Pohodový týden v Alpách - Slovinsko, Itálie - Pohoda pod štíty Triglavu a Jaderské moře

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Pohodový týden v Alpách - Slovinsko, Itálie - Pohoda pod štíty Triglavu a Jaderské moře

Tento zájezd nás zavede pod majestátné štíty skvostu Julských Alp - Triglav. Postupně poznáme jeho krásu z jižní strany či se projdeme se ke kouzelnému vodopádu či nasajeme atmosféru vysokohorského prostředí s použitím lanovky téměř od hotelu. Potom přejedeme do kouzelného přímořského vyhlášeného letoviska Grado, které je nazýváno také malé Benátky, a zde strávíme další báječné dny buď lenošením u vody nebo návštěvou jedinečného města Terst atd. Ubytování v horách máme v ***hotelu v centru krásného městečka Bovec, které leží na kraji triglavského národního parku, ve 2 lůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením, sat. TV, telefonem a fénem. Snídaně i večeře jsou podávány formou švédských stolů. Součástí hotelu je i sauna, kterou lze použít za poplatek. Hotel v městě Terst u Jaderského moře je opět *** a nabízí pokoje s vlastním sociálním zařízením, sat. TV. Italská snídaně je formou švédských stolů a večeře menu o 3 chodech.

Stravování: polopenze

Snídaně je formou švédských stolů a večeře menu o 3 chodech s výběrem a švédský salátový stůl.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR do Slovinska.
2. den: příjezd do BOVCE (460 m), dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu, základní varianta (náročnost 1,5 z 5, 3 hod., ^50 m, ˇ50 m): odpoledne procházka k vodopádům VIRJE a BOKA v těsné blízkosti stále více oblíbeného lyžařského střediska Bovec. Večeře.
3. den: snídaně, busem do slovinského TRENTA (620 m). Základní varianta (2 z 5, 6 hod., ^200 m, ˇ200 m): podél nejkrásnější řeky Slovinska a možná i Evropy - SOČI - do městečka SOČA (470 m), možnost občerstvení, poté opět podél řeky kolem zbytkům pevnosti z dob napoleonských válek TRDNJAVA KLUŽE až do hotelu, večeře.
4. den: snídaně, pěšky k dolní stanici kabinkové lanovky, výjezd do výšky 2 200 m. Základní varianta (2 z 5, 6 hod., ^350 m, ˇ350 m): kolem skalního okna PRESTRELJENTKU (2 499 m) až na MALI URSIC (2 543 m), zpět částečně stejnou cestou, ke konci odbočka k DOMU PETRA SKALARJA NA KANINU (2 260 m), k horní stanici lanovky, sjezd dolů a do hotelu pěšky. Těžší varianta (2,5 z 5, 5 hod., ^400 m, ˇ400 m): prodloužení túry o výstup na PRESTRELJENIK (2 499 m)- nádherné výhledy, večeře.
5. den: snídaně, dopolední vyklizení pokojů a přejezd do TERSTU, typického italského města s dlouhou historií. Odpolední volno, večeře.
6. den: snídaně, celý den strávíme v tomto kouzelném městě, navštívíme největší atrakce tohoto města a to zámek MIRAMARE, který pochází z poloviny 19. století či náměstí PIAZZA UNITA D‘ITALIA, které tvoří střed města. Odpoledne ještě návštěva fantastické jeskyně GROTTA GIGANTE, která patří mezi další skvosty města Terst. Všichni odjezd do hotelu, večeře.
7. den: snídaně, busem do přímořského města GRADO, procházky po jedné z nejdelších pláží (15 km) Jaderského moře nebo návštěva historických částí města - baziliku SANT EUREMIA z 6. století. Jen kousek stojí baptisterium a kostel SANTA MARIA DELLE GRAZIE z 5. stol, barokně upraven v roce 1 640. Odpoledne koupání na pláži v blízkosti MIRAMARE. Odjezd na hotel, večeře.
8. den: snídaně, dopolední vyklizení pokojů, v poledních hodinách odjezd do ČR se zastávkou ve slovinském městě PIRAN, které je pod záštitou Unesca.
9. den: příjezd do ČR v ranních hodinách.