To nejlepší z Moskvy + SILVESTR (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší z Moskvy + SILVESTR (letecky z Prahy)

Silvestr v Moskvě… Silvestr ve velkém stylu. Připraveni? S naším průvodcem objevíte největší zajímavosti ruské metropole: od majestátního Kremlu po unikátní chrám Krista Spasitele. Pohádková zimní Moskva vás uchvátí. Rudé náměstí i moskevské metro vám vezmou dech. A na Nový rok si vychutnáte úžasný čaj s kousky ovoce. Oslavte druhé Vánoce – prožijte silvestr v Rusku!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Přílet do Moskvy, transfer na hotel, ubytování. V závislosti na čase příletu procházka centrem města s průvodcem. 
2. den: Dnes se budeme věnovat Moskvě a nejznámějším místům jako např. Mauzoleum V. I. Lenina či chrámu Vasila Blaženého. Ráno se vydáme na notoricky známé Rudé náměstí, na němž se odehrály podstatné okamžiky z dějin města. Zájemci se budou moci podívat do kontroverze budícího Mauzolea V. I. Lenina. Neunikne nám ani směsice barev a tvarů v podobě impozantního chrámu Vasila Blaženého. Uvidíme Kazaňský kostel a budeme mít čas na prozkoumání známého obchodního domu GUM. Ten zvenku září tisíci světýlek a uvnitř mohou návštěvníci obdivovat nádhernou vánoční výzdobu. Přímo před obchodním domem si zájemci budou moci v individuálním volnu zapůjčit brusle a vyzkoušet jedno z nejznámějších moskevských kluzišť. Večer nás bude čekat společná silvestrovská oslava - v ceně občerstvení a doprovodný program.
3. den: Po dopoledním odpočinku nás čeká procházka k budově Bolšoj těatr, k památníku A.S. Puškina a okružní jízda metrem. Dopoledne bude dostatek času na odpočinek po bujarých oslavách. Poté se vydáme do  Moskva-City , které se nachází na Krasnopresněnském nábřeží. „Město ve městě“, jak je Moskva-City nazýváno, v sobě ukrývá  nejvyšší budovu Evropy, která se nazývá Věž Federace. S průvodcem se do některé výškové budovy půjdeme podívat a vychutnáme si pohled na město z ptačí perspektivy. Odpoledne se vydáme k budově slavného „Velkého divadla“,   Bolšoj těatr , a kolem Státní dumy se projdeme po ulici Tverskaja, hlavní třídě s obchody a kavárnami, kterou lemují krásné měšťanské domy a paláce. Společně dorazíme až k  památníku A. S. Puškina . Na závěr dne nás čeká okružní jízda  moskevským metrem , které je jedním z turistických magnetů města. Jeho stanice jsou opravdovými uměleckými díly  a leckteré byly zapsány i na seznam světového dědictví  UNESCO .  Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
4. den: Dnes nás čeká návštěva největšího pravoslavného chrámu. Ráno se vydáme k ohromnému  chrámu Krista Spasitele , který vévodí panoramatu řeky Moskvy . Jeho původní stavba měla oslavovat ruské vítězství nad Napoleonem. Stalin tento chrám nechal strhnout, současná budova je replikou z konce 90. let. Poté se zpět dopravíme do centra města a  budeme pokračovat v prohlídce v srdci Ruska ,  Kremlu , odkud je celá federace ovládána již po staletí. Zde uvidíme hlavní Chrámové náměstí se čtyřmi nádhernými  pravoslavnými chrámy , sídlo prezidentského úřadu, hlavní chrám Nanebevzetí Panny Marie i největší zvon na světě, Car.   Projdeme si také starou kupeckou  čtvrť Kitaj Gorod   a zavítáme do Parku Zaryadye s unikátní vyhlídkou na centrum Moskvy ze vznášejícího se mostu nad řekou. Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
5. den: V závislosti na letovém řádu po snídani individuální program k návštěvě muzeí nebo k nákupům nebo přímý přesun z hotelu na letiště. Odlet zpět do Prahy.