Drákulova Transylvánie

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Drákulova Transylvánie

Navštívíme Transylvánii, oblast s nádechem dobrodružství, tajemna a romantiky. Seznámíme se s "perlou Karpat" Bucegijskými horami v Drakulově Transylvánii, které jsou nejnavštěvovanějším pohořím v Rumunsku. Pojeďte tedy s námi do kraje svérázného folklóru, pověstí, prastarých hradů a nádherných hor.

1. den zájezdu:

Odjezd z ČR v ranních hodinách přes Slovensko a Maďarsko.



2. den zájezdu:

Ráno příjezd do horského městečka SINAIA , ležícího v blízkosti nejvyšších útesů Evropy, ubytování v hotelu, dopolední snídaně. Pěší procházka k pohádkově krásným zámkům PELEŠ , které byly kdysi vládní odpočinkovou rezidencí Nicolase Ceaucesca. Večeře v hotelu.



3. den zájezdu:

Výjezd lanovkou na BABELE do výšky 2200 m, možnost pěší túry do údolí IALOMITA s návštěvou dlouhé krápníkové jeskyně a kláštera nebo okruh k válečnému kříži (M. Caraiman), k vysílači (M. Costila) v sedle s výhledem na nejvyšší vrchol Omul (2507 m), pro zdatné výstup na nejvyšší vrchol. Zpět na Babele a lanovkou do Busteni. Návrat na hotel, večeře.



4. den zájezdu:

Celodenní výlet do bělostného vápencového pohoří PIATRA CRAIULUI , turistika z vesničky Zarnesti do sedla CRAPATURII (1640 m), přes CABANA CURMATURA a soutěsku PRAPASTIILE ZARNESTILOR zpět do Zarnesti, návrat na ubytování, večeře.



5. den zájezdu:

Celodenní výlet, návštěva jednoho z pohádkových Drákulových hradů BRAN , kde údajně sídlil sám Dracula, pokračujeme do města BRAŠOV , prohlídka historického jádra s Černým kostelem. Večeře.



6. den zájezdu:

Krásná turistika v "perle Karpat" SINAIE , která ležící v nádherné přírodní scenérii Bucegijských hor , na VARFUL CU DOR , pěší přechod po hřebeni k pozoruhodnému skalnímu útvaru známému jako BABELSKÁ SFINGA , poté lanovkou do Busteni. Večeře.



7. den zájezdu:

Po snídani odjedeme z Busteni do starobylého města SIGHISOARA , rodiště Vlada Tepeše Draculy, prohlídka starého města, noční přejezd přes Maďarsko a Slovensko do republiky.



8. den zájezdu:

Návrat do ČR v dopoledních hodinách.

Podnadpis : POHODOVÝ TÝDEN V KARPATECH

Typ ubytování (např. Hotel ***, Stan ...) : Hotel

Doprava: autokarem

Nástupní místa : 30.07. - 06.08 odjezd J* + Jihlava, Bratislava