Šrí Lanka

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Šrí Lanka

Vydejte se s námi na ostrov ležící v Indickém oceánu nedaleko rovníku, do říše, v níž nevládne čas a kde je slunce jediným ciferníkem. Budeme putovat po stopách dávných paláců a svatyní, buddhistických i hinduistických klášterů. Uvidíme krále stromů – "bó", snad spatříme i slony, krokodýly a na bílých písečných plážích obří želvy, jež tady kladou svá vejce. Čekají nás čajovníkové plantáže a zahrady koření, vypravíme se i do zelených hor, kde spatříme Buddhův zub. Vydáme se na posvátnou Adamovu horu, kde po několikahodinovém výstupu budeme sledovat nekonečný východ slunce. Po náročnějším poznávacím programu si zasloužíme odpočinek na sněhobílých plážích při orosené sklence piva, skleničce místního palmového vína či šálku kávy nebo cejlonského čaje. A kdo má rád ryby a plody moře, jistě si zde přijde na své.
Poznámka:

Zájezd lze prodloužit individuálním pobytem na Maledivách – více informací v kanceláři.
Velikost skupiny:
6–16 účastníků

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Kolombo – Anurádhapura : přílet do hlavního města a odjezd do Anurádhapury – cestou bohatě zdobená skalní pevnost Japahuva z 13. stol. zvaná Ohnivá skála, původní úkryt Buddhova zubu, proslulé šrílanské relikvie.
3. den: Anurádhapura – Mihintalé : prohlídka rozsáhlého historického areálu  v bývalé slavné metropoli Anurádhapuře a v Mihintalé, kolébce šrílanského buddhismu .
4. den: Polonnaruva : přejezd do Polonnaruvy a prohlídka výstavního města jihoindických Čólů na březích vodní nádrže – nesčetné Buddhovy sochy, Královský palác nebo lázně.
5. den: Sígirija – Kandy : věhlasná skalní pevnost Sígirija obestřená záhadami; nádherné jeskynní chrámy v Dambulle zdobené malbami Buddhy; exkurze do zahrady koření spojená s ochutnávkou; přesun do Kandy, svěžího města Šrílanské vysočiny.
6. den: Kandy : prohlídka města na březích stejnojmenného jezera – návštěva místní batikové manufaktury, posvátný chrám Buddhova zubu ; večer taneční vystoupení v maskách.
7. den: Peradeníja – Adamova hora : největší botanická zahrada na Šrí Lance Peradeníja, populární sloní sirotčinec v Pinnevalle; přesun pod Adamovu horu a noční výstup na vrchol s pozorováním východu slunce .
8. den: Jízda strhující krajinou horské oblasti : nepřeberné množství nádherných vyhlídek – cestou zastávka s čajem u vodopádů , malebná anglická horská stanice Nuvara Elija, odpočinek.
9. den: Horton's Plains : úchvatná Šrílanská vysočina  – náhorní step a "konec světa" s dechberoucími výhledy a neopakovatelnou atmosférou, továrna na čaj.
10. den: Haputale – Kataragama : procházka v horské oblasti –  vodopád Ella ; přejezd na jih k moři do Tissy – město chrámů a rýžových políček; večer Kataragama – poutní město buddhistů, muslimů i hinduistů .
11. den: NP Jala – Indický oceán : ranní safari v NP proslulém velkou populací slonů a leopardů s jedinečnou možností spatřit divoká zvířata na vlastní oči; následný přesun do plážového letoviska   Ahangama/Induruva v poklidné části ostrova.
12. - 14. den: Ahangama/Induruva: odpočinek na zlatavém písku, koupání, šnorchlování, možnost potápění ; fakultativně výlet do původního tropického pralesa Sinharádža ; další možné výlety do okolí – "river safari" na řece Maduva , želví farma, místní palírny, středověká pevnost v Galle tyčící se nad vlnami Indického oceánu.
15. - 16. den: Ahangama/Induruva – Praha: večer přesun do Kolomba a odlet, přílet do ČR 16. den. PRODLOUŽENÝ POBYT U MOŘE:
17. - 20. den: Ahangama/Induruva – Praha: koupání, šnorchlování, výlety; 19. den večer přejezd na letiště a odlet, návrat domů 20. den.