Barcelona s pobytem u moře

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Barcelona s pobytem u moře

Barcelona modernistická - Barcelona gotická - večerní barcelonské fontány

Stravování: polopenze

Polopenze - snídaně a večeře formou švédských stolů.

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno na pobřeží Costa Brava/Maresme v hotelu *** nedaleko pláže ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce. Dítě do 12 let na přistýlce sleva 2500 Kč.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Španělska a transfer k ubytování.
2. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře. V rámci volných dnů je možno zajistit výlety do horského kláštera Montserrat, do Andorry, Girony a Figueras s jedinečným muzeem Salvadora Dalího.
3. den: Snídaně, odjezd do Barcelony, kde si prohlédneme ty nejvýznamnější ukázky modernistické architektury představitelů tohoto směru, stavitelů Antoni Gaudího, Josepa Puig i Cadafalcha, Lluise Domenech i Montanera. Budeme obdivovat jedinečnost architektury třídy Passeig i Grácia s výstavními paláci Casa Batlló (Gaudí), Casa Amatller (Puig), Casa Lleó Morera (Montaner) a Casa Milá – La Pedrera (Gaudí). Budeme mít i možnost se podívat na skvostný Palau de la Música Catalana - Palác katalánské hudby (Montaner) a další stavby jedinečným způsobem visionářsky ve 2. polovině 19. století vyprojektované čtvrti l´Eixample (Ildefons Cerdá). Nádherným příkladem městské zahradní architektury je Gaudího Parc Güell, vytvořený na svahu hory Turó del Carmel přímo nad městem obrácený směrem k moři. Zde budeme mít možnost ocenit sepětí svébytné modernistické architektury zahradních staveb (terasa, vstupní brána, kamenná stromořadí, lavičky s typickými mozaikami z glazovaných střepů) s krásnou parkovou úpravou a úchvatnými výhledy na město Barcelonu ubíhající ke Středozemnímu moři. Individuální volno, návrat do hotelu, večeře.
4. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře.
5. den: Snídaně, odjezd do Barcelony - volný den k návštěvě muzeí. Barcelona nejsou jen monumentální památky gotické, úchvatné stavby ikon modernistické architektury, tržnice a restaurace lákající k navštívení. Tato světová metropole nám nabízí i pestrou paletu muzeí s cennými exponáty nedozírných hodnot historických či uměleckých. Milovníci výtvarných umění jistě ocení možnost návštěvy muzeí Pabla Picassa, Joana Miró či Národní muzeum Katalánského umění. Sbírkami lodí a námořních map je zcela unikátní Námořní muzeum (Museu Marítim). V poslední době je velmi populární Cosmocaixa, muzeum vědy otevřené v roce 2005, které se od svých konkurentů liší tím, že podstatná část jeho stálé expozice je interaktivní a exponátů se doporučuje dotýkat. Spolu s prostory přesahujícími 30.000 m2 jde o vůbec největší muzeum v Barceloně, ale také ve Španělsku. Abyste se dostali ke stálé expozici popisující vznik světa a základní fyzikální jevy, musíte sestoupat 5 pater po točité rampě. Na nejnižším podlaží je toho k vidění nejvíce. Nepřehlédnutelnou dominantou stálé expozice je amazonský deštný prales, zaujímající více než 1 km2. Za prosklenou plochou můžete sledovat, jak se vám před očima prohánějí nejrůznější druhy ryb, jak se po stromech plazí hadi a v jejich korunách poletují ptáci. To vše za vydatného deště tak, jak je to v Amazonii běžné. Další významnou částí expozice je ukázka sedmi kamenných masívů poskládaných za sebou do tzv. "geologické zdi", která ukazuje, jakým způsobem vznikají horniny. Úžasně se pobavíte a poučíte interaktivními exponáty, kterých je v přízemních prostorách muzea několik desítek. Pomocí nich se můžete přitažlivou formou dozvědět více o principu základních fyzikálních jevů - např. jak funguje gravitace či odstředivá síla, jak se šíří zvuk či světlo v různých prostředích, dozvíte se, proč letadla mohou létat, a spoustu dalších zajímavých věcí. Další zajímavostí v Barceloně je jistě i návštěva osvěžujícího parku La Ciutadella, který vznikl postupně v 19. století a byl obohacen v průběhu barcelonské světové výstavy jezírky, sochami a pavilóny i za účasti ještě mladého Gaudího (v parku na jezírku je možno si vypůjčit loďky a projet se). V parku jsou zastoupena i muzea přírodních věd. Za muzeum můžeme snad i považovat Poble Espanyol - španělskou vesnici, pozoruhodný skanzen na úpatí vrchu Montjuic, kde jsou představeny jednotlivé regiony Španělska od bílých a něžných andaluských uliček po vznosnou gotiku bohaté Kastilie, to vše s bodegami, kde se připravují tradiční pokrmy té které lokality či je představena typická řemeslná výroba daného regionu. Kdo by si chtěl město užít jinak, než návštěvou některých z muzeí, tak bude moci volný čas věnovat dalším procházkám po tomto krásném městě u Středozemního moře či třeba zajímavé projížďce lodí přístavem, atp. Návrat do hotelu, večeře.
6. den: Snídaně, po poledni odjezd do Barcelony – Barcelona modernistická - zastávka u nejznámější stavby geniálního katalánského architekta A.Gaudího - Sagrada Família. Panoramatická cesta městem – býčí aréna, Arc de Triomf, Placa Catalunya, Passeig de Grácia (Gaudího domy: Casa Batlló, Casa Milá - La Pedrera), nejvýznamnější modernistické památky města, Camp Nou - stadion FC Barcelona (fakultativně prohlídka „Camp Nou Experience Tour“ - hlavní tribuna, VIP zóna, mix zóna, tiskové středisko, šatna hostů, hrací plocha - trávník, komentátorská stanoviště, muzeum s trofejemi - poháry, zlaté míče, zlaté kopačky…)! Panoramatická cesta městem – Placa d´Espanya, Palau Nacional, olympijský stadion, vrch Montjuic - krátká zastávka na vyhlídce (panorama města, přístav). Královské loděnice, památník Kryštofa Kolumba, přístav. Individuální volno k prohlídce středu města - např.: moderní přístav sportovních lodí, nejznámější ulice La Rambla – s pouličními umělci a živými sochami, Placa Reial, tržnice la Boquería. Shlédnutí jedinečné večerní podívané pod širým nebem: „Barcelonské fontány“ (Font Mágica - technický unikát z roku 1929) - hra hudby, barevných světel a vody. Nádherný pohled na noční Barcelonu. V nočních hodinách návrat na ubytování.
7. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře.
8. den: Snídaně, individuální volno. Dle letového řádu transfer na letiště a odlet do ČR.