Matterhorn, Aletschský ledovec, Ticino

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: snídaně

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Matterhorn, Aletschský ledovec, Ticino

Caslano - Melide - Lugano - Locarno - ostrovy Brissago - Nufenpass - Saastal - Fiesch - Zermatt - Matterhorn - Gornergratt - Gornerschlucht - Mörel - Riederalp - Aletschský ledovec - Grimselpass - Brünigpass - Luzern

Uvidíme jedinečný Aletschský ledovec, strhující scenérie Matterhornu a dalších velehor v okolí Zermattu. 38 čtyřtisícových vrcholů dominuje celému regionu, do kterého láká davy návštěvníků. Za sněhovými horami nás čeká kanton Ticino, kraj věčného jara se středomořskou atmosférou a svébytnou kulturou.

Doprava: autokarem

Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Plzeň, Brno, Svitavy, Litomyšl, V.Mýto, Holice (Chrudim), Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady

Ubytování: hotel

Ubytování je zajištěno v hotelech ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy. V případě včasného přihlášení do 2 měsíců před odjezdem se zájmem o doobsazení nebude účtován příplatek za 1/1 pokoj.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v podvečerních hodinách.
2. den: Přes průsmyk Sv. Bernardina s množstvím vodopádů přijedeme ráno do městečka Caslano, návštěva čokoládovny s výrobou známé značky Alprose, prohlídka muzea čokolády s ukázkou výroby a možností nákupu. Melide s turistickou atrakcí „Švýcarsko v miniatuře“. Odpoledne Lugano , město květin, parků, vil a sakrálních staveb, malá náměstí, schodovité ulice, náměstí Piazza della Reforma, jezerní promenáda. Odjezd na ubytování.
3. den: Snídaně. Nejslunnější švýcarské město Locarno , prohlídka historického centra, úzké uličky Starého města a poutní kostel St. Maria del Sasso, ke kterému vyjedeme zubačkou, variantně výjezd lanovkou, která je dílem světoznámého architekta Mario Botta, k horské stanici Cardada (1340 m. n. m.) panoramatický výhled na jezero a horské vrcholy v okolí. Budeme mít možnost pokračovat na Cimettu (1670 m n. m). Fakult. lodní výlet k ostrůvkům Brissago s jednou z nejkrásnějších švýcarských zahrad, kde bez ohledu na zeměpisnou šířku rostou vzácné stromy a květiny pocházející z teplých oblastí celého světa. Přejedeme do strhující oblasti alpských velikánů. Přes nádherný průsmyk Nufenpass s horskými vodopády, překrásným údolím řeky Rhôny, dojedeme na ubytování do oblasti Saastal, ohromující panorama třinácti čtyřtisícovek, rozsáhlé ledovce. Ubytování v hotelu*** v centru městečka Fiesch.
4. den: Snídaně. Matternským údolím s říčkou Vispou a vodopády dojedeme do Täsche a odtud vláčkem do Zermattu, prohlídka známého střediska na úpatí Matterhornu. Možnost vyjet lanovkami na Klein Matterhorn (3883 m n.m.) nebo horským vlakem na Gornergratt (3089 m n.m.) s krásnými rozhledy na skupinu Monte Rosa (4634 m n.m.), Matterhorn (4478 m n.m.), Dom či Täschhorn. Vám, kteří dáte přednost prohlídce Zermattu, doporučujeme procházku alpskou krajinou k soutěsce Gornerschlucht (cca 2 hod. tam i zpět). V podvečer návrat na ubytování do Fiesche.
5. den: Snídaně. Údolím řeky Rhôny do Mörelu a odtud lanovkou do horského střediska Riederalp a nad Aletschský ledovec (UNESCO), nejdelší alpský ledovec, jenž se táhne asi 25 km z Jungfrau k plošině nad údolím Rhôny. Bohatá alpská květena, možnost lehké turistiky. Překrásným Gomským údolím, přes Grimselpass s jezerem, sviští voliérou a Brünigpass, pokračujeme ke krátké prohlídce města Luzern , jemuž vévodí světoznámý Kapličkový most u břehů Vierwaldstättského jezera. Odjezd do ČR.
6. den: Návrat do ČR v ranních hodinách.