Bregenzerwald - Bregenzerwald a Grosses Walsertal ****

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Bregenzerwald - Bregenzerwald a Grosses Walsertal ****

Bregenzerwald – utajený klenot na samém západě Rakouska, panenské vysokohorské údolí Grosses Walsertal – biosférický park UNESCO, nedotčená příroda a atmosféra horských salaší s výrobou zdejších sýrů, odlišná fascinující kultura od ostatních oblastí Rakouska, zelené stráně, elegance dřeva, turistika pro každého.

Poznámky : Průvodce: Míla Nováková

cenik : Termín 2018DospělíDítě 6-10,9 letDítě 11-15,9 let01.07.-06.07.12 59012 0907 1909 190

nas_tip : Bregenzerwald – utajený klenot na samém západě Rakouska, panenské vysokohorské údolí Grosses Walsertal – biosférický park UNESCO, nedotčená příroda a atmosféra horských salaší s výrobou zdejších sýrů, odlišná fascinující kultura od ostatních oblastí Rakouska, zelené stráně, elegance dřeva, turistika pro každého.

Doprava: autokarem

Nástupní místa : Hradec Králové, Pardubice, Kolín, Praha a Plzeň.

Ubytování: hotel ****

Tradiční a zároveň elegantní hotel Mittagspitze **** leží uprostřed obce Damüls (1.400 m), která je idylickou alpskou osadou. Lanovka je vzdálena cca 700 m od hotelu, zastávka místního autobusu a obchod je kousek od domu. V hotelu je hala s recepcí, restaurace, bar, výtah, wi-fi zdarma. Pokoje mají koupelnu s WC, TV-Sat, fén, trezorek, rádio. Za poplatek 7,5 Euro/osoba/ a vstup je v hotelu k dispozici malý vnitřní bazén 8 x 9 m, sauny, pára, infrakabina a odpočívárna. Snídaně jsou formou bufetu, večeře menu o 4 chodech a salátový bufet.

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z Prahy. K večeru příjezd do vysokohorské vesnice Damüls (1.431 m), ubytování v hotelu a večeře. 2. den – snídaně, odjezd místním autobusem do vysokohorské vesnice Faschina (1.486 m) v údolí Grosses Walsertal, které se pro svou dokonalou symbiózu drsné přírody a života člověka stalo biosférickou rezervací UNESCO. Výjezd lanovkou Stafelape do mezistanice. Zde začíná velmi pěkná stezka alpskou florou, které dominují lilie zlatohlávek (cca 45 minut – 1 h chůze). Na konci stezky jsou různé varianty, jak pokračovat dál: sjet lanovkou dolů nebo sejít nenáročným okruhem přes horskou chatu Franz Josef Hütte až do údolí (cca 1,5 – 2 h). Návrat do hotelu z průsmyku Faschinajoch pěšky po pěšině (45 minut chůze) nebo místním autobusem. Pro zdatné účastníky výstup na osamocený dominantní travnatý vrchol Glatthorn (2.133 m) – nejvyšší horu Bregenzerwaldu (výstup 1 h, převýšení 300 m, fixní lana) a okruhem pěšky přes horskou chatu až do hotelu. Večeře. 3. den – snídaně, odjezd naším autobusem do Mellau, výjezd lanovkou Mellaubahn (1.395 m) a různá nenáročná putování k alpským salaším, např. k Alpe Kannis a Alpe Wurzach (1.620 m, 1 h chůze). Symbolem krajiny je markantní vrchol Kanisfluh (2.044 m), jehož zdolání si zdatnější účastníci nenechají ujít (výstup 2 h, převýšení cca 600 m). Od vrcholového kříže je vidět na celý Bregenzerwald. Obzory na východě ohraničují ostré štíty nad Arlberským průsmykem, zatímco na západě se kopce snižují až k Bodamskému jezeru. Večeře. 4. den – snídaně, den strávený v místě ubytování, pěšky nebo místním autobusem k lanovce v Damüls, výjezd lanovkou Ugaexpres (1.800 m) a různé varianty např.: nenáročný okruh kolem salaše Ugaalpe (cca 1 h chůze), pěšky do Damüls (taktéž 1 h chůze). Na středně zdatné účastníky čeká nádherná hřebenová túra přes vrcholy Hochblanke (2.068 m) a Raganzer Blanken (2.051 m), na závěr posezení na salaši Oberdamülseralpe, která se nachází již kousek nad Damüls (cca 4 h chůze). Nejzdatnější účastníci si dají navíc jako rozcvičku výstup na impozantní vrchol Mittagsspitze (2.095 m), který je symbolem Damüls a z každého úhlu je úplně jiný (navíc cca 1 hodina, fixní lana). Večeře. 5. den – snídaně, odjezd naším autobusem do Schoppernau, výjezd lanovkou Diedamskopf (2.020 m) a různé varianty: vyhlídka na vrcholu Diedamskopf (10 minut) na známé vrcholy v Lechtalských Alpách nebo Montafonu. Nenáročná procházka do mezistanice přes salaše Ober a Mitteldiedamsalpe (1 h chůze) nebo delší varianty přes Kreuzel nebo Neuhornbachjoch a další salaše taktéž do mezistanice (2,5 – 4 h chůze). Odpoledne návrat do hotelu, večeře. 6. den – snídaně, odjezd do ČR, návrat ve večerních až nočních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).