rokem vás zveme na příjemný portugalský ostrov Madeira. Naše zájezdy jsou obohaceny o několikahodinové túry přírodou, podél levád a na nejvyšší vrchol Madeiry Pico Ruivo.
Garantujeme léty ověřený příjemný hotel s terasou v centru Funchalu a malé skupiny cestujících.
SPECIÁLNÍ NABÍDKA: Tento zájezd lze spojit se zájezdem Návrat na Madeiru na 15-ti denní zájezd s termínem 26. 7. - 9. 8. 2019. 
Při včasné rezervaci možnost prodloužení termínu od 27.5. na 11 dnů bez průvodce.

Program zájezdu

1. den: Odpolední odlet na Madeiru z Prahy s přestupem. Poté přejedeme na ubytování do hotelu v centru hlavního města Funchal. Úvodní seznámení s okolím.
2. den: Po dopolední prohlídce města Funchal nás čeká úvodní nedaleká zemědělská leváda Marocos, která Vás zavede do „Mimosa valley“ mezi místní usedlíky. Po cestě si můžete zakoupit úrodu z jejich malých políček. V případě pěkného počasí koupání na písečné pláži v Machico nebo navštívíme vyhlídku na jihovýchodní část ostrova, kde dříve plály strážní pochodně, Pico do Facho.
3. den: Vydatná celodenní túra nádhernou levádou Caldeirăo Verde, pro zdatnější s  možností prodloužení na levádu Caldeirăo do Inferno. Návrat stejnou cestou. Po cestě do Funchalu zastávka v továrně na zpracování cukrové třtiny v Porto da Cruz.
4. den: Pro mnohé z nás bude zážitkem již samotný přejezd vysoce položenou horskou silnicí do sedla Eira do Serrado. Odtud vystoupíme ještě o  kousek výše na plošinu s nádherným výhledem do kdysi těžko dostupného „Údolí jeptišek“, kam sestoupíme kaštanovým hájem, abychom ochutnali speciality z kaštanů a místní likéry. Odpoledne navštívíme ve Funchalu čtvrť Monte s kostelem, kde odpočívá poslední český král Karel I., tropickou zahradu, muzeum minerálů a ochutnáme proslulé madeirské víno. K  návratu si budeme moci zvolit sjezd na saních (carro de cesto – místní atrakce), které jedou i po asfaltu nebo lanovku.
5. den: Přes náhorní plošinu Paul da Serra se vydáme do údolí Rabaçal. Podél krátké levády dojdeme k vodopádu Risco. Navštívíme některou z místních levád. Na zpáteční cestě do Calhety překonáme za svitu baterek 900 m dlouhý tunel. Za vynaloženou námahu se odměníme koupelí v Atlantiku. Při návratu do hotelu se ještě zastavíme na výhledy z 600 m vysokého útesu Gabo Girao a podíváme se do rybářského městečka Camara de Lobos s barevnými loďkami v zálivu.
6. den: Autobus nás časně ráno doveze až na třetí nejvyšší vrchol Madeiry Pico de Arieiro (1 810 m n. m.). Poté se již pěšky vydáme přes vyhlídku Ninho da Manta na náročnější několikahodinový výšlap na úplně nejvyšší vrchol Madeiry Pico Ruivo (1 862 m). Čekají nás neobvyklé výhledy na divoce rozeklanou „střechu“ ostrova. Nakonec sestoupíme pohodlnou vyhlídkovou cestou do Achady do Teixeira. Kdo se na tento výkon necítí, může cestu začít v Achadě a dojít na vrchol Ruivo zhruba hodinovou méně náročnou procházkou.
7. den: Dnes nás překvapí úplně jiná krajina. Projdeme se poloostrovem Săo Lourenço, který se vedle suchomilné květeny pochlubí svými barevnými lávovými stěnami příkře spadajícími do oceánu. Pokud Vám stačí jen vyhlídka na poloostrov, místo turistiky máte možnost koupání na malebné pláži s černým pískem Prainha. Odpoledne můžeme využít k pobytu ve Funchalu a absolvovat fakultativní výlety či návštěvu muzeí, zahrad a parků v okolí nebo se vydat na výlet katamaránem. 8. den: Odlet z Madeiry a návrat do ČR.V termínu od 27. 9. 2019: 8. - 9. dne: pobyt a poznávání severu ostrova. 10. den: Odlet z Madeiry a návrat do ČR.
8. den: Odlet z Madeiry a návrat do ČR.V termínu od 27. 9. 2019: 8. - 9. dne: pobyt a poznávání severu ostrova. 10. den: Odlet z Madeiry a návrat do ČR.