Rakousko - Podunajská cyklostezka a Steyrtal

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: ubytovna Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Rakousko - Podunajská cyklostezka a Steyrtal

• Rakouská klasika z Lince
• Čtvero říčních cyklostezek: Rodl, Dunaj, Krems a Steyr
• Linec - světové město kultury
• Atraktivní večerní program
Podunají je pestřejší a Linec živější, než byste čekali! Z rakouského Pošumaví sjedeme do Podunají lemovaného kláštery, hrady, malebnými městečky, vodními díly. Příjemná cyklistika vás čeká mezi Dunajem a Národním parkem Vápencové Alpy na cyklostezkách Krems a Steyrtalradweg! Naše pestré trasy vycházejí z Lince, města kultury i moderny s největší katedrálou Rakouska i interaktivním muzeem budoucnosti Ars Electronica Center či Světem oceli Voest Alpine. V šenku na trase si dáme hornorakouskou specialitu - alkoholický mošt…

Povrch a profil : profil rovinatý + stoupání odbočkou na místa výhledů, povrch asfalt, krátké úseky jemný štěrk, po cyklostezkách a vedlejších silnicích.

Poznámka : Vášnivým milovníkům kultury, muzeí, pamětihodností a atrakcí doporučujeme zakoupení LINZ-CARD, opravňující ke vstupnému zdarma či jeho výrazným slevám (1 den 15 EUR, 3 dny 25 EUR).

Stravování: polopenze

2x polopenze (snídaně formou bufetu, večeře servírované, 3 chody). Na trase hospůdky, v Linci bezpočet restaurací.

Ubytování: ubytovna

2x v moderní ubytovně-hostelu ve 2-4lůžkových pokojích s příslušenstvím v Linci, stolní tenis a stolní fotbal, hřiště, venkovní posezení. WiFi zdarma.

Program zájezdu

1. den: ranní přesun busem z ČR; klesajícími silničkami přes vesnice s výhledy do Podunají podél říčky RODL k Dunaji (31 km); příp. dále z OTTENSHEIMU podél Dunaje do LINCE (47 km).
2. den: autobusem ke klášteru KREMSMÜNSTER, po říční cyklostezce KREMSTALRADWEG a po nádherné cyklostezce po bývalé železnici STEYRTALRADWEG do městečka STEINBACH v NP VÁPENCOVÉ ALPY proslulého Muzeem betlémů a adventními tradicemi, možnost zajížďky do Klaus k přehradě a hradu na úpatí TOTES GEBIRGE (52/60 km). Nebo pro pohodáře do Steinbachu přes BAD HALL (21 km).
3. den: busem výjezd do obce HAIBACH, výhled na slavnou dunajskou smyčku SCHLÖGEN, sjezd k Dunaji a po PODUNAJSKÉ CYKLOSTEZCE přes ASCHACH ke klášteru Wilhering (270 m, 45 km). Odjezd do ČR.