Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: gasthof Doprava: autokarem Strava: all inclusive

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Solná Komora - Nejkrásnější vrcholy Solné komory - pro seniory

Solná komora a masiv Dachsteinu – světové kulturní dědictví UNESCO, pohádková krajina – jezera s průzračnou čistou vodou, zelené louky a vápencové skály, v ceně výjezdy lanovkami na všechny čtyři vrcholy v programu s krásnými vyhlídkami na jezera, silnice Loserpanoramastrasse, městečka Hallstatt a Bad Ischl, nenáročná turistika, all inclusive.

Poznámky : Průvodce: 20.05.-24.05. Mgr.Bohuslava Bubeníčková03.06.-07.06. Milena Myšáková17.06.-21.06. Mgr. Bohuslava Bubeníčková

cenik : Termíny 2018Osoba03.06.-07.06.vyprodáno17.06.-21.06.7 9907 590

nas_tip : Solná komora a masiv Dachsteinu – světové kulturní dědictví UNESCO, pohádková krajina – jezera s průzračnou čistou vodou, zelené louky a vápencové skály, v ceně výjezdy lanovkami na všechny čtyři vrcholy v programu s krásnými vyhlídkami na jezera, silnice Loserpanoramastrasse, městečka Hallstatt a Bad Ischl, nenáročná turistika, all inclusive.

Doprava: autokarem

Nástupní místa : Hradec Králové, Pardubice, Kolín, Praha a České Budějovice.

Ubytování: gasthof

Gasthof Torrenerhof *** v Gollingu s all inclusive (4x snídaně formou bufetu, 3x svačina, kterou si každý připraví sám u snídaně, 4x večeře formou menu s možností výběru nebo formou bufetu), nápoje do 21.00 hodin (nealko, točené pivo, stolní víno).

Program zájezdu

1. den: ráno odjezd autobusu z Prahy. Cestou zastávka v historickém městečku Gmunden, které je vstupní branou do oblasti Solné komory. Krátká procházka městečkem  – radnice  s  nádhernou  zvonkohrou z keramických zvonků různých velikostí, vodní zámek Orth na jezeře Traunsee, který je spojen s pevninou  mostem dlouhým 123 metrů. Výjezd  lanovkou na vrchol Grünberg (1.004  m), výhled na město Gmunden, jezero Traunsee a strmé vrcholy pohoří Höllengebirge. Večer příjezd do gasthofu v Golingu, ubytování a večeře. 2. den – snídaně, odjezd do Obertraunu, výjezd lanovkou na horu Krippenstein (2.060 m), odkud budete mít Dachsteinský a Hallstattský ledovec jako na dlani. Po zpevněných cestách procházka k vyhlídkové spirále a k vyhlídkové plošině, které se pro svůj tvar říká „5 Fingers“ (5  prstů). Na každém z prstů si můžete vyzkoušet svoji odvahu, projít  se nad propastí a vychutnat si úchvatný pohled na Hallstattské jezero, které  se  stáčí  mezi  horami. Odpoledne prohlídka městečka Hallstatt, které leží idylicky u jezera Hallstätter See a je součástí UNESCO. Večeře.3. den – snídaně, odjezd do Gosau, výjezd lanovkou na vrchol Zwieselalm, nenáročné  cesty po loukách okolo salaší. Z planiny je krásný pohled na průzračné jezero Gosausee, ledovec Dachstein a úchvatnou kamennou stěnu Gosaukamm s vrcholem Bischofsmütze. Odpoledne okružní hodinová procházka kolem jezera Gosausee, zastávka v císařském městě Bad Ischl – prohlídka města, fakultativně prohlídka Císařské vily a parku (možnost volby vstupenky 4-14 Euro), večeře.4. den – snídaně, odjezd do oblasti Ausseerland – štýrské části Solné komory. Výjezd po panoramatické silnici na náhorní plošinu Loser s výhledem na Dachstein a hory Totes Gebirge. Okružní turistická trasa kolem jezera Augstsee (cca 45 minut), posezení v  restauraci. Odpoledne zastávka u nejkrásnějších jezer v této oblasti. Křišťálově čisté jezero Altaussee se nachází na úpatí Loseru uprostřed impozantní horské scenérie. Má tmavě modrou barvu a proto se tomuto klenotu přírody říká i „tmavomodrý kalamář“. Jezero Grundlsee je obklopeno majestátním horským masivem Totes Gebirge (Mrtvé hory). Cestou zastávka v poklidném městečku Bad Aussee a v malém pekařství, kde vyrábějí tradiční perníčky „Ausseer Lebkuchen“ všech druhů. Toto sladké pokušení můžete ochutnat a i přivézt domů jako regionální dárek. Večeře.5. den – snídaně, odjezd do Ebensee a výjezd lanovkou na horu Feuerkogel, procházka na  vrchol Alberfeldkogel k Evropskému  kříži (1 hodina tam a taktéž zpět), který v sobě  ukrývá 1 kámen z každé země Evropské unie. Výhledy na jezera Traunsee a Langbathsee. Po poledni odjezd do ČR, návrat ve večerních hodinách (dle jednotlivých nástupních míst).