Andalusie, perly maurské architektury

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Andalusie, perly maurské architektury

Costa del Sol - Málaga - Ronda - Gibraltar - Cádiz - Jérez - Sevilla - Córdoba - Granada

Pobřeží Costa del Sol táhnoucí se od půvabné Málagy až k majestátným skalám Gibraltaru vybízí k poznání těch nejkrásnějších míst Andalusie. Uvidíme perly maurské architektury (UNESCO) – Sevillu, Córdobu a Granadu se slavnými maurskými paláci Alhambry. Navštívíme malebné horské město Ronda a budeme obdivovat majestátní skály Gibraltaru. Procházet se budeme ulicemi starobylého Cádizu a v Jérezu si dáme sklenku skvělého sherry. Rytmy flamenca a kastanět, pochoutky tapas, slunce a moře – to je Andalusie.

Stravování: polopenze

Polopenze – snídaně a večeře

Ubytování: hotel ***

Ubytování v hotelech *** ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možnost zajistit ubytování 3. osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Málagy, transfer do hotelu, letovisko v okolí Málagy, ubytování v hotelu, večeře.
2. den: Snídaně, odjezd na návštěvu Málagy. Projdeme se proslavenou promenádou města, která nám připomene subtropickou zahradu. Jistě nás zaujme historický střed města s dominantou katedrály La Manquita, spleť uliček s pestrou nabídkou barů a bodeg. Ujít si nenecháme prohlídku muzea Pabla Picassa, vždyť Málaga je jeho rodným městem. Výlet pak završíme ochutnávkou proslaveného vína Málaga v některé z místních bodeg. Návrat do hotelu, odpočinek na plážích u moře, večeře.
3. den: Snídaně, nejdříve pojedeme pohořím Sierra de Ronda do městečka Ronda, kolébky corridy a města Hemingwaye, kaňon Tajo, býčí aréna a muzeum corridy, kaňon řeky s výhledy na Rondu, dále pokračujeme cestou bílých vesniček „pueblos blancos“ k návštěvě britské kolonie Gibraltar (návštěva nejjižnějšího místa evropského kontinentu, vyhlídka z gibraltarské skály na průplav oddělující kontinent africký od evropského, jediná volně žijící kolonie opic v Evropě). Ubytování v hotelu v okolí Cádizu a Jérezu, večeře.
4. den: Snídaně, prohlídka Cádizu , nejstaršího evropského města založeného roku 1100 př. n. l. Féničany, obdivovat můžeme krásu barokních kostelů, malebné fasády domů s typickými ozdobnými balkony, věž Tavira, cádizskou katedrálu, přejedeme do města Jérez de la Frontera, proslaveném typickým sherry, a slavnou španělskou jezdeckou školou s muzeem kočárů a velmi pěkným starým městem, ubytování v okolí Sevilly, večeře.
5. den: Snídaně, odjezd na návštěvu hlavního města Andalusie, kouzelné Sevilly . Prohlídka pohádkového královského Alcázaru, sídla maurských emírů, kastilských a později španělských králů – dokonalá ukázka mudéjarské architektury, mistrovské kombinace maurských stavebních technik a katolických symbolů. Projdeme se labyrintem židovské čtvrti Santa Cruz s půvabnými náměstíčky a patii ve stínu pomerančovníků. Obdivovat budeme jedinečnou sevillskou katedrálu, která ve svých rozlehlých prostorách ukrývá hrob Kryštofa Kolumba i nádherné oltáře ze stříbra a zlata dovezeného ze zámoří v dobách, kdy bylo Španělsko „zemí, nad kterou slunce nezapadalo“. Na celé město se pak podíváme z mohutné katedrální věře La Giralda. Ne náhodou z tohoto města pochází flamenco, býčí zápasy, Don Juan i ohnivá Carmen. Odjezd na ubytování do hotelu v okolí Córdoby.
6. den: Snídaně, odjezd na prohlídku Córdoby, fascinujícího města, křižovatky kultury arabské, židovské a katolické. Ve době vrcholu arabské moci kolem roku 1000 n.l. byla Córdoba jedním z nejbohatších měst tehdejšího světa. Projdeme se po starém mostě přes řeku Guadalquivir, abychom navštívili nejznámější památku města córdobskou mešitu – La Mezquita. Je to jediná mešita, která se zachovala ze španělského středověku a patří k největším na světě. Vstoupíme dovnitř a jedinečné a nekonečné sloupoví s jemnou výzdobou nás zcela ohromí. Ani katolická moc si ji nedovolila zbořit a raději ji doplnila svojí stavební kulturou a tak nám naštěstí ponechala možnost této konfrontace, která se v tomto případě krásně doplnila. Dále se projdeme uličkami židovského města a poklonit se budeme moci památce filosofa Maimonida, prohlédneme si córdobskou synagogu. Na každém kroku nás budou provázet krásná patia a bílé uličky s květinovou výzdobou. Odjezd na ubytování do hotelu v okolí Granady, večeře, fakultativní možnost návštěvy představení Flamenca.
7. den: Snídaně, odjezd na prohlídku Granady, poslední výspy maurské vlády na Pyrenejském poloostrově. V Granadě budeme obdivovat goticko-renesanční katedrálu s královskou kaplí, kde jsou pohřbeni nejslavnější španělští katoličtí králové Isabela Kastilská a Fernando Aragonský. Uličkami čtvrti Albaicín vystoupáme ke kostelu San Nicolás, z jehož terasy se nám naskytne úchvatný pohled na celý komplex paláce Alhambra s pevností Alcazába, zahradami Generalife a maurskými paláci. Tuto nádheru si samozřejmě nenecháme ujít a tak navštívíme slavný Lví dvůr, obklopený soukromými komnatami granadských emírů a nesmírně jemnými a propracovanými dekoracemi. Ze zahrad Generalife, jedinečné nádhery stvořené ze zeleně, vody a bělostí kamene se podíváme na celé město. Odjezd na ubytování v okolí Málagy.
8. den: Snídaně, transfer na letiště o odlet do Prahy.