Adventní Vídeň

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: pension Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Adventní Vídeň

Poznáte kouzlo předvánoční rakouské metropole Vídně, její mondénní ulice, klasicistní i secestní stavby s předvánoční atmosférou. Budete moci navštívit mimořádné výstavy ve vídeňských galeriích, adventní trhy na nádvoří Schönbrunnu. Ve Vídni můžete navštívit výstavu umění pointilistických malířů.

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa zdarma Praha, Brno

Ubytování: pension

Ubytování je zajištěno v penzionu nebo hotelu ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v 5:30 hodin. Advent ve Vídni , pěší procházka centrem, kostel sv. Karla Boromejského, Kärntnerstrasse, Staré město, Hofburg, prohlídka interiérů, císařské apartmány, Sisi muzeum a stříbrná komora, klenotnice, židovské město, nejstarší kostel ve Vídni sv. Ruprecht, adventní trhy, možnost prohlídky Vídeňské opery, ubytování
2. den: Pokračování prohlídky Vídně, adventní trhy, zájemci mohou navštívit muzea a aktuální výstavu umění: Od konce k začátku – pointilismus a výstava Cizí bohové - domorodé umění ve světle moderny: sbírka umění a kultovních nástrojů z Afriky a Oceánie vystavená společně s díly moderních umělců, kteří se tímto uměním nechali ovlivnit - Picasso, Derain, Max Ernst, Modigliani a další. V Belvedéru je výstava zaměřená na biedermeier. Odpoledne adventní trhy v Schönbrunnu, pestrá nabídka nejrůznějšího vánočního zboží a ozdob, chutné svařáky, míchané punče a různé specialitky, císařský zámek s rozsáhlými zahradami, skleníkový Dům motýlů a muzeum kočárů. Vyhlášená cukrárna, zájemci mohou rovněž navštívit podnikovou prodejnu Lindt s nabídkou výborné čokolády za výrobní ceny. Návrat do Prahy do půlnoci. CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu vzhledem k počasí a event. aktuálním otvíracím dobám v muzeích.