Španělsko - Slunečné pobřeží - letecky

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Španělsko - Slunečné pobřeží - letecky

Zájezd do jižní části Katalánska kombinuje koupání na zlatých plážích slunečného pobřeží Costa Dorada s návštěvou zajímavých míst na pobřeží (významné historické město Tarragona, malebná Peňiscola s hradem nad mořem) i ve vnitrozemí (kláštery Santes Creus a Santa Maria de Poblet, Tortosa).

Stravování: polopenze

polopenze.

Ubytování: hotel

6x ubytování v hotelu - 2lůžkové pokoje s příslušenstvím.

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do Barcelony, spojení s autobusovou skupinou.
2. den: pobyt u moře. Volných dní můžete využít k individuální návštěvě velkolepého zábavního parku Port Aventura na okraji Salou nebo aquaparku v blízké La Pinedě.
3. den: výlet za "kláštery a vínem" do vnitrozemí Katalánska do vinařské oblasti, která proslula výrobou "španělského šampaňského vína". Návštěva prvního z pozoruhodných klášterů - královského kláštera SANTES CREUS, který je důkazem nebývalé moci církve v dobách středověku. Zastávka v městečku Montblanc. Odpoledne prohlídka nejpůsobivějšího cisterciáckého kláštera Santa Maria de Poblet, který se řadí k nejvýznamnějším památkám v Katalánsku.
4. den: pobyt u moře.
5. den: výlet za historií templářů podél řeky Ebro pod pohoří Serra de Montsant a na Costa del Azahar. Přejezd mezi vápencovými kopci s borovicovými lesy. Návštěva templářského hradu CASTELL DE MIRAVET, který se pyšně tyčí nad údolím řeky Ebro a skýtá panoramatické výhledy. Zastávka v době středověku významném městě TORTOSA s okázalou gotickou katedrálou postavenou na místě mešity. Dále prohlídka historického centra PEŇISCOLY, kterému dominuje hrad postavený templáři ve 13. století. Možnost koupání na krásných písečných plážích Peniscoly.
6. den: pobyt u moře.
7. den: transfer na letiště, odlet z Barcelony do ČR.