Katalánsko a Barcelona - bus

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Katalánsko a Barcelona - bus

Barcelona gotická - Cadaques - Figueras (muzeum Dalího) - klášter Montserrat - Barcelona modernistická - Barcelonské fontány - Girona - jezero Banyoles - Besalú

Stravování: polopenze

Polopenze – snídaně a večeře

Doprava: autokarem

nástupní a svozová místa zdarma Praha, Beroun, Hořovice (Žebrák), Rokycany, Plzeň, Brno, Velká Bíteš, Velké Meziříčí, Jihlava (Pávov), Humpolec

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno na pobřeží Costa Brava/Maresme v hotelu *** nedaleko pláže ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce.
Dítě do 12 let na přistýlce sleva 2500 Kč.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v dopoledních hodinách.
2. den: Příjezd na pobřeží Costa Brava/Maresme poblíž Barcelony, v odpoledních hodinách ubytování, volný program (možnost koupání), večeře.
3. den: Snídaně, celodenní výlet do Barcelony - Barcelona gotická – úvodní prohlídka nás seznámí zejména se středověkými památkami té historické části středu města, která je ohraničena na straně jedné pověstnými Las Ramblas a na straně druhé Passeig Picasso, výstavními třídami ubíhajícími od Plaza Catalunya k moři. Právě zde se od 12. století, kdy se Barcelona stala nejdůležitějším centrem území Aragonské koruny, přelévaly historické okamžiky města a celé země, zde vznikaly odvážné projekty chrámů a kostelů, městských paláců, zde se rozhodovalo o osudu země v kontextu evropských i světových událostí („Gotická čtvrť“, exteriér katedrály Svaté Eulálie, čtvrť El Born, kostel Santa María del Mar). Odpoledne volný program, který je možno využít k návštěvě „Poble Espanyol - španělské vesnice”, jedinečného skanzenu na úpatí vrchu Montjuic, kde jsou představeny jednotlivé regiony Španělska od bílých a něžných andaluských uliček po vznosnou gotiku bohaté Kastilie, to vše s bodegami, kde se připravují tradiční pokrmy té které lokality či je představena typická řemeslná výroba daného regionu, nebo úžasné L´Aquarium, jedno z největších mořských akvárií v přístavu Port Vell s 80 metrů dlouhým skleněným tunelem, kde můžete pozorovat bohatý podmořský život Středozemního moře, s 21 samostatnými nádržemi reprezentujícími ukázky podmořského života snad všech vodstev světa. Návrat na ubytování, večeře.
4. den: Snídaně, odjezd do Cadaqués, malebného přístavního městečka, obklopeného přírodní rezervací Cap de Creus, fascinující krajinou, jež je perlou katalánského pobřeží Costa Brava. Toto místo si oblíbilo mnoho umělců (Salvador Dalí, Pablo Picasso, Joan Miró, Walt Disney, André Breton, Federico García Lorca a jiní), na jeho okraji v zátoce Port Lligat leží Dalího dům, kde umělec žil a tvořil. Mořská zátoka zde volně přechází přes úzkou pláž hned k malebné promenádě rámované typickou středomořskou architekturou bílých domů s modrými a zelenými okenicemi a vše v úzkých uličkách s bohatou květinovou výzdobou směřuje k dominantě městečka – baroknímu kostelu Santa María, který si v 17. století vystavěli místní rybáři. Odpoledne přejedeme do Figueras k návštěvě slavného Teatre – Museu Dalí (muzeum Salvadora Dalího), které Dalí ve svém rodném městě založil. Návrat na ubytování, večeře.
5. den: Snídaně, návštěva fascinujícího pohoří Montserrat, tamní klášterní komplex Benediktinů a bazilika je nejvýznamnějším poutním místem Katalánska (nadmořská výška 726 metrů). Nejdříve si prohlédneme celý areál – opatství, klášter a zejména goticko-renesanční baziliku s černou sochou Panny Marie Montserratské – patronky Katalánska. Pak se již můžeme vydat jednou z pěších procházek křížových cest, či vyjet zubačkou až na vrchol Sant Joan a kochat se překrásnými přírodními scenériemi při pohledech do údolí řeky Llobregat, odpoledne návrat na ubytování, možnost koupání, večeře.
6. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře. Možnost fakultativních výletů na místě.
7. den: Snídaně, po poledni odjezd do Barcelony – Barcelona modernistická – zastavíme se u nejznámější stavby geniálního katalánského architekta Antoni Gaudího – chrámu Sagrada Família. Panoramatická cesta městem nás dále zavede k bývalé aréně býčích zápasů, Arc de Triomf, na náměstí Placa Catalunya, Passeig de Grácia (s Gaudího domy Casa Batlló, Casa Milá - La Pedrera, nejvýznamnějšími modernistickými památkami města), až k slavnému Camp Nou - stadionu FC Barcelona (fakultativně prohlídka „Camp Nou Experience Tour“ - hlavní tribuna, VIP zóna, mix zóna, tiskové středisko, šatna hostů, hrací plocha - trávník, komentátorská stanoviště, muzeum s trofejemi - poháry, zlaté míče, zlaté kopačky…). Dále budeme pokračovat k náměstí Placa d´Espanya, Palau Nacional, olympijskému stadionu na vrchu Montjuic, kde se zastavíme, abychom si vychutnali nádhernou vyhlídku na celé panorama města i s přístavem, Královské loděnice, památník Kryštofa Kolumba. Pak nás čeká individuální volno k prohlídce středu města - např. moderní přístav sportovních lodí, slavné ulice Las Ramblas s pouličními umělci a živými sochami s přilehlým náměstím Placa Reial a tržnicí la Boquería. Večer se zúčastníme jedinečného večerního představení pod širým nebem „Barcelonské fontány“ - hra hudby, barevných světel a vody, úplně jiný a přesto zase nádherný pohled na noční Barcelonu. V nočních hodinách návrat na ubytování.
8. den: Snídaně, odjezd do Girony, města doslova dýchajícího středověkou historií, s jednou z nejzachovalejších středověkých židovských čtvrtí El Call, hradbami a krásnými románskými kostely (San Pere de Galligants a Sant Nicolau). Za prohlídku stojí Arabské lázně z 15.století. Zlatým hřebem bude jistě návštěva románské a gotické katedrály Santa Maria de Girona s jedinečnou klenotnicí a klášterem z románského období. Katedrála má nejširší chrámovou loď na světě se šířkou 22 metrů. Snad nejkrásnější procházka je po středověkých hradbách, které si vybrali filmaři jako kulisu pro scény z kultovního seriálu Hra o trůny. Právě z nich se otevírají ty nejkrásnější pohledy na celé město. Jedinečným kontrapunktem těchto obrázků jsou pak městské scenérie mostů a barevných fasád domů na nábřeží řeky Onyar. Po poledni odjezd do vnitrozemí, krátká zastávka u jezera Banyoles (největší katalánské přírodní jezero, romantická scenérie, centrum vodních sportů – dějiště veslařských soutěži Olympijských her Barcelona 1992). Pokračujeme do Besalú, nádherného středověkého města s románským kostelem Sant Vicenc a pozůstatkem benediktinského kláštera Sant Pere, prohlédneme si unikátní stavbu opevněného románského mostu přes řeku Fluviá. Návrat na ubytování, večeře.
9. den: Snídaně, volný program (možnost koupání), v odpoledních hodinách odjezd do ČR.
10. den: Příjezd do ČR v odpoledních hodinách.