To nejlepší z Madeiry + VINOBRANÍ (letecky z Prahy)

Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně
1 termín od 12. září 2024

Cena zájezdu

od 34 990 Kč


Výjimečný poznávací zájezd, během kterého uvidíte to nejzajímavější z Madeiry v době sklizně vína a bujarých oslav lahodného moku. Uvidíte místa, jejichž krása bere dech. Ochutnáte madeirské víno i místní rum, vykoupete se v lávových jezírcích a navštívíte Údolí jeptišek. Zažijte s námi atmosféru ostrovních slavností uprostřed čarokrásné přírody a objevte bohatství Madeiry! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 56... Celý popis

Termíny a ceny

12.09. - 19.09.2024 čtvrtek - čtvrtek
snídaně letecky
34 990 Kč
cena za 8 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka Praha - Funchal - Praha se všemi poplatky
  • kabinové a odbavované zavazadlo
  • 7x ubytování v hotelu 3* ve 2lůžkových pokojích, popř. 3lůžkových
  • 7x snídaně formnou bufetu
  • transfer letiště - hotel - letiště
  • transfer na všechny výlety uvedené v programu
  • českého průvodce během všech výletů na Madeiře
  • vstup na vinobraní

Cena nezahrnuje

  • vstupné na místě
  • cestovní pojištění
  • případné přesuny veřejnou dopravou
  • doporučené kapesné: 350 eur/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 7 000 Kč

    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Popis zájezdu

To nejlepší z Madeiry + VINOBRANÍ (letecky z Prahy)

Výjimečný poznávací zájezd, během kterého uvidíte to nejzajímavější z Madeiry v době sklizně vína a bujarých oslav lahodného moku. Uvidíte místa, jejichž krása bere dech. Ochutnáte madeirské víno i místní rum, vykoupete se v lávových jezírcích a navštívíte Údolí jeptišek. Zažijte s námi atmosféru ostrovních slavností uprostřed čarokrásné přírody a objevte bohatství Madeiry!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 56 x 45 x 25 cm, včetně držadla, postranní kapsy a kol (toto zavazadlo jde na palubu letadla)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg, max. délka jedné strany do 150 cm, součet tří stran do 250 cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

Během výletů se zastavuje na oběd v restauracích vytipovaných průvodcem a okoštujete tak tradiční madeirskou kuchyni
Na večeři doporučí průvodce speciality v okolních restauracích

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do hlavního města Madeiry, Funchalu, následné ubytování.
2. den: Dnes nás čeká první seznámení s madeirským vinobraním. Dopoledne vystoupáme divokou přírodou na průsmyk Encumeada , osvěžíme se horskou ponchou a přes malebné Sao Vicente zamíříme do středu severního pobřeží. Hodinovou procházkou po staré vinařské stezce v oblasti Sao Cristovao si uděláme hlad a žízeň, pokocháme se výhledy na dramatické pobřežní útesy a za krátko už budeme v Santaně. Zde nás přivítají na Quintě do Furao (starý panský dům obehnaný vinohrady)  koktejlem z madeirského vína , živou folklorní muzikou a slavností vína. Na bufetovém obědě ochutnáte spoustu tradičních madeirských jídel, místní vína a budete si moci také vlézt do velkého sudu a šlapat čerstvé hrozny. Nebude chybět ani tanec. Cestou domů zastavíme na vyhlídce na n ejvýchodnějším mysu ostrova, Ponta de Sao Lourenco , kde začíná naprostý kontrast k dosud zelené Madeiře, a to polopouštní krajina.
3. den: Dnes nás čekají nezapomenutelné výhledy a přírodní krásy na východě ostrova. Nejprve vyjedeme na třetí nejvyšší horu Madeiry,  Pico do Areeiro 1818m, odkud se otevírá úchvatný pohled na nejvyšší horu, okolní masívy a údolí . Lesní krajinou sjedeme do  Ribeiro Frio , kde jsou sádky pstruhů a možnost 45minutové procházky přes starý vavřínový les na krásnou vyhlídku Balcones. Později nás bude čekat návštěva malebné vesnice Porto da Cruz , která je známá výrobou pálenky z cukrové třtiny. Krátká procházka podél obvykle rozbouřeného pobřeží až k restauraci, kde doporučujeme vyzkoušet tu  nejlepší chobotnicí na světě ! V odpoledních hodinách zavítáme na horský trh . Na této dynamické tržnici nakupuje půlka ostrova každou neděli vždy čerstvé ovoce a zeleninu, bylinky, kytky, chléb, škvarky, koláče ... A pěkně to tu žije. Nechybí samozřejmě poncha a cidra (alkoholický mošt), často i živá folklorní muzika a tanečky .
4. den: Dnes nás čeká prohlídka hlavního města Funchal, ochutnávka lokálních produktů a návštěva divoké zahrady plné orchidejí. Volné odpoledne. Taxíkem pojedeme nejprve na vyhlídku Boa Vista, kde se nachází netradiční zahrada orchidejí obrostlá mnoha exotickými květinami. Odtud už se hlavním městem budeme toulat pěšky. Na tržnici ochutnáme několik druhů exotického ovoce , ve vinařství Oliveiras zase koštneme madeirské víno . Navštívíme  katedrálu Sé a radniční náměstí s kostelem Sv. Jana Evangelisty. Odpoledne volný program.
5. den: Dnešní den věnujeme poznávání západní části ostrova. Užijeme si  výhledy z náhorní plošiny Paul da Serra, projdeme se vavřínovým lesem Fanal, a  navštívíme lávová jezírka v Porto Moniz. Dnes se seznámíme se západní částí Madeiry, kde se nad modrým Atlantikem tyčí ty nejvyšší útesy celého ostrova. Nejprve zamíříme přes průsmyk Encumeada na náhorní plošinu Paul da Serra . Touto plání, v níž budeme často projíždět hustými mraky, a vzápětí nad námi možná zase vykoukne modré nebe, budeme směřovat až do pohádkového lesa Fanal . Zde se projdeme mezi mohutnými starými vavříny pohádkovým lesem. Krásnými horskými scenériemi sjedeme do malebného Porto Moniz , známého svými lávovými jezírky a severním pobřežím s mnoha vodopády se budeme přesouvat zpátky na jih.
6. den: Turistika, trek BOCA DA CORRIDA - CURRAL DAS FREIRAS . V případě hezkého počasí je toto jeden z nejkrásnějších horských treků, ze kterého můžeme vidět téměř celý ostrov. Začínáme 90minutovým, velmi mírným, stoupáním nabízející  výhledy na nejvyšší pohoří ostrova a zároveň hluboká údolí . Poté nás čeká dvouhodinové klesání do  Údolí jeptišek  (800 m převýšení). Silní jedinci si mohou trek prodloužit o prudký výstup na horu Pico Grande - 1657 m (prodloužení o hodinu a půl).  Pokud někdo nemá zájem jít na túru, může jet do Údolí jeptišek se šoférem, udělat si tam krátkou procházku a počkat na ostatní ve vesnici.
7. den: Rybářská vesnice Camara de lobos, vinobraní. V závislosti na počasí a termínu sběru vína nás čeká tradiční den Madeiry. Ráno se projdeme podél levády nad naším hotelem a následně po pobřežní promenádě. Tunelem pro pěší projdeme na pláž, podél níž pokračujeme do  rybářské vesnice Camara de Lobos , která je proslulá výrobou lodí a tradičním nápojem Poncha, který samozřejmě ochutnáme. Celkem asi 2 hodiny chůze (kdo nebude chtít jít, může se svézt taxíkem). Poté vyrazíme do strání nad vesnicí, kde už nás přivítá jeden z největších madeirských vinařů , usměvavý profesor Octavio a jeho žena. Provede nás svými vinohrady a plantážemi tropickéhoovoce, rozdá kleštičky a jdeme sbírat. Po přibližně hodinové práci nás čeká  tradiční hostina , plná dobrého vína, jídla a zpěvu. Čas odjezdu je vždy nejistý, ale na větší plány už většinou nedojde...
8. den: Dnes se rozloučíme s tímto nádherným ostrovem uprostřed Atlantiku. Dopoledne můžete zavítat do Botanické zahrady nebo některého z muzeí.  Zájemci mohou ještě absolvovat tříhodinový fakultativní výlet motorovými čluny na otevřené moře, kdy vám garantují, že  uvidíte delfíny nebo velryby . Na pobřeží má tato firma bývalé lovce velryb, kteří skenují pobřeží speciálními dalekohledy a navádějí čluny přímo ke kytovcům (platba výletu průvodci na místě 49,5 €/os. - pokud si budete chtít mezi těmito úžasnými tvory i zaplavat 68 € /os.). Odpoledne odjezd na letiště a návrat do Prahy.

Podobné zájezdy