jednodenní lyžování na ledovci Hintertux

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: bez ubytování Doprava: autokarem Strava: bez stravy

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

jednodenní lyžování na ledovci Hintertux

Hintertuxský ledovec najdete na konci údolí říčky Zill v rakouském Tyrolsku. Údolí Zillertal se na svém konci dělí na 4 postranní údolí. Nejvýše položené údolí se nazývá Tuxské údolí a na jeho konci je vesnička Hintertux, nad kterou se rozkládá ledovcový areál Hintertux. Lyžování je zde možné po celých 365 dní v roce.

V létě zde můžete využít 18 kilometrů perfektně upravených sjezdových tratí (nejdelší je cca 2 km dlouhá) a snowpark pro milovíky snowboardu, v provozu je až 10 lanovek a vleků. V letním období končí sněhová pokrývka v oblasti Tuxer Fernerhausu [2660m]. Lyžuje se tedy od horní stanice lanovky na Gefrorene Wand [3250m] až k panoramatické restauraci Tuxer Fernerhaus.

V zimním období můžete využít až 89 kilometrů sjezdových tratí a 20 lanovek a vleků. Z údolí se postupně prostřednictvím tří kabinových lanovek dostanete až na Gefrorene Wand do výšky 3250m. Nová kabinová lanovka Gletscherbus 3 přepraví až 3000 osob za hodinu. Jedná se o nejvýše položenou kabinovou lanovku zavěšenou na dvou lanech na světě. Cesta touto lanovkou od Tuxer Fernerhausu na Gefrorene Wand trvá 5 minut.

Doprava: autokarem

mikrobus, minimální počet klientů pro realizaci = 7

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy - od nádraží ČD na Smíchově - parkoviště Taxi vlevo před vchodem do nádraží v 00.15 hod. Další odjezdová místa: Plzeň, Příbram, Strakonice, Domažlice, Písek. Příjezd do Hintertuxu kolem 8 hod. Celodenní lyžování. Vysoko položené sjezdovky, kvalitní sněhové podmínky, moderní dopravní zařízení a vysoká přepravní kapacita jsou zárukou vynikajícího lyžařského zážitku. Nabízí se 12 km dlouhý sjezd z vrcholové stanice lanovky 3.250 m do údolí, který překonává výškový rozdíl 1.750 m. Odjezd v 16.30 hodin. Návrat do Prahy kolem 23 hod.