Steeg - Lechtalské Alpy pro seniory ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Steeg - Lechtalské Alpy pro seniory ***

Zájezd do nádherného světa alpské přírody, vysokohorská silnice Silvretta Hochalpenstrasse s výhledy na okolní „třítisícovky“, přehrady a vodopády, Lech am Arlberg – nejkrásnější vesnice Evropy, nenáročné procházky, vstupy v ceně zájezdu.

Poznámky : Průvodce: Milena Myšáková

cenik : Termín 2018Osoba21.06.-24.06.7 590

nas_tip : Zájezd do nádherného světa alpské přírody, vysokohorská silnice Silvretta Hochalpenstrasse s výhledy na okolní „třítisícovky“, přehrady a vodopády, Lech am Arlberg – nejkrásnější vesnice Evropy, nenáročné procházky, vstupy v ceně zájezdu.

Doprava: autokarem

Nástupní místa : Hradec Králové, Pardubice, Kolín, Praha a Plzeň.

Ubytování: hotel ***

Velmi pěkný rodinou vedený hotel *** leží cca 1 km od vesnice Steeg. Hotel má klidnou a výhodnou polohu – zastávka místního autobusu, který projíždí celým údolím je hned u domu. Během příjemné 10-15 minutové procházky podél říčky Lech se dostanete k bazénu Aqua Nova s atrakcemi a u snídaně nebo večeře budete mít z jídelny překrásný výhled na vodopád za hotelem. 2-4 lůžkové prostorné pokoje s vlastním sociálním zařízením, jsou vkusně vybavené světlým nábytkem, TV-Sat a součástí každého pokoje je i stolek k posezení, většina pokojů má balkon. Unavené tělo můžete zrelaxovat v moc pěkném wellness (sauna nebo pára), které mají hosté k dispozici zdarma. Hotel je znám i svou kuchyní, místní i mezinárodní speciality připravuje s láskou sám pan majitel. Snídaně jsou formou pestrého bufetu s müssli, večeře je pak menu o 3 chodech s možností výběru ze 3 hlavních jídel od 2. dne a salátový bufet. U večeře je v ceně 1 nápoj (malé pivo, 1/8 l vína nebo 0,25 l nealko).

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z Prahy, příjezd do malebného údolí Tannheimertal, které patří nejen pro svou polohu blízko hranic s Německem, ale především pro svou krásu, mezi nejoblíbenější výletní cíle německých turistů. Návštěva jezera Vilsalpsee, které je obklopené vápencovým masivem hor a patří mezi nejkrásnější tyrolská horská jezera. Hodinová příjemná procházka nebo posezení v restauraci na břehu jezera. Večer příjezd do hotelu v údolí Lechtal, ubytování a večeře. 2. den – snídaně, odjezd autobusem do Lechu am Arlberg – luxusní alpské vesnice, která získala na výstavě Florale 2004 právem zlatou medaili a ocenění „nejkrásnější vesnice Evropy“. Výjezd lanovkou Rüfikopfbahn až do výšky 2.350 m, kde je nádherná panoramatická vyhlídka. Procházka Lechem. Odpoledne přejezd přes vesnici Warth do průsmyku Hochtannbergpass (1.676 m), odkud vede pohodlná pěšina až k jezeru Körbersee. V podvečer návrat do hotelu, večeře. 3. den – snídaně, autobusový výlet na silnici Silvretta Hochalpenstrasse, která vede nádhernou vysokohorskou krajinou z Vorarlberska do Tyrolska, a která je oprávněně nazývána „cestou snů“ – přehrady, ledovce, nenáročná procházka kolem přehrady (2-2,5 hodiny). Krátká zastávka v nejvýše položené sýrárně ve Vorarlbersku, možnost nákupu a výběru nejen ze sýrů, ale i špeků nebo jiných mléčných a místních výrobků. Odpoledne návrat do hotelu, individuální procházka k vodopádům za hotelem a večeře. 4. den – snídaně, odjezd autobusem z hotelu do vesnice Holzgau a procházka postranním údolím Höhenbachtal k visutému mostu, který přetíná toto údolí a patří k nejdelším visutým mostům v Rakousku. Dopoledne odjezd do ČR, návrat ve večerních až nočních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).