Adventní Vídeň + SCHÖNBRUNN (autobusem z Brna)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: různé Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Adventní Vídeň + SCHÖNBRUNN (autobusem z Brna)

Adventní zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější ze sváteční rakouské metropole. Navštívíte překrásné adventní trhy u zámku Schönbrunn, letohrádek císařovny Sisi nebo schönbrunnskou ZOO. Zhlédnete Karlskirche, slavnou Albertinu i Státní operu a vychutnáte si tradiční vídeňské vánoční trhy. Prožijte s námi kouzlo rakouských Vánoc a poznejte adventní Vídeň!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Zámek Schönbrunn

Dospělý 670.00 Kč
Dítě 476.00 Kč
Student 616.00 Kč

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Po příjezdu do Vídně návštěva zámku Schönbrunn, vídeňské ZOO či zámeckých adventních trhů a poté prohlídka centra Vídně s průvodcem. Volné odpoledne můžete strávit na adventních trzích rozprostřených v centru Vídně či prohlídkou vídeňských muzeí, galerií a jiných památek.  Odjezd z Brna  v ranních hodinách (okolo 6:30 hod).  Příjezd do Vídně k zámku Schönbrunn. Zájemci mohou navštívit prostory oblíbeného  císařského letohrádku Františka Josefa I. a císařovny Sisi , schönbrunnskou ZOO proslavnou zejména chovem medvíků Pandy, projít si  zámecké záhrady  či strávit dopolední čas na  adventních trzích právě na prostranství před zámkem . Tyto trhy jsou velmi oblíbené pro svoji slavnostnější a kouzelnější atmosféru v bezprostřední blízkostí zámku.  Přesun městskou dopravou do centra Vídně.   Při společné procházce s průvodcem uvidíme  barokní Karlskirche , Státní Operu , hotel Sacher , Albertinu , Augustiánský kostel , Korutanskou třídu , Císařskou hrobku a dóm sv. Štěpána, kde bude dostatek času na prohlídku interiéru této nejvýznamnější gotické památky v celém Rakousku. Tuto zastávku lze také využít k procházce úzkými starověkými uličkami a návštěvě některé z vídeňských kavárniček a ochutnat jablečný štrúdl nebo dortík Sacher. Poté budeme pokračovat pěší zónou Na Příkopech s morovým sloupem, kolem chrámu, který je zasvěcen sv. Petrovi až ke komplexu Hofburgu . Hofburg  je rozsáhlý areál císařského sídla habsburských panovníků.  Zhlédneme exteriér budovy jezdecké školy lipicánů, Parlamentu a Burgtheateru .  Procházku zakončíme před budovou radnice, kde se konají  slavné adventní trhy.  Zde si můžete vychutnat pravou vánoční atmosféru s punčem, vánočním cukrovím, marcipánem, praženými kaštany a mnoha jinými dobrotami. V podvečer odjezd z Vídně.  Návrat do Brna  ve večerních hodinách (po 21 hodině).