To nejlepší ze Srí Lanky + MALEDIVY (letecky z Prahy)

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

To nejlepší ze Srí Lanky + MALEDIVY (letecky z Prahy)

Exotický pobytově poznávací zájezd, během kterého poznáte Srí Lanku jako nikdo jiný, náš průvodce vám ukáže utajená místa a navíc zrelaxujete na Maledivách. Zhlédnete národní parky Horton Plains a Minneriya, úchvatné buddhistické chrámy i největší město Kolombo, užijete si projížďku na slonech a průzračné moře. Prožijte s námi pravou exotiku Srí Lanky a Malediv!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel :

Zavazadlo v ceně zájezdu  – malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 7 kg a max. rozměrech 55 x 38 x 20 cm, včetně držadla, postranní kapsy a kol. Celkový součet rozměrů nesmí přesáhnout 114 cm (toto zavazadlo si lze vzít na palubu letadla)

Zavazadlo v ceně zájezdu  – odbavované zavazadlo o hmotnosti do 30 kg (toto zavazadlo bude odbavené do úložného prostoru)

POZOR! Hmotnosti zavazadel nelze sčítat. Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo do 30 kg

Cestovní pojištění :
EASY (48 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (108 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Ubytování: hotel ***

nocleh s polopenzí v 3* hotelech ve městech Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya a Kolombu
luxusní resort Paradise Island 4*+ na Maledivách s plnou penzí

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy v odpoledních hodinách s přestupem do Kolomba.
2. den: Přílet na letiště v Kolombu  po poledni, transfer na hotel v Sigiriya a odpočinek. Dle časových možností a zájmu lze na místě zajistit speciální ajurvédskou masáž.
3. den: Dnes nás čeká návštěva starobylého města Polonnaruwa, odpoledne se vydáme na safari do NP Minneriya a na závěr se projedeme na slonech.  Po snídani se vydáme  do starobylého města Polonnaruwa, které dosáhlo svého největšího rozkvětu ve 12. století, kdy  zde byly vybudovány rozsáhlé paláce a zahrady s velkým množstvím soch Buddhů . V tomto čase byla Polonnaruwa hlavním městem království, ale s přesunem královského dvora, bylo město  na dlouhou dobu zapomenuto v džungli a teprve nedávno znovu objeveno . Díky tomu se mnoho původních staveb zachovalo až do dnešních dnů a právem je toto město od roku 1982 zařazeno na seznam světového dědictví UNESCO. Odpoledne nás čeká projížďka na slonech a poté se přesuneme do NP Minneriya , který patří k těm nejkrásnějším na Srí Lance . Po parku se budeme pohybovat v zapůjčených džípech, ze kterých budeme moci obdivovat  obrovská stáda slonů indických . Kromě toho budeme moci zhlédnout i makaky či velké množství exotického ptactva. Návrat na hotel v Sigiriya ve večerních hodinách.
4. den: Výlet na Lví skálu Sigiriya, návštěva jeskynního chrámu Dambulla a ajurvédských zahrad koření. Nejprve se vydáme navštívit jeden z  nejznámějších symbolů Srí Lanky, Lví skálu Sigiriya, která je zapsána na seznam památek UNESCO. Již z dálky zaujme svou jedinečností v okolní krajině. Mezi místními je tato  posvátná skála známá jako pevnost v oblacích nebo jako palác neřesti . Z vrcholu se nám naskytne krásný výhled do okolní krajiny plné zeleně a nalezneme zde ruiny paláců. Pod skálou jsou zase vybudovány rozsáhlé zahrady s vodními příkopy a fontánami, které se uchovaly do dnešních dnů. Odpoledne navštívíme jeskynní chrám Dambulla (UNESCO), který patří k nejrozsáhlejším a nejlépe zachovalým jeskynním chrámům na Srí Lance . Budeme zde moci obdivovat krásné chrámy plné maleb a buddhistických či hinduistických soch. Na závěr dnešního dne nás čeká zajímavá návštěva   ajurvédské zahrady koření, kde budeme mít příležitost zhlédnout, jak se pěstuje vanilka, skořice, kardamon a jiné druhy exotického koření. Ve večerních hodinách přejezd na ubytování do Kandy. 
5. den: Prohlídka chrámu Buddhova zubu, čajových plantáží a čajové továrny, návštěva vodopádu Ramboda a města Nuwara Eliya. Ráno se vydáme na výlet do  jednoho z nejdůležitějších svatostánků na Srí Lance, do chrámu Buddhova zubu, ve kterém se nachází relikvie Buddhův zub. Poté se krátce zastavíme v muzeu, kde se dozvíme zajímavé informace o těžbě drahokamů. Z muzea se přesuneme na čajové plantáže, kde se nám naskytne úchvatný pohled na  kopce poseté čajovými keři, které hrají všemi odstíny zelené barvy . Při troše štěstí mezi keři zahlédneme i sběračky s nůšemi na zádech. Cestou uděláme krátkou zastávku u krásného  vodopádu Ramboda, který padá z výšky 109 metrů do malého jezírka  uprostřed zeleně a vytváří nádhernou   scenérii.  A v  čajové továrně Mackwood , která dodává čaj i britské královně, se dozvíme vše o zpracování čaje  – zjistíme, jaký je rozdíl mezi černým a zeleným čajem, a nebude chybět ani ochutnávka pravého cejlonského čaje, který se na Srí Lance obvykle vaří velmi silný a podává se s horkým mlékem a cukrem. Na závěr nás čeká prohlídka města Nuwara Eliya , které bývá často nazýváno „Malá Anglie“ . Díky svému mírnému vysokohorskému podnebí totiž zdejší krajina připomíná Britské ostrovy. Dochovalo se tu i mnoho koloniálních budov a zdejší typ čaje Orange pekoe patří k nejkvalitnějším na světě. Ubytování v Nuwara Eliya.
6. den: Celodenní výlet na Hortonské pláně. Dnes se v brzkých ranních hodinách vydáme na celodenní výlet  do Národního parku Horton Plains, který je známý pro svou krásnou přírodu. Nejprve ráno vyrazíme  k vyhlídce World´s end (Konec světa) , kde je na okraji skal zbudovaná plošina, pod kterou se nachází úctyhodný sráz dosahující hloubky necelých 900 metrů. Poté nás čeká příjemná procházka (cca 10 kilometrů) tímto parkem. Jedná se o krásnou oblast pokrytou lesy, jezery a vodopády zapsanou na seznamu UNESCO. Kromě krásné přírody budeme moci obdivovat i velké množství ptáků a jiné exotické zvěře.  V pozdním odpoledni nás čeká delší přejezd na hotel v hlavním městě Kolombu. 
7. den: Dopoledne prohlídka největšího města Srí Lanky Kolomba a poté odlet na Maledivy. Před odletem nás čeká ještě krátká prohlídka města Kolomba. Vydáme se  do staré části města , kde sídlí oficiální rezidence prezidenta. Uvidíme zde hinduistické chrámy, kostely, mešity a muzea. Dále nevynecháme návštěvu staré pevnosti, u které se nachází  rušné tržiště Pettah, které bude vynikající zastávkou na poslední nákupy před odletem na Maledivy . Odlet dle letového řádu do Male a poté přesun lodí k resortu.  Přejezd na Maledivy, ubytování a večeře.
8. den: Celodenní odpočinek na Maledivách. Ubytování je zajištěno v luxusním resortu Paradise Island, který vás uchvátí dlouhými plážemi s jemným bílým pískem a blankytně průzračným mořem. Zdejší moře je rájem pro všechny milovníky šnorchlování a potápění. V resortu se také nachází wellness centrum, vynikající restaurace a mnoho sportovních aktivit. Dopřejte si luxusní odpočinek na jednom z nejkrásnějších souostroví světa.
9. den: Celodenní odpočinek na Maledivách. Dnes budeme pokračovat v lenošení na tomto úžasném ostrově. A pokud by vás přece jen nebavilo lenošení, tak je k dispozici také nabídka fakultativních výletů jako např. projížďka lodí, či návštěva hlavního města Malediv, metropole Male. 
10. den: Celodenní odpočinek na Maledivách a večer odlet zpět do ČR. Dnešní den můžete využít k odpočinku na pláži před odletem.  
11. den: V brzkých odpoledních hodinách přílet zpět do Prahy.