Východní Solná komora a pohoří Totes Gebirge

Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze
1 termín od 15. července 2024

Cena zájezdu

od 12 490 Kč


- se slevovou kartou - lanovky a koupaliště v ceně Na tomto zájezdu se dostanete do romantické krajiny alpských velikánů, k jezerům, nad nimiž se tyčí rozeklané vrcholy při využití minimální fyzické námahy. Tento zájezd Vás také zavede do pitoreskní krajiny v oblasti mezi NP Kalkalpen a pohoří Totes Gebirge, kde zalesněné kopečky leží pod masivem vysokých Alp. Pohled z některého vršku Vám, pokud zrovna projede vláček, připomíná dětský model železnice. Pobyt Vám zpříjemní „slevová karta“, která umožňuje použití lanovek zdarma a vstup do soutěsky i na pěkné přírodní koupaliště. Celý popis

Termíny a ceny

15.07. - 20.07.2024 pondělí - sobota
polopenze autokarem
12 490 Kč
cena za 6 dní (5 nocí)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžk. pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi
  • slevovou kartu na lanovky, přírodní koupaliště, soutěsku

Cena nezahrnuje

  • pobytovou taxu, splatná na místě, cca 2,4 € / os. / den

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 270 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3000 Kč)

    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Popis zájezdu

Východní Solná komora a pohoří Totes Gebirge

- se slevovou kartou
- lanovky a koupaliště v ceně

Na tomto zájezdu se dostanete do romantické krajiny alpských velikánů, k jezerům, nad nimiž se tyčí rozeklané vrcholy při využití minimální fyzické námahy. Tento zájezd Vás také zavede do pitoreskní krajiny v oblasti mezi NP Kalkalpen a pohoří Totes Gebirge, kde zalesněné kopečky leží pod masivem vysokých Alp. Pohled z některého vršku Vám, pokud zrovna projede vláček, připomíná dětský model železnice. Pobyt Vám zpříjemní „slevová karta“, která umožňuje použití lanovek zdarma a vstup do soutěsky i na pěkné přírodní koupaliště.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Příjezd do východní části SOLNÉ KOMORY k jezeru Almsee. Pěší výlet kolem jezera je nádherná vyhlídková trasa kolem modrozelených průzračných vod jezera ALMSEE, v kterých se zrcadlí štíty mohutných hor. Cesta se dá prodloužit o sestup kolem modravých zurčících vod řeky Alm.
2. den: Malebné městečko WINDISCHGARSTEN – brána do NP KALKALPEN. Výjezd lanovkou na WÜRBAUERKOGEL – výhledy do okolí a na pohoří NP Kalkalpen. Přejezd k jezeru GLEINKERSEE, které je pěkně zasazeno na severním úpatí TOTES GEBIRGE. Výlet kolem jezera, cesta malebnými loukami s výhledy na skalnaté vrcholy k říčce PIESSLING a do skalní průrvy k pramenům říčky – zajímavý přírodní úkaz. Údolím říčky Piessling dojdeme do městečka ROSSLEITHEN .
3. den: HINTERSTODER - výjezd lanovkou na HUTTERER HÖSS do pohoří nad střediskem. Výlet na vyhlídkovou věž, ze které jsou nádherné výhledy na protilehlý skalní masiv i na vzdálené alpské velikány. Pěkné jezírko SCHAFKOGELSEE, možnost posezení na terase horské chaty s výhledy. Odpoledne pěkný výlet z Hinterstoderu podél průzračné divoké říčky k nedalekému úchvatně romantickému jezeru, nad jehož modrozelenou hladinou se tyčí majestátní vrchol GR. PRIEL.
4. den: Výjezd nejrychlejší pozemní lanovkou do mohutného pohoří TOTES GEBIRGE na WURZEALM. Výlet malebnou krajinou pod majestátními skalními vrcholy k sedačkové lanovce, která nás vyveze do krajiny skal (1 863 m n.m.) v blízkosti vrcholu WARSCHENECK. Odpoledne návštěva pěkného přírodního koupaliště nebo procházka v okolí hotelu, který leží v malebném prostředí.
5. den: Výlet na jižní část Alp. Vyhlídková jízda pod NP GESÄUSE se strmými skalními stěnami masivu Hochtorgruppe, který protíná řeka Enns. Procházka podél malebného jezera LEOPOLDSTEINERSEE. Návštěva městečka EISENERZ , odkud je výhled na jedinečnou místní zajímavost - horu ERZBERG – železná hora, která je jako pyramida terasovitě vykotlaná po těžbě železné rudy.
6. den: Návštěva soutěsky VOGELGESANGKLAMM – divoká říčka mezi skalami, dřevěné mostíky a vysuté chodníky nad peřejemi této říčky. Město LINZ – prohlídka historického centra s náměstím Hauptplatz, které patří k nejúchvatnějším v Rakousku a je pokládáno za jeden z nejvýznamnějších počinů urbanismu. Příjezd do Prahy ve večerních hodinách.

Podobné zájezdy