Rakousko - Pohodový týden v Alpách - Krimmelské vodopády s kartou

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Rakousko - Pohodový týden v Alpách - Krimmelské vodopády s kartou

Další zájezd vás zavede ke Krimmelským vodopádům, tentokrát vylepšeným o kartu NATIONAL CARD HOHE TAUERN. Právě s touto kartou nejlépe poznáte výjimečnost údolí Pinzgau a přilehlých velikánů, bouřící vodu v Krimmelských vodopádech, ledovec Weissee atd. Ubytováni jsme v ***hotelu v útulných pokojích se sprchou, WC, sat. TV, telefonem, fénem a trezorem. Snídaně je podávána formou švédského stolu a večeře menu o 3 chodech s výběrem a salátovým bufetem. Jednou pro nás majitel připraví pinzgauerský večer s místními specialitami. Strava v tomto hotelu je velmi bohatá a vydatná a patří mezi to nejlepší, co naše CK nabízí. K hotelu náleží ještě venkovní bazén s protiproudem (protiproud za poplatek) a dětský koutek. Výhodou jsou určitě i děti do 5 let zdarma.

Poznámka : Dětské ceny platí jen při ubytování s 2 dospělými osobami.

Stravování: polopenze

snídaně je podávána formou švédského stolu a večeře menu o 3 chodech s výběrem a salátovým bufetem. Jednou pro nás majitel připraví pinzgauerský večer s místními specialitami. Strava v tomto hotelu je velmi bohatá a vydatná a patří mezi to nejlepší, co naše CK nabízí.

Ubytování: hotel ***

Ubytováni jsme v již léty prověřeném rodinném ***hotelu v útulných pokojích se sprchou, WC, sat. TV, telefonem, fénem a trezorem. Jen 5 minut pěšky je od našeho hotelu pěkný panoramatický bazén s výhledy na vrcholky Taur. Výhodou jsou určitě i děti do 5 let zdarma.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR do Rakouska.
2. den: ráno příjezd do STUHLFELDENU (790 m), dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu. Základní varianta (náročnost 1,5 z 5; 4 hod., ^100 m, ˇ100 m): pěšky kolem zámku LÄMBACH (788 m) do města MITTERSILL (786 m), prohlídka typického pinzgauerského městečka s možností návštěvy místního muzea (historie údolí) nebo krytého bazénu Kogler. Zpět do hotelu pěšky kolem golfového hřiště. Všichni večeře.
3. den: snídaně, odjezd busem do ENZINGER BODENU (1 468 m), výjezd kabinkou (na kartu zdarma) až k chatě RUDOLFSHÜTTE (2 311 m). Základní varianta (2 z 5; 4 hod., ^270 m, ˇ270 m): okolo ledovcového jezera WEISSEE (2 300 m) panoramatickou ledovcovou cestou s nádhernými výhledy na štíty okolních třítisícovek až do úbočí ODENWINKEL a kolem malého jezera EISBODENLACKE (2 068 m) k přehradě TAUERNMOSSSEE (2 048 m). Zpět k horní stanici kabinkové lanovky jen krátkým výstupem, sjezd do údolí k busu. Lehčí varianta (1,5 z 5; 3 hod., ^100 m, ˇ100 m): pouze okružní procházka kolem ledovcového jezera WEISSEE a sjezd do údolí k busu. Všichni odjezd do hotelu, večeře.
4. den: snídaně, odjezd busem do městečka HOLLERSBACHU, výjezd panoramatickou lanovkou k chatě RESTERKOGEL (1 894 m), základní varianta (2 z 5; 5 hod., ^150 m, ˇ150 m): hřebenová túra přes chatu PANORAMAALM (1 975 m) až k nové horní stanici zimní lanovky s krátkým výstupem ZWEITAUSENER (2.004 m), zpět pod horní hranou k lanovce PANORAMABAHN, sjezd do údolí a zpět do hotelu naším busem.
5. den: snídaně, odjezd busem jen pár minut do KRIMMLU (1 080 m). Základní varianta (2,5 z 5; 4 hod., ^550 m, ˇ720 m): podél hřmících vodopádů až na horní hranu (1 482 m), podél potoka KRIMLER ACHE až k chatě KRIMMLER TAÜRNHAUS (1 631 m), možnost občerstvení a zpět stejnou cestou až do hotelu. Lehčí varianta (2 z 5; 3 hod., ^400 m, ˇ400 m): pouze výstup k horní hraně vodopádů do výšky 1 482 m a zpět stejnou cestou. Do hotelu pěšky nebo místním busem. Všichni večeře.
6. den: snídaně, odjezd do NEUKIRCHENU (858 m), výjezd kabinkovou lanovkou (na kartu zdarma) k horní restauraci (2 091 m). Základní varianta (2 z 5; 5 hod., ^270 m, ˇ270 m): od restaurace na BRAUNKOGEL (2 167 m) až na GAIGERSCHARTE (2 028 m), potom výstup na nejvyšší bod dne - STEINKOGEL (2 299 m), zpět do průsmyku a jinou cestou zpět k horní stanici kabinkové lanovky, sjezd dolů. Lehčí varianta (1,5 z 5; 3 hod., ^200 m, ˇ200 m): výstup na BRAUNKOGEL (2 167 m), FRÜHMESSER (2 233 m) a okruhem přes HERENNSTEIGSCHARTE (2 028 m) zpět k lanovce, sjezd dolů. Všichni odjezd do hotelu busem, pinzgauerský večer.
7. den: snídaně, dopoledne vyklizení pokojů, odjezd domů, příjezd do ČR v pozdních večerních hodinách.