Innsbruck a okolí - Innsbruck - historie i příroda v srdci Alp ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: all inclusive

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Innsbruck a okolí - Innsbruck - historie i příroda v srdci Alp ***

Tyrolská metropole s bohatou historií, přírodní krásy a zajímavosti v okolí, žádné dlouhé přejezdy, ubytování v hotelu s all inclusive a s bazénem, všechny vstupy a lanovky v ceně zájezdu.

Poznámky : Průvodce: Bohuslava Bubeníčková

cenik : Termín 2018Dospělí02.09.-06.09.9 990

nas_tip : Tyrolská metropole s bohatou historií, přírodní krásy a zajímavosti v okolí, žádné dlouhé přejezdy, ubytování v hotelu s all inclusive a s bazénem, všechny vstupy a lanovky v ceně zájezdu.

Doprava: autokarem

Nástupní místa : Trutnov, Jaroměř, Hradec Králové, Pardubice, Praha a Plzeň.

Ubytování: hotel ***

Ubytování v hotelu *** v Igls s all inclusive (4x snídaně formou bufetu, 3x balíček, 1x svačina na hotelu, 4x večeře menu o 3 chodech, nápoje - nealko, pivo, víno).

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z Prahy. K večeru příjezd do Igls, ubytování v hotelu a večeře. 2. den – snídaně a výjezd lanovkou na domovskou horu Innsbrucku Patscherkofel (2.247 m), kde se v letech 1964 a 1976 závodilo v rámci OH. Procházka nejvýše položenou botanickou zahradou v Rakousku, výhledy do údolí Inntal a na protější kulisy pohoří Karwendel. Přejezd ke Skokanskému můstku Bergisel, kde se každoročně koná Turné čtyř můstků. Dle návrhu architektky Zahy Hadid z roku 2002 má můstek unikátní konstrukci, která se rozvíjí jako had od elegantně tvarované hlavy až po doskočiště. Kavárna, vyhlídkové terasy. Návštěva Das Tirol Panorama – moderní budova muzea s exponáty, které ukazují historii Tyrolska a panoramatickým výjevem bitvy, která se na tomto místě odehrála v roce 1809. Obraz je sestaven z 27 samostatně namalovaných obrazů, které dohromady tvoří jedinečné dílo. Při pohledu na tento obraz se návštěvníci cítí jako v samotném centru dění. Odpoledne návrat, svačina na hotelu, relaxace v hotelovém bazénu a wellness. Večeře. 3. den – snídaně a odjezd do oblasti Axamer Lizum – výjezd lanovkou Olympiabahn a příjemná procházka s výhledy na Stubaiské Alpy a Innsbruck. Přejezd k zámku Ambras – zámek arcivévody Ferdinanda II. Tyrolského. Sbírky zbraní a brnění, portrétů a kuriozit, zámecké zahrady. Na závěr dne prohlídka křišťáloven Swarovski – 2. nejnavštěvovanějšího místa v Rakousku. Zde budete okouzleni hrou světel, zrcadel a hudby, uvidíte křišťálovou stěnu z 12 tun křišťálů nebo největší křišťál na světě…Večer návrat do hotelu a večeře. 4. den – snídaně a odjezd do Innsbrucku, výjezd lanovkami do oblasti Nordkette – během 20 minut z centra města se ocitnete ve výšce 2.256 m – příjemná procházka po hřebeni s panoramatickými výhledy na celé město, pohoří Karwendel, údolí Innu, Tuxské Alpy, Stubaiské a Ötztalské Alpy. Některé ze stanic lanové dráhy jsou postaveny podle návrhů Zahy Hadid a budí dojem ledovce. Během výjezdu na vrchol se střídá zubačka a dvě kabinové lanovky. Odpoledne historické centrum města – Goldenes Dachl – Zlatá stříška (gotický arkýř, jehož střecha je pokryta 2657 pozlacenými měděnými šindeli) spojená s muzeem (expozice spojená s císařem Maxmiliánem I.). Dvorský kostel Hofkirche – měl sloužit jako místo posledního odpočinku Maxmiliána I. Místo je vyzdobeno 28 sochami v nadživotní velikosti, které znázorňují císařovu rodinu. Císař zde však není pohřben, jeho ostatky jsou uloženy na jeho přání ve Wiener Neustadt. Hofburg – císařský palác, zajímavostí je tzv. Obří sál, který je zdoben portréty Marie Terezie a její rodiny, ukázka vybavení pokojů a života císařské rodiny. Odpolední alternativa: jízda vlakem po slavné horské železnici napříč Brennerským průsmykem do malebného městečka Brennero, nacházející se z části na rakouské a z části na italské straně (zpáteční jízdenka cca 8 Euro). Večer návrat do hotelu a večeře. 5. den – snídaně, odjezd do ČR. Návrat ve večerních až nočních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).