Petrohrad + MOSKVA ***

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Petrohrad + MOSKVA ***

Prodlužte si pobyt v Petrohradě o návštěvu Moskvy, poznejte dvě největší metropole Ruska.

Poloha: Hotely jsou vždy v blízkosti centra a mohou se změnit.

Petrohrad - Hotel Ladoga***
Hotel se nachází v klidnější vilové čtvrti, asi 5 minut chůze od zastávky metra Novocherkasskaya. U hotelu je zastávka autobusu. Pěšky dobře dosažitelné je historické centrum města, naproti přes řeku Něvu je náměstí Alexandra Něvského.

Moskva - Hotel Arbat House***
Tento hotel se nachází v centru Moskvy, 5 minut chůze od stanice metra Arbatskaja, 15 minut od Kremlu a Rudého náměstí.

Vzdálenosti Petrohrad - Hotel Ladoga***

Moskva - Hotel Arbat House***

Vybavení: Petrohrad - Hotel Ladoga***
Velmi příjemný hotel na evropské úrovni 3*, milý a úslužný personál, který hovoří výborně anglicky nebo jinými světovými jazyky. V hotelu jsou také konferenční místnosti, lobby, restaurace, sauna s mini bazénem (zdarma 7-10 hodin), za poplatek – salon krásy, obchod se suvenýry, který nabízí výlety, pronájem taxi, lístky do divadla.

Moskva - Hotel Arbat House***
recepce s 24 hodinovou službou, výtah, restaurace

Doporučujeme: Změna programu vyhrazena.
Minimální Počet účastníků zájezdu - 10 osob.

Stravování: polopenze

Petrohrad: 4x polopenze – snídaně – švédský stůl, dále 2x oběd a 2x večeře dle programu (servírované menu v restauraci).
Moskva: 3x snídaně.

Doprava: letecky

Letecky

Ubytování: hotel ***

Petrohrad - Hotel Ladoga***
Standardně vybavené pokoje s koupelnou/WC, psací stůl, trezor, telefon, satelitní televize.

Moskva - Hotel Arbat House***
Dvoulůžkové pokoje, koupelna/WC, vysoušeč vlasů, lednice, pracovní stůl, satelitní televize, Wi-Fi připojení zdarma.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Petrohradu, přílet v odpoledních hodinách, sraz na letišti s česky hovořícím průvodcem, transfer do hotelu, ubytování, večeře v hotelu, nocleh.
2. den: Ssnídaně, dopoledne – okružní jízda městem – prohlídka nejkrásnějšího města Ruska. Něvský prospekt, Admiralita, památník Petra I. (známý bronzový jezdec) a další památky. Oběd ve městě (v ceně). Odpoledne – Zimní palác (vstupné v ceně), rezidence ruských carů z 18. století dnes hostí Ermitáž – jedno z nejskvělejších uměleckých muzeí světa. Návrat minibusem do hotelu a individuální volno, možnost individuální návštěvy křižníku Aurora (individuální návrat do hotelu). Přibližně o půlnoci odjezd minibusem od hotelu s průvodcem na večerní okružní jízdu s otevíráním mostů. Návrat minibusem do hotelu, nocleh.
3. den: Snídaně, dopoledne – prohlídka Petropavlovské pevnosti – katedrála sv. Petra a Pavla s hrobkou Petra Velikého (vstup do chrámu v ceně) a jeho následovníků včetně posledního ruského cara Mikuláše II. s rodinou. Prohlídka hlavního chrámu ruské ortodoxní církve – chrámu sv. Izáka (vstup do chrámu v ceně, vyhlídková věž za příplatek). Oběd ve městě (v ceně). Odpoledne individuální volno, návrat do hotelu městskou dopravou (lístek v ceně). Fakultativně výlet do Puškina, bývalého Carského Sela. Bohatě zdobený palác Kateřiny Veliké s proslulou Jantarovou komnatou a rozsáhlým parkem (na seznamu světového dědictví UNESCO) nebo prohlídka Ruského muzea, návrat do hotelu minibusem nebo taxíkem (v ceně výletu), nocleh.
4. den: Snídaně, celodenní výlet do Petrodvorce, prohlídka paláce a parku (vstup do paláce i zahrad v ceně). Fakultativně oběd, odpoledne návrat do Petrohradu, prohlídka Kazaňského chrámu, pěší procházka po Něvském prospektu na večeři ve městě. Po večeři procházka po Něvském prospektu na zastávku městské hromadné dopravy (lístek v ceně) – odjezd do hotelu, nocleh.
5. den: Snídaně, odjezd vlakem SAPSAN do Moskvy (2. třída, 1. třída za příplatek), transfer do hotelu, nocleh.
6. den: Snídaně, dopoledne tříhodinová okružní jízda centrem Moskvy (včetně pěší procházky po Rudém náměstí a kolem Kremlu, vstup do Chrámu Krista Spasitele, výjezd do Vrabčích hor – panoramatický výhled na město, okružní jízda podél břehů řeky Moskva, Divadla „Bolšoj Těatr“, Tverské ulice, Moskevské university ad.) s česky hovořícím průvodcem, nocleh.
7. den: Snídaně, individuální volno, nocleh.
8. den: Snídaně, transfer na letiště, odlet do Prahy.