Pobyt pod Alpami - Švýcarsko - Švýcarský Matterhorn a termály s kartou

Je nám líto, ale prodej zájezdu již skončil
Ubytování: hotel Doprava: autokarem Strava: polopenze

Alternativní zájezdy

Nevyhovují vám alternativní zájezdy, vybírejte z celé nabídky...


Popis zájezdu

Pobyt pod Alpami - Švýcarsko - Švýcarský Matterhorn a termály s kartou

Již vyzkoušený zájezd vás zavede do nejhezčí části Švýcarska. Zažijete na vlastní kůži to nejhezčí, co nabízejí Alpy v této části švýcarských velikánů a s pomocí karty GOLDCARD si vychutnáte fantastické výhledy jak na Matterhorn, tak i na největší ledovec Aletsch, který patří určitě mezi absolutní královnu mezi ledovci. Dále vyzkoušíme nejhezčí termály Švýcarska v blízkosti Brigu. Díky místní kartě máme všechny lanovky (vyjma lanovky na ledovec Aletsch) i zubačku na Gornergrat či 3hodinový vstup do termálů zdarma. Ubytování jsme v ***hotelu v centru horského městečka Grächen v blízkosti světoznámého Matterhornu. Pokoje mají vlastní sociální zařízení sat. TV, telefon. Snídaně je formou švédských stolů a večeře menu o 3 chodech. Jednou pro nás majitelé připravili typickou walliskou večeři.

Poznámka: Dětské ceny platí jen při ubytování s 2 dospělými osobami.

Stravování: polopenze

polopenze. Snídaně je formou švédských stolů a večeře menu o 3 chodech. 1 x pro nás majitelé připravili typickou walliskou večeři.

Ubytování: hotel

v ***hotelu v centru horského městečka Grächen v blízkosti světoznámého Matterhornu. Pokoje mají vlastní sociální zařízení sat. TV, telefon.

Program zájezdu

1. den: odjezd v odpoledních hodinách z ČR do Švýcarska.
2. den: ráno příjezd do GRÄCHENU (1 620 m), dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu. Vyjedeme lanovkou na HANNIGALP (2 122 m), kde lze ochutnat vynikající švýcarské sýry a zároveň se kochat prvními výhledy na švýcarské velikány. Krátká procházka po vrstevnici a sjezd do údolí lanovkou. Večeře.
3. den: snídaně, odjezd busem do BETTEN (826 m), výjezd lanovkou (fakultativně - celodenní lístek na všechny lanovky i vlak) na BETTMERALP (1 924 m), výjezd lanovkou na BETTMERHORN (2 647 m) krásnou vrcholovou procházkou přes MOOSFLUH (2 333 m), odkud po celou dobu jsou nezapomenutelné výhledy na ledovec ALETSCH, sjezd do mezistanice k jezeru BLAUMSEE (2 207 m), pěšky kolem jezera BETTMERSEE (2 009 m) až do FIESCHERALP (2 211 m), výjezd další lanovkou na EGGISHORN (2 869 m), odkud je jedinečný výhled na alpské velikány - MONT BLANC, MATTERHORN, JUNGFRAU atd. Sjezd lanovkou až do FIESCHU (1 049 m), přejezd vlakem do BETTENU a odjezd na hotel, večeře.
4. den: snídaně, vyjedeme lanovkou na HANNIGALP (2 122 m), od horní stanice jedinečnou cestou na STOCK (2 335 m) , kde se otevírají výhledy do údolí SAASTAL a zpět stejnou cestou, sjezd do hotelu lanovkou. Všichni walliská večeře.
5. den: snídaně, odjezd do TÄSCH, odtud vláčkem (4 km) do ZERMATTU (1 615 m). Výjezd zubačkou přes RIFFELBERG (2 582 m) až na GORNERGRAT (3 090 m), první ledovcové doteky, fantastický kruhový výhled na MATTERHORN (4 476 m) a ledovec GORNERGLETSCHER, zpět opět zubačkou až do Zermattu s možností kdykoliv vystoupit a kochat se jedinečnou atmosférou. Všichni vláčkem do Täschu a odtud autobusem do hotelu, večeře.
6. den: snídaně, všichni odjezd busem do LEUKERBADU (1 402 m), krátká procházka k pěkné soutěsce DALASCHLUCHT, která je ukončena 35 metrovým vodopádem, zpět k busu a přejezd do termálních lázní BRIGERBAD, které jsou největší a nejhezčí v celém Švýcarsku, 3-hodinová návštěva. Odjezd do hotelu, večeře.
7. den: snídaně, dopolední vyklizení pokojů odjezd do ČR se zastávkou v LUZERNU.
8. den: v brzkých ranních hodinách příjezd do ČR.