Wängle - Přírodní park Reutte - Brána k Tyrolsku ****

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel **** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Wängle - Přírodní park Reutte - Brána k Tyrolsku ****

Jedinečný kus přírody – kombinace hor, jezer, termálních lázní, hradních zřícenin, zámku a turistických atrakcí. Romantické městečko Füssen, visutý most Highline179, hora Hahnenkamm, klášter Ettal. Příjemná atmosféra ještě ne příliš známého regionu.

Poznámky : Průvodce: Mgr. Bohuslava Bubeníčková

cenik : Termín 2018Osoba14.06.-17.06.8 690

nas_tip : Jedinečný kus přírody – kombinace hor, jezer, termálních lázní, hradních zřícenin, zámku a turistických atrakcí. Romantické městečko Füssen, visutý most Highline179, hora Hahnenkamm, klášter Ettal. Příjemná atmosféra ještě ne příliš známého regionu.

Doprava: autokarem

Nástupní místa : Hradec Králové, Pardubice, Kolín, Praha a Plzeň.

Ubytování: hotel ****

Pěkný hotel Talhof **** má klidnou polohu, cca 3 km od centra Wängle. Leží uprostřed krásné přírody, cca 400 m od stanice lanovky Hahnenkammbahn. V hotelu je hala s recepcí, zimní zahrada, jídelna, restaurace, výtah, wi-fi zdarma. Pokoje mají koupelnu s WC, kabelovou TV a většina balkon. Snídaně jsou formou bufetu, večeře menu o 3 chodech (polévka, hlavní jídlo, dezert) a salátový nebo předkrmový bufet.

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z Prahy, u Reutte návštěva „Highline179“ – nejnovější a nejpůsobivější turistická atrakce regionu – v závratné výšce (114,6 m) nad údolím se klene visutý lanový most. Délkou 408 m je nejdelším svého druhu na světě a je zapsán v Guinessově knize rekordů. Nebojácní účastníci zde mohou vyzkoušet svoji odvahu (vstup cca 8 Euro). Ostatní, kterým stačí pouhý pohled, mohou navštívit hradní zříceninu nebo muzeum Hradního světa Ehrenberg (vstup cca 8 Euro) nebo přírodní expozici „Der letzte Wilde“, popisující divokou řeku Tyrolska Lech (vstup cca 5 Euro). Příjezd na hotel, večeře.2. den – snídaně, odjezd do nejvýše položeného města v Bavorsku – Füssenu, které leží v samotném srdci Allgäuských Alp. Nejdříve procházka po Cestě mezi korunami stromů v délce přes 480 m. Výhledy na hory kolem Füssenu a divokou řeku Lech (vstup v ceně). Cesta pokračuje k vodopádům Lechfall na řece Lech, které jsou zhruba 12 m vysoké a jsou tvořeny přepadem vody v celé šířce přehrady a trasa končí v historickém centru městečka Füssen se Starým městem s romantickou atmosférou. Prohlídka města, kde tiché uličky střídají rušná náměstí chráněná městskými hradbami. Odpoledne výjezd lanovkou na vrchol Hahnenkamm (1.740 m) – krásný výhled na okolní hory a i na nejvyšší horu Německa Zugspitze. Procházka po Stezce bosých nohou, která je 1,2 km dlouhá a má 18 různých povrchů (tráva, štěrk, kameny, šišky…). Jiná trasa vede k alpské květinové zahrádce, kde na ploše tří hektarů roste šest set druhů rostlin (výjezd lanovkou v ceně). Večeře. 3. den – snídaně, odjezd k jezeru Heiterwanger See, které je propojeno plavebním kanálem s vedlejším jezerem Plansee a dohromady tvoří obě jezera největší vodní plochu Tyrolska. Plavba lodí po průzračném jezeře (jízdenka v ceně). Přejezd autobusem k zámku Linderhof, který je jedním ze zámků bavorského krále Ludvíka II. Prohlídka zahrad (vstup cca 5 Euro) nebo prohlídka zahrad i interiérů (vstup 9 Euro). Cestou zpět zastávka u kláštera Ettal, oázy klidu, který je proslaven především svým barokním kostelem Nanebevzetí Panny Marie, který je i poutním kostelem. Jedním ze známých klášterních produktů je klášterní kvasnicové pivo (možnost nákupu). Na závěr dne relax v alpských termálních lázních Ehrenberg, kde načerpáte síly po aktivním dni. Vstup do bazénů na 2 hodiny v ceně, sauny za příplatek. Večeře. 4. den – snídaně, cestou zpět zastávka u stadionu v GA-PA – dějiště zimních olympijských her v roce 1936 a zároveň místo, kde se každoročně koná Turné čtyř můstků. Odjezd do ČR, návrat ve večerních až nočních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).