Rumunsko - Pohodové toulky v NP Retezat - chatky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: chata Doprava: autokarem Strava: vlastní

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Rumunsko - Pohodové toulky v NP Retezat - chatky

Pojďte s námi prožít aktivní dovolenou do jednoho z nejkrásnějších rumunských pohoří. Budeme podnikat jednodenní hvězdicovité výlety či túry. Místo, kde se zastavil čas, peníze ztratily svoji hodnotu, kde se touláte po nádherných liduprázdných horách a bačové pasou svá stáda, stejně jako jejich předkové před sto lety. První národní park v Rumunsku s největším plesovým jezerem o rozloze 8,9 ha - takové je pohoří RETEZAT. Ubytování bude zajištěno na horských chatách nacházejících se pod retezatským hřebenem. Jedinečná poloha chat, místní transfery, popř. autobus nám přiblíží hory i široké okolí.
Provází Jiří Strašil.

Stravování: vlastní

bez stravy.

Ubytování: chata

na horských chatách ve vícelůžkových pokojích (4 - 6 lůžek).

Program zájezdu

1. - 2. den: odjezd z ČR přes Slovensko a Maďarsko do Rumunska. Ubytování na horské chatě u říčky STINISOARA v oblasti PIETRELE pod horskými štíty RETEZAT v nadmořské výšce 1 480 m. V rámci možností, transfer zavazadel na chatu, výstup na chatu "nalehko" okolo vodopádu LOLAIA (10 km, převýšení 780 m), po zbytek dne relax, možnost turistiky v okolí (3 noci na stejném místě).
3. den: od chaty výstup přes Saua Ciurila, Vf. Lolaia na vrchol RETEZAT (2 482 m). Sestup kolem horských ples STANISOARA, zpět na chatu. Nádherné výhledy na biosférickou rezervaci GEMENELE (převýšení 1 000 m).
4. den: celodenní túra okolo jezer BRAZI (1 740 m) a GELES (1 990 m) do sedla ZANOAGEOR (2 270 m). Dolinou překrásných ples LACURILE DIN, sestup k chatě.
5. den: "nalehko" přechod hlavního hřebenu údolím Tomii do sedla CURMATURA BUCUREI (2 206 m), alternativně výstup na vrchol BUCURA (2 433 m) s jedinečným výhledem na celé pohoří, sestup k jezeru BUCURA (2 041 m) a dále do oblasti POIANA PELEGII (1 600 m) na místní transfer. Odjezd na horskou chatu (4 noci na stejném místě).
6. den: odpočinkový den, autobusem do dějiště románu "Tajemný hrad v Karpatech", výstup k "Čórtově hradu" CETATEA COLT. Návštěva města HATEG - možnost dokoupení zásob.
7. den: transferem okolo přehrady LACUL GURA APEI kolem chaty ROTUNDA do POIANA PELEGII, poté turistika dolomitickým pohořím RETEZATUL MIC, kolem jezírek PAPUSII do sedla PLAIUL MIC (1 879 m) a přes vrcholy ALBELE (2 013 m), PIATRA IORGOVANULUI (2 014 m) do údolí na transfer a zpět na chatu.
8. den: opět místním transferem na Pelegii a výstup do sedla Plaiul Mic. Po hřebeni přes vrcholy CUSTRA (2 457 m), PAPUSA (2 508 m) na nejvyšší vrchol pohoří PELEAGA (2 509 m). Sestup k jezeru Bucura a zpět na Poianu Pelegii. Méně náročná alternativa - výstup na Peleagu přes jezero Bucura.
9. - 10. den: odjezd se zastávkou v termálních lázních v BUDAPEŠTI, příjezd do ČR.