Salcburk a okolí - Krásy Salcburska a Solná komora pro seniory

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: gasthof Doprava: autokarem Strava: all inclusive

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Salcburk a okolí - Krásy Salcburska a Solná komora pro seniory

Středověký hrad Hohenwerfen, výlet do Solné komory, lanovky a nenáročná turistika, relaxace v termálních lázních, poutavé před- nášky, all inclusive a Salcburská karta na vstupy v ceně.

cenik : Termín 2018Osoba16.09.-20.09.7 9907 790

nas_tip : Středověký hrad Hohenwerfen, výlet do Solné komory, lanovky a nenáročná turistika, relaxace v termálních lázních, poutavé před- nášky, all inclusive a Salcburská karta na vstupy v ceně.

Doprava: autokarem

Nástupní místa : Hradec Králové, Pardubice, Kolín a Praha a České Budějovice.

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z Prahy. Příjezd do gasthofu v Gollingu v podvečerních hodinách, ubytování a večeře. 2. den – snídaně, návštěva krásné soutěsky Lammerklamm, která se nachází v pohoří Tennengebirge. Cesta vede podél útesů a divoké řeky Lammer, která si razí cestu skalními rozvalinami. Během půlhodinové procházky je několik zastávek se zajímavými výhledy. Průjezd vysokohorskou mýtnou panoramatickou silnicí – Postalm – největší ucelená oblast s loukami a pastvinami v Rakousku a 2. největší náhorní plošina v Evropě, v létě se zde pase až 2000 krav, koní a ovcí, výhledy na masiv Dachsteinu, krátká procházka. Přejezd do městečka Altenmarkt a odpočinek v termálních lázních Amadé s výhledem na horská panoramata – několik bazénů, jak vnitřních, tak venkovních s různě teplou vodou a koncentrací soli. Večeře. 3. den – snídaně, celodenní výlet do Solné komory, nejkrásnější oblasti Horního Rakouska – malebné městečko St. Gilgen na břehu jezera Wolfgangsee, procházka okolo radnice a rodného domu matky W. A. Mozarta, prohlídka muzea hudebních nástrojů, kde jsou vystaveny nástroje z celého světa. Výjezd lanovkou na vrchol Zwölferhorn (1.522 m), odkud je nádherný výhled. Přejezd do městečka St. Wolfgang, které je pulsujícím srdcem oblasti a pro které jsou typické úzké uličky a podloubí. Prohlídka kostela St. Wolfganga, který je skvostem městečka a pyšní se gotickým a barokním oltářem a úžasně dekorovanou kazatelnou. Večeře a přednáška o stavbách UNESCO v Rakousku. 4. den – snídaně, odjezd do Werfenu a návštěva středověkého hradu Hohenwerfen. Hrad trůní jako „orlí hnízdo“ na vrcholu skály oddělené od okolí ze všech stran hlubokými údolími. Okruh s audiozařízením v češtině zahrnuje nejstarší části hradu včetně kaple, černé kuchyně, vězení, mučírny a zvonice. Sokolnické představení. Přejezd do horské obce Werfenweng, která je nejvýše položenou vesnicí v pohoří Tennengebirge a výjezd lanovkou na vrchol Bischling (1.840 m). Panoramatický výhled do Taur, na Hochkönig, Tennen a Hagengebirge, přes Dachstein, Totes Gebirge a Kalkalpen, je řazen mezi nejkrásnější v Rakousku. Krátká procházka. Odpoledne návrat do hotelu, volno, svačina na hotelu (káva, čaj, koláče). Večeře a přednáška o umění v Rakousku. 5. den – snídaně a odjezd z gasthofu do ČR. Cestou krátká zastávka ve středověkém městečku Freistadt, které je obehnáno hradbami. Procházka úzkými a romantickými uličkami přes náměstíčka a nádvoří. Návrat ve večerních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).