Katalánsko země skvělých jídel a vín gourmetská zastavení

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Katalánsko země skvělých jídel a vín gourmetská zastavení

Barcelona - tržnice La Boquería St.Josep (chrám gastronomie) - Plaza Catalunya - gotická čtvrť - katedrála Santa Eulalia - restaurace v přístavu Port Olímpic (katalánská mediteránní kuchyně, pica-pica mariscos, paella, fideua, arroz negro) - Sant Sadurní d´Anoia šampaňské vína „cavas“, Freixenet či Codarniu - vinné sklepy Torres – Girona - Peratallada (tapas) - Lloret de Mar (prodej vín a katalánských embutidos) - Tossa de Mar (Villa Vieja, kostel Sant Vincenc, Museo Municipal, speciality středomořské kuchyně – ryby, mariscos.

Stravování: polopenze

Polopenze - snídaně a večeře formou bufet, další dle programu.

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno na pobřeží Costa Brava/Costa Maresme, v hotelu*** nedaleko pláže, ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Španělska a transfer k ubytování v hotelu, večeře v hotelu.
2. den: Snídaně, celodenní návštěva Barcelony – prohlídka barcelonské tržnice „La Boquería St.Josep“, jedné z největších světových městských tržnic, „chrám gastronomie“ podle Ferrána Adríá, na ohromné ploše, přímo v centru města na slavných Las Ramblas, se každý den scházejí ovocnáři, zelináři, řezníci, prodejci ryb a mořských plodů, aby nabídli čerstvé produkty místní ale i z celého světa svým zákazníkům, nádherně naaranžované zboží láká ke koupi a k okamžitému ochutnání – k tomu jsou na tržnici připraveny malé pultové restaurace, kde vám připraví ve chvilce úžasné pokrmy z čerstvých ryb a plodů moře, procházka po Barceloně – Plaza Catalunya, gotická čtvrť, katedrála Santa Eulalia, oběd v typické barcelonských restauraci v přístavu Port Olímpic (katalánská mediteránní kuchyně, pica-pica mariscos, paella, fideua, arroz negro), po obědě individuální volno k dalším procházkám, návštěvě úžasného podmořského akvária, návrat do hotelu, večeře v hotelu.
3. den: Snídaně, odjezd do Sant Sadurní d´Anoia, nejdůležitějšího městečka kraje Penedés, kde rodina Ferrer Bosch pro nás již od roku 1914 připravuje ta nejlepší vína šampaňského typu - cavas. Značka Freixenet a jejich Gran Carta Nevada, Carta Nevada Reserva, Gran Cordón Negro, Cordón Negro Reserva a další produkty jsou již i u nás velmi známé a oblíbené. Čeká nás velmi pěkná a zasvěcená exkurse po celém historickém i moderním provozu, jízda vláčkem rozlehlými sklepy, a pak ochutnávka, ve viniční prodejně budeme moci učinit zajímavé nákupy z opravdu přebohatého výběru místních vín a výrobků s vínem spojených. Oběd v místní typické restauraci a ochutnáme zase jinou katalánskou kuchyni, založenou na zajímavé úpravě kvalitních mas, přípravě typických embutidos. Prohlédneme si vinné sklepy slavné značky Torres  dodávající vína na stůl samotné královské rodině, návrat, večeře v hotelu.
4. den: Snídaně, odjezd do Girony, historického centra Katalánska, kde si prohlédneme katedrálu, projdeme se po úžasných hradbách Starého města, potěšíme se pohledem na domy na nábřeží řeky Oňar a uvidíme i pěkně zachovalé Židovské město, odjezd do Peratallady, kouzelného středověkého městečka, kde navštívíme typickou místní restauraci, kde si pochutnáte na naprosto delikátních tapas – menších porcích různých jídel tak typických pro Španělsko a tedy i Katalánsko, zastávka v Lloret de Mar, kde si projdete velikou prodejnou vín a katalánských embutidos, olivových olejů a jiných specialit, večeře v hotelu.
5. den: Snídaně, volný program - koupání a odpočinek na plážích letoviska, oběd v hotelu, navečer odjezd do Tossy de Mar , jednoho z nejkrásnějších letovisek na pobřeží Costa Brava (Villa Vieja - opevněná část Tossy - hradby z 12. a 13. stol. s obrannými věžemi, centrum s domy z 14. až 17. stol., kostel Sant Vincenc, Museo Municipal s díly moderního umění - Marc Chagall), po procházce se navečeříme v jedné z rázovitých bodeg v historické části romantického přímořského městečka – speciality středomořské kuchyně – ryby, mariscos, návrat do hotelu.
6. den: Snídaně, transfer na letiště a odlet do ČR.