Vídeň pro rodiče a děti + POUŤOVÉ MĚSTEČKO PRÁTR (autobusem)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Vídeň pro rodiče a děti + POUŤOVÉ MĚSTEČKO PRÁTR (autobusem)

Dobrodružná cesta do císařského města pro malé i velké? Prožijte s námi a malým cestovatelem Vašíkem napínavý výlet za pokladem! Být na chvíli rytířem nebo královnou, vidět ohroženou pandu, ochutnat čokoládu v čokoládovém muzeu… to vše a ještě mnohem víc vás čeká ve Vídni. Zažijte Prátr s obřím kolem i pověstný Sachrův dort se svými nejbližšími!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Svoz k odjezdovému místu : K tomuto zájezdu si můžete objednat dopravu od místa bydliště na místo odjezdu a zpět - minibusem Radynacestu. Podrobnosti, ceny a rezervace: www.radynacestu.cz.

Cestovní pojištění :
EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Po přesunu autobusem z Ostravy přes Olomouc a Brno do Vídně vás seznámíme s Vašíkem a předáme vám tajný cestovatelský deník, se kterým budeme pracovat a bavit se po celou dobu zájezdu. Vstoupíme do komnat zámku i do minulosti. Opravdu vzácné setkání ale zažijeme v ZOO. Jen tady totiž mají pandy velké! Okružní jízdou se vydáme k Hundertwasserhausu  a poté k nádhernému baroknímu zámku. Zájemci si mohou prohlédnout zámecké prostory Schönbrunnu, kde se mimo jiné nachází i muzeum kočárů a dětské muzeum Schloss Schönbrunn Experience , kde si vaše děti mohou vyzkoušet různé kostýmy z dřívějších dob. Případně můžete navštívit místní ZOO, která je zároveň nejstarší dochovanou ZOO na světě. Každý den zde probíhá také krmení zvířat, což je opravdu zážitek. Pokud vás ZOO neláká, můžete se s celou rodinou pobavit v zahradním labyrintu. Pokud budete mít chuť na něco sladkého, v blízkosti se nachází kavárna Gloriette, která zaujme nejen svým vzhledem.
2. den: Po snídani se vydáme na prohlídku města s jeho nejznámějšími dominantami. Ochutnáme Sachrův dort, necháme se pošimrat motýlími křídly a Vídeň si prohlédneme z výšky – z obřího kola v Prátru! Při společné procházce s průvodcem uvidíme barokní Karlskirche, Albertinu, gotický dóm sv. Štěpána a v neposlední řadě nejznámější hotel Sacher, kde si zájemci mohou dát pochoutku, po které je pojmenovaný i tento hotel. Odpoledne se vydáme k sídlu prezidenta Rakouské republiky Hofburgu, zájemci mohou navštívit Schmetterlinghaus  neboli motýlí dům. Vstoupíte do fantastického světa plného klidu a relaxace a uvidíte nejrůznější druhy motýlů. Zbytek dne už strávíme v pouťovém městečku Prátru, kde mimo jiné najdete i obří kolo, ze kterého je krásný pohled na celou Vídeň. Pokud byste si raději užili nákupy, rozhodně navštivte  Mariahilferstrasse. Ve večerních hodinách se vrátíme společně zpět na hotel.  
3. den: Čokoláda všude, kam se podíváte. Ne, to není sen, ale náš další den! Sladká tečka a odměna nakonec. Vašík se s námi dnes odpoledne rozloučí. Domů si ale odvezete krom cestovatelského deníku a společných zážitků i tajuplný poklad... Po snídani se sbalíme a pojedeme na naši poslední sladkou zastávku. Muzeum čokolády patří rodu Heindlů, zabývajcí se výrobou a prodejem čokolády už léta. Samozřejmostí je i ochutnávka z čokoládové fontány. Před cestou zpět se ještě zastavíme na pravém vídeňském řízku v jedné z místních restaurací a potom se už pomalu vrátíme zpět do ČR , a to v odpoledních hodinách.