Mallorca – kouzelný ostrov Baleárského souostroví

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Mallorca – kouzelný ostrov Baleárského souostroví

Palma de Mallorca - Valldemossa - Sa Dragonera - Cuevas Drach - Porto Cristo - Els Calderers - Tafona de Caimari - Lluc - Soller

Ostrov patří bezesporu k nejkrásnějším a nejzajímavějším ve Středozemním moři. Mallorca je jako stvořená pro poznávání jak přírodních krás (divoké pohoří Serra de Tramuntana dosahující výšky přes 1400m n.m., rozeklané pobřeží s útesy, úchvatné soutěsky, krasové jeskyně) tak i kulturních památek. Svou rozmanitostí zaujme a příjemně překvapí každého návštěvníka.

Stravování: polopenze

Polopenze - snídaně a večeře formou švédských stolů.

Doprava: letecky

Praha, Brno – dle výběru

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelu *** ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Hotel ve vzdálenosti do 150 m od pláže. Jednolůžkový pokoj pouze na vyžádání.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, Brna (dle výběru) na ostrov Mallorca . Transfer a ubytování v hotelu.
2. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře.
3. den: Snídaně. Ráno odjezd autobusem do Palmy, hlavního města ostrova, první zastávka bude u katedrály, která je považována za jednu z 5 nejhezčích gotických katedrál ve Španělsku, a přilehlých zahrad Parc de la Mar a S´Hort del Rei, po té vyjedete k hradu Bellver ze 14. st., který se tyčí mezi parky na vršku zalesněného kopce. Z kruhových bašt se otevře jedinečný pohled na město a jeho okolí. Odtud budete pokračovat do nejhezčí vesnice ostrova Valldemossy, kde si užijete procházku po úzkých kamenných uličkách s malebnými průčelími domů ozdobenými kachlíky s patronkou města a barevnými květináči nebo můžete posedět v některé typické kavárně. Nejznámější památkou Valdemossy je bývalý kartuziánský klášter – La Cartuja, kde strávil zimu roku 1838 extravagantní pár F. Chopin a G. Sandová. Ve volném čase možnost návštěvy kláštera. Návrat na ubytování, večeře.
4. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře. Fakultativně výlet lodí podél jihozápadního pobřeží plného pěkných zátok a skalnatých výběžků k ostrovu Sa Dragonera, který byl prohlášen přírodní rezervací. Volno na ostrově, kde je několik značených turistických stezek, informační centrum o floře a fauně ostrova a 2 majáky. Pokračování lodí do zátoky Egos na koupání a šnorchlování. Malé občerstvení na lodi.
5. den: Snídaně. Dopoledne odjezd autobusem k východnímu pobřeží k proslulým Dračím jeskyním Cuevas Drach, s překrásnými krápníkovými útvary ve 4 dómech a podzemním jezerem, které patří k největším na světě. Na jezeře probíhá koncert vážné hudby, možnost projížďky loďkou po jezeře. Po prohlídce zastávka v Porto Cristo, malebné rybářské osadě s přírodním přístavem. Poslední zastávka bude v Els Calderers venkovské usedlosti z 18. st., která se uchovala ve svém původním stavu. Součástí sídla je i malá kaple, etnologické muzeum, zvířecí ohrada a kavárna s místními typickými produkty. Návrat na ubytování, večeře.
6. den: Snídaně. Ráno se vypravíme autobusem směrem na sever podél pohoří Sierra de Tramuntana, které je pod ochranou UNESCO. První zastávka bude v historické lisovně olivového oleje Tafona de Caimari, kde budete mít možnost prohlédnout si tradiční výrobnu i ochutnat výborný místní olej. Odtud budete pokračovat do srdce pohoří k poutnímu klášteru Lluc, kde místní uctívají sošku P. Marie s dítětem, zvané La Moreneta, jejíž zjevení je opředeno řadou mýtů a legend. Po prohlídce kláštera budete pokračovat do Solleru, půvabného městečka ukrytého v údolí pohoří Tramuntana s plantážemi pomerančovníků, citroníků a mandlovníků. Odtud se vydáte úzkorozchodnou elektrifikovanou železnicí do Palmy a následně autobusem do hotelu, večeře.
7. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře. Individuálně návštěva vodních parků nebo mořského parku Palma Aquarium s 55 nádržemi pro mořskou faunu s těmi největšími mořskými savci na světě. Aquarium se nachází v blízkosti hlavního města.
8. den: Snídaně, dle letového řádu transfer na letiště, odlet do Prahy a Brna. Pořadí výletů může být v průběhu sezony změněno.